שתף קטע נבחר

 

Naos 3200: עכבר צעיר לשחקן מנוסה

לגיימרים המשקיענים סתם עכבר לעולם לא יספיק. המוצר של מיוניקס אמור להקל על מלאכת ההרג והקפיצה בלי להעיק על הארנק יותר מדי. מצליח?

מיוניקס (Mionix) הינה חברה שוודית שנוסדה ב-2007 על ידי קבוצת מומחים בתחום הציוד ההיקפי למחשב.  זו חברת צעירה למדי, אך אל תתנו לגיל שלה להטעות אתכם. למרות שהיא צעירה ואינה מפורסמת ככלל החברות הגדולות בתחום, זה לא מונע ממנה לייצר מוצרים איכותיים ומקצועיים ולקפוץ הישר למים העמוקים, בתחום שלנו - הגיימינג. כאשר לצורך ביקורת זו קיבלנו מהחברה את עכבר הגיימינג שלה, ה-Naos 3200.

 

העכבר משווק כעכבר ארגונומי בעל תמיכה לכל כף היד וחמשת האצבעות, ובניגוד לאחיו הגדול, Naos 5000, הינו בעל חיישן אופטי. כלהתכונות האלה מתורגמות לתג מחיר של 230 שקל.

 

עוד ב-HWzone:

 

 

מבנה העכבר 

 

 (צילום: HWzone) (צילום: HWzone)
(צילום: HWzone)

 

העכבר מגיע בצבע שחור מט. ציפוי הגומי שלו מוסיף לאחיזה ומונע החלקה של היד במקרה וכף היד שלכם תזיע בזמן השימוש, וזה קורה לא מעט בימי הקיץ החמים, או בעת ההתרגשות באמצע משחקת יריות מקוון. מבנה העכבר קשיח ומרגיש עמיד. איכות החומרים מעולה והבניה מוצקה, אין לו חלקים רופפים ובאופן כללי ניתנת הרגשה כי מדובר במוצר פרמיום. ציפוי העכבר אשר ציינו קודם לכן נעים מאוד למגע, אם כי מתלכלך בקלות.

  

במרכז העכבר מוטבע לוגו החברה שבתוכו נמצאת מנורת LED אשר ניתנת לשליטה באמצעות תוכנת ההתקנים. מצע האצבעות בצד ימין רחב מאוד ומהווה את רוב התוספת לגודלו של ה-Naos 320. המצע מורכב מ-2 "דוושות" שעליהן נחות האצבעות. צידו השני מכיל גם כן "דבשת" לאגודל, אשר מעליה נמצאים כפתורי הניווט. חלקו התחתון של העכבר מכיל את החיישן האופטי עם מסגרת בצורה של סמל החברה, אלמנט עיצובי שמוסיף יוקרה למראה והגימור של העכבר. רפידות העכבר מצויות בארבעת הקצוות שלו ומעבר להיותן קשות להוצאה, הן גם מיוחדות בצורתן, מה שמקשה על המשתמש להחליף אותן במידת הצורך. נוסף על כך, נכון לזמן כתיבת ביקורת זו, לא קיימות רפידות תחליפיות לסדרת עכברי ה-Naos (הם כולם תואמים מבחינת הרפידות).

 

הכבל מצופה בציפוי בד, בו אנו נתקלים הרבה מאוד בשנים האחרונות עקב העמידות הגבוהה שלו. בדומה לעכברים אחרים בעלי כבל בציפוי בד, הכבל של ה-Naos 3200 הינו קשיח, מה שמאריך במעט את תקופת ההסתגלות שלו. נקודת החיבור של הכבל לעכבר נראית עמידה אם כי היינו רוצים לראות חיזוק פלסטיק לאזור זה. עם זאת, אנחנו לא צופים בעיות של מגעים רופפים בהמשך חיי העכבר.

 

חיבור ה-USB מוזהב, במטרה היא לתת מעט גמישות לחיבור ה-USB, שכן זהב הינו מתכת רכה יחסית, ובחיבור וניתוק לתוך חיבורים צפופים נותנת ריפוד בכדי שחיבור ה-USB לא יתעוות לעומת חיבור העכבר ובנוסף מונעת קורוזיה. הכבל שמתחבר לחיבור ה-USB כן מכיל חיזוקי פלסטיק, מה שהופך אותו לחוליה חזקה יותר בכבל.

 

 (צילום: HWzone) (צילום: HWzone)
(צילום: HWzone)

 

שימושים ומבחני ביצועים  

ראשית, עלינו לציין כי העכבר מתאים לימניים בלבד ולאחיזת "Palm Grim" בה כל היד מכסה את העכבר ואינו מתאים לאחיזת "Fingertip Grip" בה כף היד אינה נוגעת בעכבר אלא רק האצבעות, זאת עקב גודלו. עוד לפני התקנת ההתקנים מאתר החברה, העכבר עבד ללא רבב – כל הכפתורים ביצעו את פעולות ברירת המחדל שלהם, זה כולל את כפתורי הפרופילים שכללו 3 פרופילי DPI מתוכנתים מראש.

 

לאחר תקופת הסתגלות קצרה, ה-Naos 3200 היה נוח מאוד לשימוש לאורך זמן ולא עייף את פרק היד, אם כי הורגשה במעט הזעה של היד. כפתורי הצד בעכבר הינם גדולים מספיק בכדי שיהיו נוחים ללחיצה ללא היסח דעת. נוסף על כך, ההפרדה האלכסונית מקלה בזיהוי המקש הרצוי.הגלגלת לעומת זאת, נתנה הרגשה מעט זולה וקשיחה, היינו מעדיפים גלילה חלקה יותר.

 

מאחורי הגלגלת נמצאת תאורת LED התואמת בצבעה את תבע ה-LED אשר במרכז העכבר. תחת הגלגלת נמצאים כפתורי שינוי הפרופילים, אומנם זהו אינו המקום הכי נוח, אך הוא לפחות אינו נגיש ללחיצות "בטעות" לעומת עכברים אחרים. מבחינת ביצועים, ה-Naos 3200 נתן לנו הרגשה חלקה ובמהלך הבדיקות לא נתקלנו בקשיים מיוחדים. לא הורגשו קפיצות או רעידות הן לאורך השימוש הרצוף בעכבר והן במשחקים, ועל כך נדון בהרחבה בפסקה הבאה.

 

ביצועים במשחקים 

המשחקים שנבחרו לבדיקת ה-Naos 3200 הם Dungeon Siege 3, Starcraft 2 ו-Battlefield 3, הראשון הינו RPG (משחק תפקידים), השני RTS (אסטרטגיה בזמן אמת) והשלישי הינו FPS (משחק יריות מגוף ראשון).

 

המשחקים נבחרו בקפידה, שכן כל משחק דורש סוג שונה של שליטה על העכבר, וברצוננו לבדוק את כולם. בעת הבדיקה ב-Dungeon Siege 3 חווינו ביצועים חלקים לגמרי, אותו הדבר אפשר לומר על Starcraft 2 ו-Battlefield 3. מה שהפתיע אותנו לרעה היה בעת השימוש ברובה צלפים (M82 במקרה שלנו) במשחק Battlefield 3 – ה-Naos 3200 הפגין ביצועים פושרים בכל הגדרות הרזולוציה, אך בזאת ניתן להאשים את סוג התפיסה ("Palm grip", אשר ציינו קודם לכן) אשר מורידה מן הדיוק. שחקני FPS, לשיקולכם.

 

מבדיקות ביצועי ה-Naos 3200 על גבי משטחים שונים מצאנו כי הוא מגיב היטב על גבי מגוון רחב של משטחים ואף על שולחן פשוט ללא כל משטח מיוחד, אם כי ברצונו לציין כי נתקלנו בתלונות של משתמשים ברחבי הרשת אודות פד ה-Xtrac Hybrid שעליו ה-Naos 3200 מפגין ביצועים ירודים, אך מההתרשמות שלנו מהביצועים של העכבר על משטחים שונים, תלונות אלה הן נקודתיות לפד ספציפי זה.

 

טווחי הרזולוציה הספיקו לנו בהחלט ולא הייתה לנו הרגשה של חוסר במהירות. נוסף על כך, החלפת פרופילי הרזולוציה התבצעה בקלות ובנוחות, ולא קרו מצבים שלחצנו על לחצן החלפת הפרופילים בטעות.

 

התקנים והתכנה היעודית  

למרות שה-Naos 3200 עובד מעולה ללא התקנים נוספים, חברת Mionix מספקת לנו התקנים דרך אתר האינטרנט שלהם. ההתקנים בהם השתמשנו הם המעודכנים ביותר נכון לזמן כתיבת הביקורת בגרסה 1.07. ממבט ראשוני, תוכנת ההתקנים נוחה לשימוש, כל האפשרויות נמצאות בקטגוריות הרלוונטיות וכל האפשרויות ברורות ומובנות, אך כאשר ניסינו לשנות כל הגדרה שהיא נתקלנו בבעיה; התוכנה נתקעה וקרסה. בעיה זו נפתרה באופן משונה כאשר סגרנו את הדפדפן שרץ ברקע – בעיה זו נפוצה אצל רוב המשתמשים בתוכנת ההתקנים של Mionix והיא ידועה ליצרנית, הפתרון המוצע במקרה זה עובד ברוב המקרים.

 

נוסף על ההגדרות והאפשרויות הסטנדרטיות, תוכנת ההתקנים כוללת אפשרות להקלטת מאקרו, כלומר, שילוב של מספר לחיצות של העכבר בכפתור אחד. בעת בדיקותינו אפשרות זו עבדה היטב, אם כי היא מוגבלת עד ל-10 פעולות מאקרו לכל מקש בלבד.

 

בשונה ממרבית ההתקנים של עכברי הגיימינג, Mionix בחרו להגביל אותנו ב-3 אפשרויות רזולוציה בלבד, ו-3 פרופילים. הרזולוציות הניתנות לבחירה הינן מוגבלות ל-800dpi, 1600dpi ו-3200dpi, אם כי כפי שציינו קודם לכן, הטווחים הללו יספקו את רוב המשתמשים. מגבלה אחת שתשמע משמעותית עבור חובבי הלדים והתאורה, היא שניתן לבחור אך ורק 3 צבעים ללדים, וכמו כן אין אפשרות לכבות אך ורק את הלד בגלגלת או בלוגו בנפרד, אלא רק את שניהם יחדו.

 

בדומה למרבית ההתקנים של עכברי הגיימינג, תוכנת ההתקנים מגיעה עם כל האפשרויות הסטנדריות במלואן דוגמת שליטה על המהירות, כפתורים, האצה וקצב רענון של ה-USB, תוכנת ההתקנים כוללת אפשרות להקלטת מאקרו. בעת בדיקותינו אפשרות זו עבדה היטב, אם כי היא מוגבלת עד ל-10 פעולות מאקרו לכל מקש בלבד. נראה כי Mionix בחרה להגביל את המשתמש, ולא מסיבה של חסכון בעלות משום שכל ההגבלות הינן תוכנתיות בלבד, אלא בכדי לתת לאח הגדול של ה-Naos 3200, ה-Naos 5000 ייתרון ברור על פניו, כאשר בתוכנת ההתקנים שלו רוב האפשרויות הן מפורטות יותר ולא מוגבלות

 

 (צילום: HWzone) (צילום: HWzone)
(צילום: HWzone)

 

אז כן או לא?

ה-Naos 3200 הוכיח את עצמו כמתמודד רציני המשלב הרבה נוחות, ביצועים גבוהים וקצת פוזה. במהלך הביקורת יצא לנו להתנסות בעכבר נוח מאוד, אשר ממבחני הביצועים אומנם מכיל נקודות תורפה עקב צורת התפיסה ואלגוריתם ה-Drift Control, אך מנסה לפצות על כך בLiftoff Distance נמוך.

 

יש האומרים גודל הציפיות כגודל האכזבות, במקרה שלנו זה היה הפוך. Mionix הוכיחה את עצמה כשחקנית רצינית בתחום ציוד הגיימינג ההיקפי, ויתרה מזאת, הוכיחה כי לא צריך שם גדול כדי להיכנס לשוק בסערה. ה-Naos 3200 בהחלט יותר מסתם עוד עכבר גיימינג באריזה יפה, הוא הוכיח את עצמו כמתמודד רציני שמשלב הרבה נוחות, ביצועים ותג מחיר תחרותי של 230 שקלים. עכבר זה הוא אופציה ריאלית בהחלט למשתמשים רבים.

 

במידה ואתם מחפשים עכבר גיימינג שלא למטרת משחקי FPS בלבד, ה-Naos 3200 הינו אפשרות בעלת פוטנציאל גבוה.

 

הטוב:

•אחד העכברים הנוחים ביותר בהם נתקלנו

•הנדסת אנוש מעולה

 

הרע

•מתאים אך ורק לתפיסת "Palm grip" – פחות טוב למשחקי FPS

•תוכנת ההתקנים לא יציבה (אם כי, אנו מקווים שחסרון זה ייפתר בהמשך)

•באנדל פשוט

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: HWzone
העכבר של מיוניקס
צילום: HWzone
מומלצים