שתף קטע נבחר
 
צילום: shutterstock

מיקרו בית: ביקור בדירת 30 מ"ר באמצע רוטשילד

דירה פצפונת בגודל 30 מ"ר, בלב השדרה הכי תל-אביבית שיש, מדגימה כיצד תכנון נכון וחכם ושימושים כפולים בעיצוב מצליחים ליצור בית מפנק - שמנצל ממש כל פינה שלו. צפו בתמונות

בזמן שבניו-יורק מעודדים "מיקרו מגורים", בתל-אביב עדיין ממשיכים לחלום בגדול, למרות המחאה והדרישה לדיור בר-השגה. אבל אם תשאלו את הדיירת בבית בו אנחנו מבקרים, אין שום דבר רע בדירה קטנה בשדרה הכי מפורסמת בעיר.

 

עוד על עיצוב הבית בביקור בית :

 

הדיירת, שקנתה בשנת 1999 את הבית הקומפקטי שלה, שגודלו 30 מ"ר בלבד, תמורת רק 126 אלף דולר, שנה לפני שיפוץ השדרה, הצליחה לעשות עסקה לא רעה. בעזרת תוספת של 120 אלף שקל עבור שיפוץ ועיצוב, היא הפכה את הסוכריה שלה לבונבוניירה אמיתית, תחת שרביטו של האדריכל יובל הורוביץ.

 

סולם עץ, רצפת עץ, שולחן עץ, כוננית עץ לטלוויזיה ואפילו אייל עשוי קרטון דמוי עץ. כולם תורמים למראה הבקתה הכפרית בלב הג'ונגל העירוני (צילום: יובל הורוביץ) (צילום: יובל הורוביץ)
סולם עץ, רצפת עץ, שולחן עץ, כוננית עץ לטלוויזיה ואפילו אייל עשוי קרטון דמוי עץ. כולם תורמים למראה הבקתה הכפרית בלב הג'ונגל העירוני(צילום: יובל הורוביץ)

 

בעלת הבית פנתה להורוביץ אחרי שראתה אותו "מציל חללים קטנים" אחרים, וביקשה ממנו לחולל את קסמיו בנכס שלה. עיקר הדרישות התמצו בבניית גלריית שינה, יצירת שטח אחסון ובעיצוב שולחן בחלל שיוכל לארח ארבעה סועדים.

 

אפילו לחתול יש מקום בנישה שהוכנה במיוחד עבור אוסף הדיסקים והספרים בדירה (צילום: יובל הורוביץ) (צילום: יובל הורוביץ)
אפילו לחתול יש מקום בנישה שהוכנה במיוחד עבור אוסף הדיסקים והספרים בדירה(צילום: יובל הורוביץ)

 

תחילה התמקד הורוביץ בפתיחת החלל הקיים על ידי הגדלת החלון המערבי, שכוסה בזכוכית עם דוגמה שמסתירה את הפנים אך מכניסה את האור, לצד פתיחת שני חלונות נוספים שכוסו בתריסים חשמליים ושבירת קיר בין החדרים. שינויים אלו, בנוסף לצביעת הדירה בצבע בהיר, תרמו לתחושת החלל הפתוח בדירה, אך עדיין לא הפכו אותה לפרקטית למגורים.

 

המקרר הוכנס לתוך נישה לבנה ומעוצבת בקווים נקיים בה "נבלעת" אחת הכנפיים של הדלת המפרידה בין החללים (צילום: יובל הורוביץ) (צילום: יובל הורוביץ)
המקרר הוכנס לתוך נישה לבנה ומעוצבת בקווים נקיים בה "נבלעת" אחת הכנפיים של הדלת המפרידה בין החללים(צילום: יובל הורוביץ)

 

כדי לשמור על תחושת המרחב, אך במקביל להפוך את הדירה גם לשימושית יותר, תחם הורוביץ את החלל בעזרת דלת מעץ מלא בגובה שלושה מטרים, שנפתחת לשתי כנפיים שנכנסות אל הקיר ו"נחבאות" בו. כשצריך, מפרידה הדלת בין פינת העבודה, השירותים והמקלחת וגלריית השינה מעליהם, לבין הסלון והמטבח, וכשמארחים הדלת נפתחת ומגלה חלל גדול יותר עם פינת עבודה, ספריה, סלון ומטבח שצמודים לקירות החיצוניים כמה שיותר, כך שהחלל המרכזי נשאר פתוח. 

 

הספה והכורסא המקורית של הדירה, כרית צבעונית ומנורה מהסיקסטיז, תורמים למראה הוינטג'י החם של הבית (צילום: יובל הורוביץ) (צילום: יובל הורוביץ)
הספה והכורסא המקורית של הדירה, כרית צבעונית ומנורה מהסיקסטיז, תורמים למראה הוינטג'י החם של הבית(צילום: יובל הורוביץ)

 

עוד חלל שנוצל במלואו הוא גובה הדירה שנושק ללא פחות מארבעה מטרים. במקום להשאיר את התקרה הגבוהה ליצירת אקו מהדהד כמה שיותר, תוכננה גלריית שינה בגובה של 1.20 מטרים, מה שהפך אותה לגלריית ישיבה מלאה. במת העץ של הגלריה, אליה עולים בסולם עץ פשוט שמקובע אליה, נבנתה מעל לחדר המקלחת והשירותים, כשעל חלקה מונח מזרן והמשכה הטבעי הפך לאזור אחסון.

 

הכיור והאסלה מוסתרים בגומחות בחדר השירותים. מעל במת העץ הצבועה בלבן ומתחת האריחים המצוירים (צילום: יובל הורוביץ) (צילום: יובל הורוביץ)
הכיור והאסלה מוסתרים בגומחות בחדר השירותים. מעל במת העץ הצבועה בלבן ומתחת האריחים המצוירים(צילום: יובל הורוביץ)

 

אותה במה, שמהווה בחדרים אלו את התקרה, נצבעה בלבן ומתחתיה נעשה שימוש באריחים בהירים ופשוטים, יחד עם קומץ אריחים מצוירים שיוצרים כולם יחד תחושת ימית ייחודית בחדר המקלחת והשירותים האינטימי.

 

המטבח הקטן הוצב מתחת לחלון הגדול שמכניס אור וצל מבורך מהעץ שבחוץ (צילום: יובל הורוביץ) (צילום: יובל הורוביץ)
המטבח הקטן הוצב מתחת לחלון הגדול שמכניס אור וצל מבורך מהעץ שבחוץ(צילום: יובל הורוביץ)

 

שאר הדירה רוצפה כולה בפרקט עץ טבעי ופריטי הריהוט המקוריים בדירה נשארו בה, כך שיחד עם עץ הפרקט הם יוצרים סגנון עיצובי שנותן תחושה של בית קטן חם ומזמין, סוג של צימר, ולמרות כל המגבלות, לא עמוס מדי. אפילו אוסף הספרים והדיסקים הנרחב של בעלת הדירה הצליח שלא לתפוס יותר מדי מקום, בכך שפריטי התרבות הוכנסו באופן טבעי לנישה עמוקה לכל גובה הקיר המקביל לכניסה לדירה.

 

משטח העץ במטבח בעל שימוש כפול בתור שולחן מטבח לשניים ביום יום, ובשליפתו למעלה, שולחן פינת אוכל עם מקום לארבעה סועדים (צילום: יובל הורוביץ) (צילום: יובל הורוביץ)
משטח העץ במטבח בעל שימוש כפול בתור שולחן מטבח לשניים ביום יום, ובשליפתו למעלה, שולחן פינת אוכל עם מקום לארבעה סועדים(צילום: יובל הורוביץ)

 

מחוץ ל-30 המטרים הרבועים נרתם הירוק הטבעי של גינת הבניין להפיכת דירת הקרקע לדירת גן באמצעות תחימת הכניסה אליה וחיזוק הגדר החיה. רצועת הטבע הקטנה אמנם לא עוצבה, אבל המקום עוצב כך שמכל חלון שנפתח יציץ לו עץ הפלפלון שבחצר באופן שמצל על הדירה, מוריד במעט את הטמפרטורה בקיץ ואפילו מרחיק יתושים, לתחושה כפרית בתוך העיר ההומה.

 

מבט מגלריית השינה, אל המרחב הציבורי יותר של הבית (צילום: יובל הורוביץ) (צילום: יובל הורוביץ)
מבט מגלריית השינה, אל המרחב הציבורי יותר של הבית(צילום: יובל הורוביץ)
 

הכתבה באדיבות www.bvd.co.il - פורטל עיצוב הפנים מבית המגזין "בניין ודיור"

 

 


פורסם לראשונה 03/08/2012 12:25

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יובל הורוביץ
הדירה הקופמקטית בשדרות רוטשילד
צילום: יובל הורוביץ
מומלצים