נשיא מצרים באיגרת לפרס: "מקווה לשלום באזור"
אחרי שהנשיא פרס שיגר לנשיא מצרים איחולים לרגל הרמדאן, הגיעה ללשכתו איגרת מפתיעה מקהיר - מוחמד מורסי, הנחשב למבקר חריף של ישראל וקיבל את מנהיגי חמאס בחום בלשכתו, כתב לו כי הוא מקווה שעמי האזור יחיו ב"ביטחון ויציבות"
מסר נדיר של ידידות מהמשטר החדש בקהיר: נשיא מצרים, מוחמד מורסי, שיגר היום (ג') איגרת לנשיא שמעון פרס והודה לו על הברכות ששלח לו לרגל הרמדאן. הנשיא המצרי קרא להשיב את תהליך השלום ל"מסלול הנכון" והדגיש כי הוא מקווה שכל עמי האזור יחיו בביטחון. מדובר במסר מפתיע מקהיר, שאותו ניתן לפרש כניסיון של המשטר המצרי החדש להבהיר כי פניו לשלום, למרות הביקורת על ישראל והיחסים הקרובים עם חמאס.
עוד בערוץ החדשות:
דגן: ברק מצחצח חרבות עם איראן בגלל פוליטיקה
סין נגד רומני בעניין ירושלים: נץ חסר אחריות
"קיבלתי את בירכותיך לרגל חודש הרמדאן בתודה עמוקה", כתב מורסי, "אני מבקש לנצל את ההזדמנות כדי לחזור ולהדגיש כי אני מייחל לכך (שנוכל) לעשות את מרב המאמצים כדי להשיב את תהליך השלום במזרח התיכון למסלול הנכון על מנת להשיג ביטחון ויציבות עבור כל עמי האזור, ובתוך כך לעם בישראל".
בברכה ששלח פרס למורסי ב-1 ביולי, אחרי שנבחר לנשיא, כתב נשיא המדינה: "אנו מייחלים להמשך שיתוף הפעולה עמכם בהתבסס על הסכמי השלום אשר מחובתנו לשמרם ולטפחם למען רווחת שני העמים". הוא הוסיף כי "השלום חסך חייהם של רבבות צעירים במצרים ובישראל" והוא מהווה "ניצחון לשני הצדדים".
לחץ אמריקני כבד
מורסי, המשתייך לארגון "האחים המוסלמים", נחשב למבקר חריף של ישראל. עם זאת, בנאום הניצחון שלו אחרי שנבחר לנשיא בחודש שעבר הוא הבהיר: "נשמור על ההסכמים והמחויבויות הבינלאומיים. באנו לעולם במסר של שלום".
יש לציין כי הממשל האמריקני, המסייע במיליארדי דולרים למצרים, מפעיל על מורסי לחץ כבד לקיים דיאלוג עם ישראל ולשמור על הסכם השלום והיחסים הדיפלומטיים. בביקורה
בקהיר לפני כשבועיים, קראה מזכירת המדינה הילרי קלינטון למורסי להיפגש עם נתניהו - אולם בקשתה נותרה ללא מענה.
בשבועות האחרונים נפגש מורסי עם ראש הלשכה המדינית של חמאס, חאלד משעל, ועם ראש ממשלת חמאס ברצועת עזה, איסמעיל הנייה. מדובר בשינוי מהותי במדיניות של מצרים, שבעבר הסתייגה מחמאס וכעת מקבלת את מנהיגיה בחום.
אחרי הפגישה עם הנייה ביום חמישי אמר גורם פלסטיני כי בקהיר הבטיחו לנקוט צעדים כדי להגביר את ייבוא הנפט מקטאר לרצועה ולהקל את משבר החשמל.
Read this article in English