שתף קטע נבחר

 

שערורייה אולימפית: כ-60 אלף מושבים ריקים ביום

אחרי הקרחות ביציעים, נחשפים נתוני האמת: בכל אחד מ-3 ימי האולימפיאדה הראשונים לא התייצבו בממוצע 60 אלף מבעלי הכרטיסים. המארגנים אוספים למכירה כרטיסים שלא ימומשו, עבור אוהדים רבים זה מאוחר מדי: "חלום של פעם בחיים אבד"

ביציעים עדיין נראות קרחות, המוני מושבים עודם מיותמים, וכעת חושפים מארגני האולימפיאדה בלונדון את נתוני האמת: כ-60 אלף בעלי כרטיסים בממוצע לא התייצבו לכל אחד משלושת הימים הראשונים של התחרויות. מדובר בין השאר בעסקנים, אנשי ועדים אולימפיים של מדינות שונות ואנשים שזכו להטבות מצד נותני החסויות של האולימפיאדה. בזמן שהם נשארו בבית נאבקו חובבי ספורט קשי יום כדי להשיג כרטיסים - ללא הצלחה, מה שעורר זעם עצום בבריטניה.

 

עוד חדשות מהעולם :

 

שערוריית הכרטיסים כבשה את הכותרות בבריטניה למן היום הראשון של המשחקים, בשבת. מושבים ריקים נראו בין השאר בתחרויות יוקרתיות כמו משחקי הטניס בווימבלדון, הגמרים בשחייה, תחרויות ההתעמלות וטורניר הכדורסל, אירועים שאליהם אוזלים בדרך כלל הכרטיסים חודשים ארוכים מראש. למרות זאת, אוהדים שביקשו להגשים חלום ולרכוש כרטיסים, גם לתחרויות שוליות יחסית, התקשו למצוא כאלה וקיבלו לא פעם את התשובה: "אזל המלאי".

 

המתעמל הישראלי אלכס שטילוב - והכיסאות הריקים מאחור (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
המתעמל הישראלי אלכס שטילוב - והכיסאות הריקים מאחור(צילום: אורן אהרוני)

 

היום הודיעו מארגני האולימפיאדה בלונדון כי ביום הראשון של התחרויות לא התייצבו אליהן כ-58 אלף מבעלי הכרטיסים, וביום השני - כ-67 אלף (14% מכל בעלי הכרטיסים לתחרויות של אותו יום). ביום השלישי עמד מספר הכרטיסים שלא מומשו על כ-50 אלף.

 

בעיתוני בריטניה דיווחו היום שכדי להתמודד עם שערוריית הכרטיסים, המארגנים אוספים לטענתם מוועדים אולימפיים שונים אלפי כרטיסים מדי יום, ומציעים אותם מחדש למכירה. אלא שלא פעם הכרטיסים מוצעים לקהל רק כמה שעות לפני תחילת התחרויות, כך שלמי שאינו מתגורר באזור לונדון - אין סיכוי להגיע אליהן בזמן.

 

אוהדים בבריטניה מתלוננים גם כי אתר האינטרנט שבו נמכרים הכרטיסים קורס שוב ושוב, מה שמפחית עוד יותר את הסיכוי להשיג כרטיס. בבריטניה כבר מדברים על חקירה שתימשך גם לאחר האולימפיאדה.

 

בעלי כרטיסים פשוט לא הופיעו (צילום: Edmund Sumner) (צילום: Edmund Sumner)
בעלי כרטיסים פשוט לא הופיעו(צילום: Edmund Sumner)

 

חבר הפרלמנט טום ווטסון מטעם מפלגת הלייבור, היושב בוועדת התרבות, התקשורת והספורט של בית הנבחרים הבריטי, אמר לעיתון "דיילי מייל": "זו טרגדיית ספורט. יש הורים רבים שהחמיצו את החלום של פעם בחיים לקחת את ילדיהם לאולימפיאדה. זה מוסיף לתחושה שהמשחקים האולימפיים אינם נגישים לאנשים רגילים. זה עצוב מאוד".

 

למרות הכול, גם גאוות כרטיסים אחת יש לבריטים: במשחק של נבחרת הנשים הבריטית בכדורגל אמש מול ברזיל צפו באיצטדיון לא פחות מ-70,584 אלף איש - מספר הצופים הגבוה ביותר למשחק נשים בבריטניה זה 92 שנה. עם זאת, עדיין אין מדובר בשבירה של השיא האולימפי שנקבע באצטדיון סטנפורד בג'ורג'יה באולימפיאדת אטלנטה 1996, אז צפו במשחק יחיד 76,489 אלף איש. במשחק אמש ניצחה בריטניה את ברזיל 0:1.

 

לפנייה לכתב/ת
צילום: AP
כיסאות ריקים בלונדון 2012. "טרגדיית ספורט"
צילום: AP
צילום: gettyimages
איצטדיון וומבלי דווקא עמוס לעייפה
צילום: gettyimages
מומלצים