
כוח הירק וקסם הפרי: חגיגה טבעונית צבעונית
הם בריאים, טעימים, צבעוניים וגם אין עליהם מע"מ - פירות וירקות הם המרכיבים העיקריים במנות הטבעונית שתמצאו בטור של היום - משקה אנרגיה טבעי, פאי פירות ללא אפייה, סלט אצות ומוקפץ עם אטריות שעועית
סמות'י קיצי
משקה קר, וטעים שמעניק אנרגיה ותחושה נפלאה. מומלץ לשתות בבוקר.
- מומלץ להקפיא את הפירות למשך כמה שעות לפני הכנת הסמות'י.
- ניתן להוסיף 1/2 כפית ג'ינג'ר טרי חתוך לרצועות דקות.
- ניתן להמיר את המלון והמנגו בפירות שונים כגון פפאיה, אפרסק, פירות יער ועוד.
עוד בערוץ האוכל:
- הפתיחה הטבעית: ארוחת בוהריים טבעונית
- העיקר שיש מה לאכול: 3 מנות עיקריות טבעוניות
-
כמה חם, כמה טעים: גלידות טבעוניות
המרכיבים:
2 כוסות מלון כתום חתוך לחתיכות
1 מנגו מקולף וחתוך לחתיכות
חופן עלי נענע טריים
מיץ מ-2 תפוזים טריים
8 עלי חסה ערבית או 2 עלי מנגולד
4 קוביות קרח
אופן ההכנה:
- מכניסים את כל הרכיבים לבלנדר חזק ומערבבים היטב.
טארט פירות
המרכיבים:
2 כוסות שקדים מושרים במים לכשעה
1/2 כוס תמרים
לקרם:
3 כוסות קשיו מושרים במים לכשעה
3/4 כוס שמן קוקוס
1/2 כוס דבש
כפית וניל
1/2 כוס מיץ לימון
כף קליפת לימון מגוררת
פירות לקישוט: מנגו, תות, קיווי, שזיף
אופן ההכנה:
- טוחנים את השקדים והתמרים במעבד מזון עד שמתקבל מרקם חלק. משטחים את התערובת בתבנית בקוטר 24 ס"מ.
- טוחנים את מרכיבי הקרם במעבד מזון עד שמתקבל קרם חלק, מפזרים את הקרם על הבצק בצורה אחידה.
- פורסים את הפירות לפרוסות ומסדרים על הקרם.
- מקפיאים ואוכלים חצי קפוא.
סלט אצות וואקמה
המרכיבים (ל-6 אנשים):
2 בטטות חתוכות לגפרורים
2 סלקים חתוכים לגפרורים
1/2 כרוב לבן
1/2 חבילת פטרוזיליה קצוצה
20 גר אצות וואקמה מושרות במים קרים
3 כפות נבטי מש
כפית ג'ינג'ר קצוץ
לרוטב:
3 כפות שמן זית
מיץ מ-1 לימון
2 כפות שמן שומשום
מלח
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל המרכיבים בקערה.
- מערבבים את חומרי הרוטב היטב ושופכים מעל לסלט ומערבבים.
מוקפץ אטריות שעועית ברוטב קשיו למון גראס ג'ינג'ר
המרכיבים:
1/3 חבילת אטריות שעועית
2 קישואים חתוכים לגפרורים
2 גזרים חתוכים לגפרורים
1/2 כרוב לבן קצוץ
כף שמן קוקוס
לרוטב:
כוס קשיו
גבעול למון גראס
כפית ג'ינג'ר
כוס מים
1/2 כפית מלח
אופן הכנה:
- מקפיצים את הירקות בווק למשך 5 דקות.
- מערבבים הכל בבלנדר עד שמתקבל מרקם חלק.
- מערבבים את הסלט עם הרוטב.
- באדיבות השפים ציונה מלמן וגיל הררי ל "ברפוד
- המרכז לחיים בריאים"



