מחקר מצא: באילו חודשים בשנה בא לנו יותר סקס?
גוגל יודע עלינו הכל, כולל כמה פעמים אנחנו עושים סקס ומתי. חוקרים אמריקנים ניתחו מילות חיפוש בנושא מיניות ויחסים וגילו את שתי התקופות הכי חמות, תרתי משמע, שבהן אנחנו עושים יותר סקס, או לפחות מתעניינים בו. מה קורה דווקא אז?
מחקר אמריקני מגלה את מה שכולנו כבר ידענו אינטואיטיבית - סקס מעניין אנשים הרבה יותר בקיץ. אבל החוקרים גילו שיא נוסף במהלך השנה, בהתעניינות מוגברת בסקס, והוא בחודשים דצמבר - ינואר. בארצות הברית ובאירופה, החודשים האלה הם חודשי החגים והשופינג הגדולים.
בואו לקרוא עוד כתבות בנושאי יחסים ב-ynet:
- 11 סימנים שמזהירים: הזוגיות שלכם בצרות
החוקרים ניתחו בין ינואר 2006 למרץ 2011, את מילות החיפוש הכי נפוצות בגוגל. הם בדקו כמה מילים היו קשורות לעולם הדייטים , כמו למשל, חיפוש של אתרי היכרויות שונים. כמה מילים היו קשורות לעולם שירותי המין בשכר, כמו חיפוש אתרי נערות ליווי, וכמה מילות חיפוש היו קשורות לפורנוגרפיה כמו אתרי פורנוגרפיה או אפילו המילה "ציצים".
קבוצת הביקור של מילות החיפוש היו מילים נייטרליות כמו "כלב" או "שמשה קדמית" שמחופשות באופן שוטף במשך כל השנה.
לאחר ניתוח התוצאות מצאו החוקרים עלייה של % 2.78 אחוזים בחיפוש מילים הקשורות לזנות, עלייה של % 5.67מעל הממוצע בחיפוש מילים הקשורות להיכרויות בחודשים ינואר ויולי.
עוד מצאו החוקרים עלייה של % 4.28 בחיפוש מילים הקשורות לפורנוגרפיה בחודשים דצמבר ויוני. למרות שמדובר לכאורה באחוזים נמוכים, לדברי החוקרים, מדובר במיליונים רבים של אנשים.
אבל למה זה קורה דווקא בתקופות האלה? החוקרים לא הצליחו להסביר זאת באופן מובהק, אולם העלו השערה כי מדובר בתקופות שבהן יש עלייה כללית ברצון להיות יחד עם אנשים אחרים ולבלות איתם זמן רב.
אבל לדבריהם, זו לא הסיבה היחידה. "כי אחרת איך נסביר את החיפוש המוגברשל המילים פורנגורפיה או זנות?". הם טוענים כי הסבר אפשרי נוסף הוא, שינוי שנמצא באיכות הזרע אצל גברים ושטף הורמונלי מוגבר אצל נשים בתקופות הללו.
סקר שבדק שיאי לידות בתקופות שונות של השנה, תומך כמעט באופן מוחלט בנתוני המחקר הזה. הסקר הראה כי יש התאמה כמעט מוחלטת בין התקופות שבהן יש עניין מוגבר בסקס לבין התקופות שבהן מתרחשות לידות, תשעה חודשים מאוחר יותר. החוקרים מסברים כי מדובר בנטייה טבעית ללדת בסוף הקיץ או בתחילת הסתו.
הנתונים קיבלו תוקף נוסף, גם באמצעות סקרים על מחלות מין מדבקות ונתוני הפלות, שמתרחשים גם הם במהלך תקופות קבועות בשנה. כל אלה מחזקים את הסברה על קיומם של שני שיאים בפעילות מינית במהלך השנה.