כמו בעוספייה: סלט תורמוסים
הם מעניקים למנות טעם של ילדות ונהנים על הדרך גם מערך תזונתי גבוה. התורמוסים חוזרים לצלחת ואפילו משתלבים בסלט חם, עם טחינה-לאבנה וטוויסט דרוזי
פעם, לא מזמן מצד אחד וכאילו אלפי שנות אור אחורה מצד שני, היו מוכרים תורמוסים בכיכרות. מי שגדל עם הפיצוח הזה, תחליף משביע לגרעינים, לא יכול שלא להתרפק מדי פעם על טעם הילדות היחודי שלהם.
עוד בערוץ האוכל:
החיים בבועה: השמפניה יורדת אל העם
אמרו צ'יז: פילדלפיה צ'יז סטייק
המזגן מתחיל כאן: קרטיבים ביתיים לקיץ
קל להשתמש בו וניתן, כמו שעשו בקפנטו, לשלב תורמוסים גם בסלט חם, מנה שלוקחת את חומר הגלם הזה ומעניקה לו תיבול בסגנון דרוזי (ולכן נקראת "עוספייה").
המתכון שלפניכם קל להכנה וביתית ויחסית זול מבחינת חומרי הגלם. נסו ולא תתאכזבו.
סלט עוספייה
המתכון באדיבות קפנטו, פותח על ידי השף התפעולי אבישי בדור ומככב בתפריטם החדש. "זוהי מנה בריאה מאד, מחומרי גלם טריים ולא מתועשים, בעלת ערך קלורי נמוך וערכים תזונתיים גבוהים", מעידים ברשת. רשמנו לפנינו.
המרכיבים ל-3-4 מנות:
300 גרם תורמוס
לממרח הטחינה-לאבנה :
100 גרם טחינה איכותית
40 מ"ל מיץ לימון טרי
1 שום כתוש
100 מ"ל מים
100 גרם גבינת לאבנה
מלח
לסלט:
200 גרם אורוגולה
200 גרם עליי בייבי
10 עגבניות שרי תמר חתוכות לחצי
3 פלפלים קלויים , קלופים וחתוכים דק
חופן זיתי קלמטה מגולענים
חופן קטן עלי אורגנו טריים קצוצים
שמן זית כתית מעולה
מיץ מחצי לימון
מלח ופלפל
זעתר
להגשה:
קוביות קטנות של גבינה בולגרית או צפתית - לא חובה
אופן ההכנה:
- משרים את התורמוס ל-48 שעות בקערה מלאה במים. במשך זמן ההשריה מחליפים את המים 3 פעמים, ובכל פעם שוטפים ומסננים את התורמוס. בתום 48 השעות, מסננים את התורמוס ממי ההשריה, מכניסים לסיר וממלאים במים חדשים.
- מבשלים את התורמוס על אש נמוכה כ-3 שעות, עד לריכוך מלא. מסננים את המים ומצננים במים קרים
- מכינים את הטחינה לאבנה: מוסיפים בהדרגה לטחינה הגולמית את הנוזלים תוך כדי ערבוב עד לספיגת הנוזלים בטחינה. לאחר מכן מערבבים את הלאבנה עם ממרח הטחינה המוכן עד לקבלת ממרח במרקם אחיד.
- מכינים את הסלט: מורחים על צלחת הגשה את ממרח הטחינה לאבנה.
- בקערה נפרדת מתבלים בשמן זית, מיץ לימון מלח ופלפל את עגבניות השרי עלי הבייבי והארוגולה ולהניח על צלחת ההגשה. במחבת מתאימה להזליף 2 כפות שמן זית ולהוסיף את הפלפלים הקלויים וזיתי הקלמטה. מטגנים על חום נמוך ולאחר כדקה להוסיף את התורמוס המבושל. מחממים עם כל המרכיבים יחד . מזלפים מיץ לימון טרי ואת עלי האורגנו ומורידים מהאש
- הגשה: מניחים את מרכיבי הסלט על גבי בסיס הסלט. מוסיפים קוביות גבינה ומעט זעתר. מגישים מייד