מכה לריקו שירזי: יישאר במעצר עד תום ההליכים
בית המשפט העליון הפך את החלטת המחוזי וקבע כי העבריין יישאר במעצר עד תום ההליכים: "סיום עדות לא מהווה מחסום מפני ניסיון למעשים מטעם הנאשם שמטרתם להשפיע על עדים", פסק השופט ניל הנדל
העבריין ריקו שירזי ספג מכה מבית המשפט העליון שקבע היום (ג') שהוא יישאר במעצר עד תום ההליכים המשפטיים המתנהלים נגדו. בכך הפך את החלטת בית המשפט המחוזי בתל אביב, שקבע כי יש לשחרר את שירזי למעצר בית.
דיווחי חדשות נוספים ב-ynet:
שופט: אסור לשי שירזי להתחתן ולהתייחד בכלא
יפיל את אבוטבול? חשוד בניסיון חיסול הודה
נגד שירזי הוגש בסוף 2011 כתב אישום שייחס לו עבירות מסים והלבנת הון בסך כ-15 מיליון שקלים, בעקבות חקירה סמויה שניהלה היחידה הכלכלית של המשטרה בפיקודו של תנ"צ אבי נוימן ואנשי רשות המסים. במהלך החקירה הצליח צוות חקירה מיוחד בראשות ניצב משנה אהרון ולריולה "לגייס" עד מדינה שביצע עם שירזי חלק מהעבירות הפליליות. שירזי הואשם גם כי איים על חייו של עד המדינה.
עם הגשת כתב האישום נקבע כי שירזי יישאר במעצר לפחות עד שעד המדינה ימסור את עדותו בבית המשפט. מיד לאחר מתן העדות, פנו פרקליטיו של שירזי, עורכי הדין משה שרמן ואבי בן ארי בבקשה לשחררו. השופט ציון קפח קיבל את טענת הסנגורים, אבל המשטרה והפרקליטות ערערו על כך לבית המשפט העליון. יום לפני הדיון הביאה המשטרה מזכרים סודיים לבית המשפט, וככל הנראה זה מה שהכריע את הכף: השופט ניל הנדל קבע כי שירזי יישאר במעצר עד תום ההליכים.
הוא פסק כי "הניסיון המשפטי של העשורים האחרונים מלמד כי סיום עדות לא מהווה מחסום מפני ניסיון למעשים מטעם הנאשם שמטרתם להשפיע על עדים. לא פעם ולא פעמיים, עדים אשר כבר העידו - מתייצבים בבית המשפט לשנות את גרסתם, ומתברר שבקשה זו נובעת מאיומים שהופנו כלפיהם". עוד קבע השופט: "אין עסקינן במצב כללי אלא בעניין קונקרטי. במילים אחרות, על אף שעד המדינה סיים את עדותו - ספק אם התפוגג החשש לניסיון מטעם המשיב להשפיע על עדי התביעה".
משמעות ההחלטה גורלית להמשך המשפט. גם לסנגורים וגם לתביעה היה ברור שלשחרורו או להמשך מעצרו תהיה השפעה על עסקת טיעון עתידית. כרגע ידה של הפרקליטות על העליונה, והיא לא תתפשר בבואה לבצע עסקת טיעון אם וכאשר ידונו בכך, שכן שירזי יישאר במעצר כל זמן שהמשפט יתנהל.
מי שיבקש לסיים את המשפט במהירות האפשרית היא ההגנה: חלפו תשעה חודשים ונשמעו רק שישה עדים במשפט מתוך 176, ועל כן מקורבים לשני הצדדים צופים שלא יהיה מנוס מעסקת טיעון.