שתף קטע נבחר
 

בונים לידכם מכללה? התעשרתם באלפי שקלים

הרשויות המקומיות רוצות למשוך אוכלוסיות חזקות, ולשם כך הן מקדמות בניית מוסדות ציבור דוגמת מכללות, בתי חולים ומגרשי ספורט. הרווח הוא גם שלכם: מגורים לצד מוסדות אלו מעלים לאין ערוך את ערך הדירה, בשיעור שנע בין 10%-20% לפחות

באחרונה הבינה עיריית תל-אביב  שכדי למתג את החלק הדרומי של העיר כ"דבר הבא", לא די בהכנה ובאישור של תוכניות - והחלה לבחון את האפשרות להעביר את מבנה העירייה מכיכר רבין למתחם התחנה המרכזית החדשה. פעולה זאת, מקווים בהנהלת העירייה, תוציא את האזור מהבוץ, תמשוך אוכלוסייה משפרת דיור ותהפוך את השכונה ליוקרתית יותר - דבר שיתבטא גם במחירי הדירות. ממש כפי שהקמתה של המכללה האקדמית תל-אביב-יפו שיפרה את השכונה שסביב לה בצפון יפו, סמוך לאצטדיון בלומפילד.

 

כתבות נוספות על מחירי דירות בערוץ הנדל"ן :

 

לא רק תל-אביב מנסה למשוך אוכלוסיות חזקות באמצעות הקמת מבני ציבור מרשימים, שיכולים להעלות את הערך של נכסי הנדל"ן בקרבתם. מנתוני לשכת שמאי המקרקעין עולה כי למוסדות ציבור איכותיים דוגמת אוניברסיטה, היכל תרבות, מרכז מוזיקה וכו', יש השפעה משמעותית על כוח המשיכה של העיר או היישוב, והם מעניקים פרמיה למחירי הנדל"ן בשיעור שנע בין 10%-20% לפחות.

 

"הן תושבים ותיקים והן רוכשים חדשים מיחסים כיום חשיבות רבה ביותר למה שמעבר לדירה", מסביר אוהד דנוס, יו"ר לשכת שמאי המקרקעין. "אם לפני 10-20 שנה מה שעניין את צרכן הנדל"ן הממוצע היה בראש וראשונה שטח הדירה והמחיר, הרי שכיום, ובטרם רכישת הדירה החדשה, בודק הרוכש יחד עם כל בני משפחתו מה אותה עיר או יישוב מעניקים לו מבחינת חינוך, תרבות ועוד".

 

לדבריו, "התחושה שאדם מתגורר בעיר עם אוניברסיטה או היכל מוזיקה בהחלט מהווה מקדם חשוב ביותר אצל רוכשים רבים בהחלטה לרכוש דירה באותה העיר, ולעתים קרובות מעניקה פרמיה משמעותית למחיר".

 

מבנה עיריית תל-אביב. אם יעבור לדרום - יסייע לאזור? (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
מבנה עיריית תל-אביב. אם יעבור לדרום - יסייע לאזור?(צילום: ירון ברנר)

 

פתח תקווה: השכונות החדשות קרובות לבית החולים

השכונות החדשות בפתח תקווה מהוות דוגמא לכך שמבני ציבור משפיעים על הערך הנדל"ני שלהן. "אחת הסיבות המרכזיות להצלחת שכונת כפר גנים החדשה ויתר השכונות החדשות הנבנות בעיר בשנים האחרונות, הם מבני ציבור, תרבות ופנאי הממוקמים בסביבתה המיידית", מסביר אבי כהן, מנכ"ל החברה לפיתוח פתח תקווה.

 

לדבריו, "מדובר במבנים כגון היכל התרבות העירוני, המוזיאון העירוני, המרכז הרפואי רבין (בילינסון), קניון אבנת וכן אצטדיון המושבה החדש. כל אלה משכו משפרי דיור רבים, חלקם הגדול מערי גוש דן והמרכז, שקסמה להם העובדה שהם רוכשים לא רק דירה אלא עסקת חבילה הכוללת בתוכה את החיים שמעבר לדירה.

 

כהן מוסיף כי מעבר לעליות מחירי הדירות בכל פתח תקווה בשנים האחרונות, מאז 2005 הוכפלו רמות המחירים בשכונת כפר גנים החדשה, מה שמעיד על פרמיה ריאלית של עשרות אחוזים ויותר.

 

שלא נדע, אבל גם קרבה לבית חולים מעלה את ערך הדירה. ביה"ח בילינסון בפתח תקווה ()
שלא נדע, אבל גם קרבה לבית חולים מעלה את ערך הדירה. ביה"ח בילינסון בפתח תקווה

 

רחובות: לא רק מכון ויצמן מעלה את ערך הדירות

גם רחובות הפכה לעיר לווין מרכזית, המושכת משפרי דיור בשל מוסדות הציבור שהיא מציעה. לדברי רחמים מלול, ראש עיריית רחובות, הביקוש ההולך וגדל למגורים בעיר היה פעם נעוץ בעובדה שרחובות מזוהה עם מכון ויצמן למדע ועם הפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית - אולם זה לא הכול.

 

מלול טוען כי לולא מוסדות איכות נוספים שקודמו בשנים האחרונות, לא הייתה רחובות מצליחה למתג את עצמה כעיר המדע והתרבות כפי שהיא היום. לדבריו, "בראש וראשונה העובדה שבעיר מקודם היכל תרבות מהאיכותיים בישראל, מהווה אבן שואבת לאלפי משפרי דיור מגוש דן וממרכז הארץ".

 

במקביל, מוסיף מלול, העובדה שרשת מלונות פתאל בונה בשכונת פארק המדע בעיר בית מלון המיועד לאנשי עסקים, לא הרחק ממוזיאון "מכון איילון", מוסיף מאוד למיתוג העיר ככזו המשלבת אקדמיה, תרבות ועסקים. גם העובדה שלצד המרכז הרפואי קפלן פועל בית ספר לסיעוד, משלים את המיתוג של רחובות כעיר "שיש לה הכל מכל".

 

"הן שכונת אחוזת הנשיא והן השכונה הצבאית נאות כרמים הממוקמת במערב העיר, נהנות ממיתוג גבוה ומפרמיה במחיר לעומת מיקומים אחרים בעיר", מוסיף כמאל שגראוי, יו"ר ובעלי חברת הבנייה אחים שגראוי שבנתה בשכונות אלו.

 

מכון וייצמן למדע ברחובות. כבר לא היחיד שמעלה את ערך הדירות (צילום: יולס רונן) (צילום: יולס רונן)
מכון וייצמן למדע ברחובות. כבר לא היחיד שמעלה את ערך הדירות(צילום: יולס רונן)

 

אבן יהודה: מושכת בזכות ביה"ס של הדיפלומטים

בית הספר האמריקאי AIS שעבר לאחרונה מכפר שמריהו לאבן יהודה שבשרון, מושך יזמי נדל"ן לבנות חדשות בסמוך לו. כך, למשל, משווקת בימים אלה שכונת הווילות החדשה "שרונה", הסמוכה לבית הספר, הכולל בית ספר יסודי, חטיבת ביניים ותיכון וכן מגרשי ספורט, אודיטוריום וספרייה.

 

"בית הספר האמריקאי הוא ללא ספק מבנה ארכיטקטוני מרשים שתורם לנוף הסביבתי", טוען ערן לוי, מבעלי חברת שיווק הנדל"ן אמבסדור. "אין לי ספק שאם אותה שכונה הייתה משווקת, נניח, לפני 10 שנים, הביקושים אליה היו בינוניים בתכלית".

 

לדבריו, "כעת, כאשר במרחק הליכה מהשכונה ממוקם בית הספר היוקרתי בישראל, עובדה זו לכשעצמה מעניקה פרמיה על המחיר על ידי מיצוב המושבה כיוקרתית. כך יגיעו לאבן יהודה משפרי דיור שרוצים שילדיהם יתקרבו לאצולת הקהילה הדיפלומטית שבסמוך ויקבלו חינוך מצוין".

 

ביה"ס האמריקאי באבן יהודה. הדיפולומטים יעלו את המחירים? ()
ביה"ס האמריקאי באבן יהודה. הדיפולומטים יעלו את המחירים?

 

נתניה: מכללה ואצטדיון העלו את מזרח העיר על המפה

לא רחוק מאבן יהודה נמצאת נתניה, שמציעה מוסדות חינוך ותרבות במזרח העיר אשר הביאו בשנים האחרונות לשינוי של ממש במיתוג האזור. "בעבר הלא רחוק כל אזור מזרח נתניה נחשב לנעדר ביקוש לחלוטין, כשמערב העיר הוביל באופן ברור", מסביר תמיר לולו, סמנכ"ל השיווק של חברת הבנייה מ.אביב, הבונה את פרויקט "אביב בשרון" בשכונת קריית השרון בעיר.

 

"מהרגע שנפתחה מכללת נתניה התמונה התהפכה לחלוטין, וחתך האוכלוסיות החזקות, הן כלכלית והן במספר הרב של האקדמאים, נטו בבירור לרכוש דירה בשכונת קריית השרון שבמזרח העיר", הוא מוסיף. לדבריו, גם פתיחת האצטדיון העירוני הביאה לשיקול נוסף למעבר לאזור.

 

גם מירי גרציאן, מנהל המכירות הארצית של חברת הבנייה בוני התיכון, אומרת כי שני הפרויקטים של החברה בנתניה, "טופ אגמים" בשכונת אגמים ו"טופ התיכון" בשכונת עיר ימים, הממוקמים דקות נסיעה ספורות מהמכללה, זכו לביקוש בקרב מרצים ואקדמאים.

 

האצטדיון העירוני בנתניה. שיקול נוסף למעבר לאזור (צילום: רן אליהו) (צילום: רן אליהו)
האצטדיון העירוני בנתניה. שיקול נוסף למעבר לאזור(צילום: רן אליהו)

 

ירושלים: הקרבה לשלטון מתבטאת במחיר

גם בבירה ירושלים הקרבה של שכונות המגורים למוסדות האקדמיה, התרבות והמדע ולמוסדות השלטון מעלה את מחירי הדירות.

 

נדב ליסובסקי, סמנכ"ל השיווק בחברת ב. יאיר הבונה את פרויקט "משכנות האומה" בעיר, בצמוד לקריית הלאום, לבנייני האומה, לכנסת ישראל, למשרדי הממשלה, למוזיאון ישראל ולבית המשפט העליון (ובקרוב לעורקי תחבורה ראשיים ולרכבת הקלה), מסביר כי מיקום הפרויקט הביא בששת החודשים האחרונים למכירה של 38 דירות במחיר כולל של כ-95 מיליון שקל.

 

"אין לי ספק שהמיקום מהווה קטליזטור לקצב השיווק, לרמות המחירים ולחתך אוכלוסיית הרוכשים בפרויקט", טוען ליסובסקי. לדבריו, בחודשים האחרונים שיווקה החברה דירות שני חדרים במחיר של כ-1.760 מיליון שקל.

 

עוד הוא מוסיף כי ההחלטה לשווק דירות קטנות נעשתה במטרה לתת מענה לאוכלוסיות יעד, דוגמת רופאים בכירים, מרצים, עובדי ממשל ושופטים, שפוקדים מדי יום את מבני הציבור ומעוניינים לרכוש דירה בקרבת מקום. המחיר, לדבריו, מגלם בתוכו את פרמיית המיקום האטרקטיבי, שככל הנראה רק תעלה במרוצת השנים.

 

לא הרחק משם, סמוך לקמפוס האוניברסיטה בגבעת רם, בונה חברת מ. אביב את מגדלי "לב העיר". לדברי תמיר לולו, סמנכ"ל השיווק, לקרבה לאוניברסיטה העברית, לכנסת ולמשרדי הממשלה יש השפעה מיתוגית רבה עבור הפרויקט, וכן השפעה ישירה על אופי האוכלוסייה וחתך הרוכשים הגבוה של משפרי דיור ירושלמים, ובהם רופאים, מרצים ואנשי אקדמיה, פוליטיקאים, שגרירים ועוד.

 

כנסת ישראל. הקרבה מתבטאת במחיר (צילום: באדיבות Lowshot) (צילום: באדיבות Lowshot)
כנסת ישראל. הקרבה מתבטאת במחיר(צילום: באדיבות Lowshot)


פורסם לראשונה 04/08/2012 16:19

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אוניברסיטת תל אביב. גם היא העלתה פעם את ערך השכונה
צילום: גלעד קוולרצ'יק
מומלצים