שתף קטע נבחר

שטילוב ברשימת גדולי הספורטאים בישראל

האופי של המתעמל לא איכזב גם הפעם. ההעפלה לשני גמרים הוכיחה שאצל שטילוב זו לא קשקשת, אלא תשוקה בלתי נגמרת

מבחנו האמיתי של ספורטאי גדול הוא להיות בשיא בדיוק ביום הנכון. לכוון את כל שנות האימונים לשעתיים שהיוו את סיכומן. אלכס שטילוב, כמה לא מפתיע, נכנס ביום הראשון של אולימפיאדת לונדון 2012 לרשימת הספורטאים הגדולים בהיסטוריה שלנו.

 

 

חגיגת תקצירי לונדון 2012:

 

שטילוב כבר היה בדרך לשם אחרי עלייתו לגמר בבייג'ינג. עכשיו הוא קיבל סופית את האשרה האולימפית, אלא שהייתה זו רק מחצית העבודה, או אם תרצו שליש ממנה, אם נקח בחשבון גם את גמר הקרב-רב שבו יתחרה ביום שני.  

 

אפשר לקוות לטוב. אלכס שטילוב (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
אפשר לקוות לטוב. אלכס שטילוב(צילום: אורן אהרוני)

 

החצי החשוב, אולי היותר חשוב וזה שיקבע את השלם, יהיה ביום ראשון הבא (החל מ-16:00) בגמר תרגיל הקרקע. מי היה מאמין שישראל תתחרה אי פעם על מדליה בהתעמלות, הענף השלישי בחשיבותו באולימפיאדה אחרי האתלטיקה והשחיה.

 

חגיגה אולימפית ב-ynet ספורט:

  

לפי החצי הראשון, אפשר לקוות לטוב. אמנם לא זהב מול שני יפנים אדירים, ובראשם קוהיי אוצ'ימורה המופלא, שאמנם סיים במוקדמות במקום השני, אבל גם מדליית ארד היא חלום אולימפי.

 

האופי שלו לא איכזב. אלכס שטילוב (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
האופי שלו לא איכזב. אלכס שטילוב(צילום: אורן אהרוני)
 

הסיבה לאופטימיות: האופי של אלכס שוב לא איכזב. לתת את התחרות הטובה בחייו דווקא באולימפיאדה עם ציון שיא בקרב-רב (מועמד להתברג

בין 12 הראשונים בגמר), וביצוע כמעט מושלם בתרגיל הקרקע, הם כרטיס הביקור שלו.

 

מעטים הספורטאים שתשמע אותם מדברים על הפסד לפני קרב. כמעט כל ספורטאי שני לא חושש להצהיר על חלום למדליה. אחר כך, לנוכח רמתו, הוא נאלץ לאכול את הכובע.

 

אצל שטילוב זו לא קשקשת, זו אמונה ביכולת שקיימת. היכולת להתעורר על צד ימין, לחייך, לגלות יצירתיות וכמובן תשוקה בלתי נגמרת. אלה התכונות הנכללות ב-DNA המופלא שלו.

 

גם הוא התעלה ברגע האמת. מיכאל קלגנוב (צילום: יוסי רוט) (צילום: יוסי רוט)
גם הוא התעלה ברגע האמת. מיכאל קלגנוב(צילום: יוסי רוט)
 

שטילוב נמצא בארץ 10 שנים והתקדם בישראל, אבל יש לו דם קר בתחרויות גדולות כמו לחלק גדול מיוצאי חבר העמים. הרבה יותר יוצאי חברי העמים מגיעים

לשיא בתחרויות האמת. כאלו היו האתלטים קונסטנטין מטוסביץ', אלכס אברבוך ודני קראסנוב, שהגיעו לגמרים אולימפיים, ומיכאל קלגנוב שזכה בארד בקיאקים בסידני 2000.

 

כזה הוא שטילוב, וגם ניקי פאלי ודימה קרויטר שזכו בתארים עולמיים בגילאים הצעירים. לא שהצברים יעל ארד, אורן סמדג'ה, גל פרידמן, אריק זאבי, שחר צוברי, לי קורזיץ ועוד כמה כשלו ברגעים הקובעים, אבל אחוז יוצאי חבר העמים המצליחים עולה בהרבה על אחוז הצברים. נושא לתחקיר.

 

כל יום בספורט ובהתעמלות בעיקר, הוא יום נתון. הברזילאי הנהדר דייגו היפוליטו, שהתחרה במשך שנים עם שטילוב וניצח אותו לעתים, נפל הפעם במוקדמות בגלל יום בלתי מוצלח. המבחן של שטילוב הוא לתת בלונדון שניים ואפילו שלושה ערבים מוצלחים. האחרון שבהם בעוד שבוע, אמור ויכול להיות הקצפת על העוגה. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורן אהרוני
אלכס שטילוב
צילום: אורן אהרוני
מומלצים