חנויות היוקרה של ביירות ריקות
הבוטיקים היוקרתיים של שאנל, ולנטינו, בולגרי, רולקס, לואי ויטון, ארמאני, גוצ'י, דולצ'ה וגבאנה, סובלים ממחסור חמור קליינטים עשירים. המוכרים, מעונבים ומחויטים, יושבים ללא מעש ליד הדלפקים
שאנל, ולנטינו, בולגרי, רולקס, לואי ויטון, ארמאני, גוצ'י, דולצ'ה וגבאנה. תעלו שם לאוויר - אפשר למצוא אותו בביירות. אבל בימים אלו, לא נראה שיש הרבה קהל שמחפש אותם, או לפחות לא כזה שיכול להרשות לעצמו.
- אסד: הצבא הסורי מנהל קרב הרואי נגד האויב
אמנם לא רבות מהחנויות יודו בכך, אבל הבוטיקים היוקרתיים של השמות הגדולים סובלים ממחסור חמור קליינטים עשירים. המוכרים, מעונבים ומחויטים, יושבים ללא מעש ליד הדלפקים.
בעונות קיץ רגילות, רבים מהאולטרא-עשירים של המפרץ הפרסי היו נודדים ללבנון על מנת לברוח מהחום המצמית וליהנות מעיר חיה, קוסמופוליטית, דוברת ערבית, שמעריכה את תענוגות הצריכה.
השנה המצב שונה. ערב הסעודית ומדינות אחרות מהמפרץ מפצירות באזרחיה שלא להגיע, בעקבות בעיות של ביטחון, על רקע המהומות בסוריה השכנה.
אנחנו לא תלויים במדינות המפרץ
"העסקים קצת בירידה, זה בטוח", אמר וואליד, שעובד בחנות של המעצב אלכסנדר מקווין. "אבל 70% מהלקוחות שלנו הם לבנונים, שגרים כאן או בחו"ל. אז אנחנו לא תלויים במבקרים מהמפרץ באופן מוחלט".
חלק מהמותגים טוענים שהם חסינים לפחד של התיירים, ככל הנראה. "זה עניין של מודעות למותג", אמר מוכר לבוש בקפידה בלואי ויטון. "העסקים שלנו בסדר גמור, תודה".
עם זאת, על חלונות חלק מחנויות היוקרה תלויים שלטי "מבצע", מוצנעים בפינת חלון הראווה.
החודש הצטרפה ערב הסעודית לבחריין, איחוד האמירויות וקטאר בעצה לאזרחיהן שלא להתקרב לביירות, לאחר שהמאבק בסוריה השכנה עורר גם לוחמה ברחובות בלבנון בתחילת השנה.
השמועה מספרת על כך שיאכטות גדולות של 200 מיליון דולר הרימו עוגן ועזבו את הנמל של ביירות, אולי ליעד אחר בים התיכון, כמו מרוקו. נציג משרד החוץ הסעודי דיבר על "המצב הלא יציב באזור של לבנון".
"אבל הם עדיין מגיעים מהמפרץ", אמר מנהל אחת מהחנויות היוקרתיות בעיר. "אלו שמכירים את ביירות ויש להם כאן דירות, ממשיכים לבוא. המשפחות המלכותיות לא יגיעו. הן לא יכולות לייעץ שלא לבוא ואז להגיע בעצמם", לדבריו.
הפגנת תמיכה בבשאר אסד בביירות
צילום: AP
דולצ'ה וגבאנה
ג'ורג'יו ארמאני
מומלצים