רוצים שהוא יישן כל הלילה? תורידו לו את החיתול
הוא מתעורר בשתיים בלילה וכל מה שאתם עושים כדי שיחזור לישון לא עובד? אולי הוא פשוט צריך פיפי. בדיוק כמו המבוגרים, גם תינוקות מתעוררים בלילה בגלל שהשלפוחית מציקה. לריסה גינת מסבירה איך ליישם את שיטת "בלי חיתולים" גם בלילה
הסיטואציה הבאה ודאי מוכרת לכם מקרוב: שתיים בלילה והתינוק מתעורר בבכי. אתם ניגשים אליו, מציעים לו אוכל, הוא לא רוצה ועדיין בוכה. אולי זה גזים? אתם מטפטפים לו טיפות להקלה - אבל הוא לא נרגע. אתם מנסים את המוצץ - אבל הוא נפלט. אתם מחבקים את תינוקכם חזק-חזק, יודעים שיש משהו שמפריע לו, מוכנים לעשות הכל כדי לעזור לו להירגע - רק שאתם ממש לא מבינים במה מדובר. יש לי חדשות בשבילכם: ייתכן שהוא פשוט צריך פיפי.
איך לגדל תינוק בלי חיתול? כל הכתבות:
השיטה שתחסוך לכם כסף: לגדל תינוק בלי חיתול
יוצאים לדרך: לגדל תינוק בלי חיתולים
ניסיתם פעם להירדם כשאתם צריכים להתפנות? אתם בטח זוכרים את התחושה. בא לכם להירדם אבל השלפוחית מנדנדת ומנדנדת לה עוד ועוד. אתם יודעים שאתם יכולים לסיים עם זה ברגע שתלכו לשירותים, אבל העייפות גוברת, ועדיין אתם פשוט לא מצליחים להירדם. בסוף אתם מתייאשים, קמים להתפנות, חוזרים למיטה - ונרדמים תוך מספר שניות.
תינוקכם אינם שונים מכם במובן הזה. פיפי וקקי לא עושים מתוך שינה עמוקה. כאשר השלפוחית מלאה היא מאותת למוח על הצורך להתרוקן אך ורק כאשר מסתיים מחזור שינה והתינוק יוצא משינה עמוקה. אין זה אומר שבסיומו של כל מחזור שינה, התינוק צריך להתפנות, אבל אם הוא כבר צריך להתפנות במהלך הלילה, זה יקרה בין מחזורי שינה.
ישנם תינוקות אשר ישנים לילה רצוף מגיל ארבעה חודשים ואת הפיפי הראשון עושים רק בבוקר. ישנם תינוקות שזקוקים להתפנות לעיתים תכופות יותר במהלך הלילה. בכל מקרה, ככל שהתינוק גדל ומתפתח השלפוחית הולכת וגדלה ומסוגלת לאגור כמות גדולה יותר של נוזל, כך שמספר הפעמים שהתינוק צריך להתרוקן במהלך הלילה הולך וקטן.
תינוקות עד גיל שנה (ואף יותר) בעלי אינסטינקט פעיל לאותת על הצורך להתפנות שלא על עצמם יאותתו גם בלילה, בסיום מחזור שינה. בתחילה האיתות הוא עדין: קולות מאפיינים במקביל לניסיונות טיפוס של התינוק כלפי ראש המיטה או התיישבות על המיטה, צעקה פתאומית וכו'. כמו כל צורך אחר, ברגע שהוא לא נענה התינוק מגייס את כל כלי התקשורת שלו על מנת שזה יקרה, כלומר התינוק בוכה. וכשהבכי מגיע התינוק ער - וכנראה שגם אתם.
חשוב לציין שגם אם אינכם מיישמים את השיטה במהלך היום, מומלץ לבחון את האפשרות לעזור לתינוקכם להתרוקן לפני השינה ובמידה והוא מתעורר בוכה במהלך הלילה. אני יכולה להבטיח לכם שזה ייקח לכם הרבה פחות זמן מאשר להחליף לו חיתול מלא וכמובן שזה גם יעזור לכם לין טוב יותר בלילה.
ישנם הורים רבים שדווקא מסיבה זו בוחרים ליישם את השיטה במהלך הלילה בלבד. כמו כן, בזמן שינה, האינסטינקט מגיע לשיאו משום שאין לכם ולתינוקכם גירויים סביבתיים אחרים מה שכמובן מקל על היישום.
אז כיצד מיישמים את השיטה גם בלילה?
1. קל להירדם כשהשלפוחית ריקה
קודם כל, שימו לב שכשתינוקכם עייף הוא נוטה לעשות המון פיפי ואף קקי. זהו מנגנון שנובע מאותו אינסטינקט מולד משום שקל יותר להירדם כשהשלפוחית ריקה, ממש כמונו. מכאן, נסו להציע לו לעשות פיפי על ידי החזקתו בתנוחה המתאימה לפני שאתם מנסים להרדימו. תוכלו להבחין בכך בקלות, כי לאחר מכן תהליך ההרדמות יהיה קל יותר ומהיר יותר. ייתכן גם כי הוא יישן מספר שעות רב יותר עד להתעוררות הבאה עקב כך.
2. תאמו עם התינוק את מחזורי השינה
כדי להצליח לשמוע את אותם איתותים במהלך הלילה כדאי שתהיו מסונכרנים עם תינוקכם
מבחינת מחזורי השינה, כך שברגע שהוא יסיים מחזור וייצא משינה עמוקה תעשו זאת גם אתם ותוכלו לשמוע אותו ואת איתותיו בקלות רבה יותר. סנכרון מחזורי השינה יתאפשר אם תירדמו בזמן שתינוקכם נרדם או כשעה או שעתיים מאוחר יותר. כמו כן, שימו לב שאם תינוקכם ישן בחדר מרוחק מכם ייתכן שלא תצליחו לשמוע אותו ולכן מומלץ לישון בחדר סמוך אליו או באותו חדר.
3. יש קולות? תנו לו להתפנות
ברגע שאתם שומעים קולות המגיחים ממיטתו הוציאו אותו, החזיקו אותו צמוד לגופכם מעל קערה הסמוכה למיטתו והציעו לו להתפנות. שימו לב כי אם תינוקכם רעב, הוא יירצה קודם כל לאכול ורק אחר כך לעשות פיפי משום שאינסטינקט הרעב קודם מבחינה הישרדותית לצורך להתפנות. ברגע ששבע מעט, סביר שירצה להתפנות, לכן ניתן גם להחזיקו מעל לקערה בזמן ההאכלה בתנוחה המיועדת לכך. לאחר שתינוקכם שבע והתפנה, הוא יחזור לישון בקלות רבה יותר.
4. הקפידו על לבוש שקל להסיר
נסו להלביש את תינוקכם בהלבשה נוחה להפשטה לצורך זה. אוברול עם טיק טקים מכף רגל ועד ראש, עלול להקשות על יישום השיטה במהלך הלילה.
לילה (ויום) יבש לכולם
הכותבת היא מדריכה בשיטת Elimination Communication ובעלת "חיתולס "