האם סגרו את הפייסבוק של נתניהו?
בשעות האחרונות גולשים דיווחו כי עמוד הפייסבוק של בנימין נתניהו נסגר לתגובות גולשים, כנראה כתגובה לעשרות הססטוסים הכועסים שהועלו לשם בימים האחרונים. מנהלת עמוד הפייסבוק של נתניהו מוסרת: נתחיל לענות לפוסטים של גולשים
בעקבותיה, עשרות גולשים העלו סטטוסים בהם הביעו אכזבה מהמדיניות הכלכלית, והשתמשו בעמוד כדי לספר את סיפורם האישי. עוז-אלבו מצידה, פתחה קבוצה בפייסבוק בשם "האזרח הקטן". בדף היא כותבת כי "מטרתה (של הקבוצה) להכיל את דעותיהם של כל האזרחים שמרגישים פגועים כתוצאה מהגזירות הכלכליות החדשות. בואו נדון כאן כאזרחים מה צריך להיות הצעד הבא כדי שנוכל לחיות כאן כמו בני אדם". בינתיים העמוד מונה כ-1,500 גולשים.
הבוקר, גולשים שניסו להעלות פוסטים חדשים נוספים לעמוד, שמו לב כי נעלם האזור בעמוד שמציג את תגובות הגולשים. חלק מהגולשים טענו כי בעקבות הצפת העמוד בביקרות החליטו מנהלי עמוד הפייסבוק של נתניהו לסגור את העמוד לתגובות גולשים, או לפחות להסתיר את התגובות.
בעמוד הפייסבוק "צדק חברתי - חדר המצב" נכתב כך: "בזמן שממשלת ישראל מטילה גזירות כלכליות על מעמד הביניים (הדמיוני) ועל השכבות המוחלשות, ולאחר שעמוד הפייסבוק של ראש הממשלה הפך לקיר תלונות הציבור הרשמי של מדינת ישראל, בלשכת ראש הממשלה התחילו להבין שיש להם כאן בעיה הסברתית קשה. זה לא נראה טוב שכל כך הרבה אזרחים מתלוננים על המצב, וזה בטח לא נראה טוב שכל תלונה כזו זוכה לכל כך הרבה אהדה ולתפוצה כל כך רחבה ברשת, שמגיעה גם לתקשורת הממוסדת. אז מה עושים יועצי התדמית של נתניהו אל מול אסון הסברתי שכזה? הבוקר הם הסירו את חלונית התגובות בעמוד של ראש הממשלה. למה? כדי שמי שיגיע לעמוד יראה רק את הפוסטים של תועמלני ראש הממשלה, וחלילה לא את הביקורת הקשה שהולכת ומתרחבת".
חברי "צדק חברתי - חדר המצב" מאמינים כי רק בעקבות הביקורת שהועלתה ברשת על סגירת האפשרות לצפות בתגובות הגולשים, הוחלט בליכוד להחזיר את הלשונית המדוברת. "האם זו מקריות? לאור החשש שמדובר בעוד זיג זג מבית היוצר של לשכת ראש הממשלה, אנחנו נשאיר את הוראות ההפעלה האלה כאן, למקרה ששיטת זיג זג תכה שנית".
דוברת הליכוד: לא נגענו
דוברת הליכוד, נגה כץ, שאחראית גם על תפעול וניהול עמוד הפייסבוק האישי של נתיהו (בניגוד לעמוד הממלכתי, אותו מנהל רפי שמיר ממשרד ראש הממשלה) מוסרת כי השינוי בעמוד לא התבצע על ידם ולמעשה, גם הם הופתעו כאשר החלו לקבל הודעות מגולשים שהעמוד סגור.כץ מספרת כי ישנם שני אנשים בלבד שיש להם גישה למערכת האדמין של העמוד, לה ולשי מורדוב - מנהל מערך האינטרנט של תנועת הליכוד. לטענתה, איש מהם לא יזם את השינוי, וברגע שגילו שתגובות הגולשים נעלמו מהעמוד הראשי, פנו לפייסבוק כדי לתקן את הבעיה. בינתיים, האפשרות לצפות בתגובות הגולשים חזרה, אך כץ ומורדוב עדיין ממתינים להסבר של פייסבוק לתקלה..
"ראש הממשלה מעודכן בפוסטים ובתגובות, ומעודד את האזרחים להמשיך להביע את דעתם", היא מדגישה. "אין לנו רצון למחוק את הפוסטים או להעלים אותם, ואין לנו שאיפה להיות הכי פופולאריים ברשת. כפי שכבר אמרתי בעבר, כל עוד לא מדובר בנאצות - איננו מסירים סטטוסים של גולשים".
במילים אחרות, אתם מוזמנים לחזור ולהציף את העמוד של נתניהו בתלונות, אך אל תשכחו שבסופו של יום מדובר בסך הכל בפייסבוק. מי שבאמת רוצה להשפיע על הפוליטיקה הישראלית, ואינו טייקון, מוזמן לעשות זאת בדרך הישנה והטובה: הצבעה בבחירות והתפקדות למפלגות.
עדכון: בעקבות אירועי הימים האחרונים, בדוברות הליכוד החליטו להתחיל לענות לפוסטים שגולשים מעלים. "אם נתקל בפוסט שניתן לענות עליו ברצינות, נשיב ונפנה לנתונים וטבלאות אם יהיה בכך צורך", מעדכנת כץ. "אנחנו מאוד מקווים שהמענה יעודד את השיח ברשת, ולא ידרדר אותו. אנו רוצים להבהיר כי בכל הנוגע למדיניות הכלכלית, ראש הממשלה נוהג באופן אחראי. מטרתו היא לשמור על הכלכלה הישראלית כדי לא להגיע למצבן של חלק מהמדינות באירופה. אנחנו באמת מנסים לבוא לקראת האזרחים שפונים אלינו בתקווה שירגישו וידעו שיש מי שמקשיב להם. ראש הממשלה כמובן ממשיך להיות מעודכן ולעקוב אחר התגובות".