ניתן לנהל קשר במקום העבודה וגם להישאר בו?
לרגל ט"ו באב בדקנו איך בדיוק פועל משולש האהבים - גבר, אישה ומקום עבודה. האם זה אפשרי איך עושים זאת נכון, איזו מהצלעות של המשולש תיעלם ומה השיקולים בעד ונגד. וגם מצאנו מקום עבודה שיצר 22 זוגות
פגשתם מישהו בעבודה ואתם מתלבטים אם לקחת את הפלרטוט צעד אחד קדימה? תנשמו עמוק, לא רק אתם מתלבטים. בדקנו את הסוגיה לרגל ט"ו באב.
אחד המקומות השנויים במחלוקת כזירת היכרות למציאת בני-הזוג הוא מקום תעסוקתכם. מצד אחד זאת יכולה להיות אהבת אמת לכל החיים עם נפשכם התאומה. מצד שני, הסיפור לא תמיד מצליח, וגם אם כן, בדרך כלל צלע אחת מהמשולש: בן הזוג, בת הזוג ומקום העבודה – מתאדה לה.
52% בעד ניהול קשר רומנטי במסגרת העבודה
מסתבר שעם כל התכונות הנלוות לישראלים ניתן להוסיף גם את העובדה שהישראלים נותנים סיכוי לאהבה גם במקום העבודה. סקר שערך אתר AllJobs בקרב גולשיו בדק האם הם בעד ניהול רומן במסגרת העבודה. כ-4% מהמשיבים ענו כי הם מתנגדים, בעקבות ניסיון אישי לא מוצלח. כ-15% טענו שהם בעד - בעקבות קשר נוכחי מוצלח, או זיכרון נעים מהעבר. כ-36% אחזו בדעה כי לא ישללו קשר רומנטי במסגרת העבודה. כ- 43% השיבו כי הם מפרידים לחלוטין בין עבודה לאהבה.
"למרות החשש הטבעי ממערכת יחסים במסגרת העבודה, אפשר לראות שאחוז המתנגדים לקשר רומנטי עומד על 47% והוא קטן יותר מאחוז המשיבים (52%) אשר רואים באור חיובי את האפשרות", מסבירה עינב בוימפלד, מנהלת תוכן ומחקר ב-AllJobs .
"ייתכן שהדבר נובע מכך שרובנו מבלים את רוב שעות היום בעבודה ומבינים שלא כדאי לפסול באופן אוטומטי מקום שתופס חלק כל כך גדול מהחיים שלנו. עם זאת יש לקחת בחשבון שכשעמית לעבודה משנה סטאטוס והופך לבן זוג פוטנציאלי, הדבר עלול להשפיע על המשך הקריירה המקצועית ולכן יש לשקול את ההחלטה בכובד ראש", הוסיפה בוימפלד.
על ההבדל בין עובד במשרד למלצר
עבודה מלווה לא פעם גם בזיעת אפינו. זיקוקי הדינור שמשדרים הזוגות האוהבים הם לא תמיד לרוחם של הבוסים ושאר הקולגות העוברים לא מעט רגעים לא נעימים.
אלי, איש מכירות שהיה נחשב למצליחן בחברת תקשורת, הכיר את חברתו רוני. בתחילה הם ניהלו את הקשר בחדרי חדרים מתוך חשש להפיכתם לשיחת המסדרונות. עת הקשר ביניהם התגלה, נפתחה נגד השניים "חזית עוינת", מספר אלי, שהביאה ביניהם למתיחות שבסופו של יום - כל משולש האוהבים ביניהם לבין עצמם ועם מקום העבודה- התפרק.
סיפורם של חן ואופיר הרבה יותר אופטימי. הרומן ביניהם התנהל לו על מי מנוחות שנה שלמה בחברת הי-טק, והדבר אף לווה בפרגון הסובבים.
אלא שלאחר שנה של זוגיות, אלו הרגישו שהחיים האישיים והעבודה מתבלבלים. אופיר החליט לעשות סוויץ' למקום עבודה אחר. וחן, שהתקשתה להתרגל למקום בלי בן-הזוג, מצאה לה גם חברה אחרת תוך מספר חודשים. מאז חן ואופיר שיחררו את מקום העבודה הם צמודים זה ולזו ועכשיו הם חוגגים שש שנות זוגיות.
החבל הדק שבין רומנטיקה לרצון להתקבע במקום העבודה הוא עניין של שנים. ציפי וחנוך הכירו בסניף בנק לפני 42 שנים. הוא היה פקיד אשנב והיא היתה מזכירה והאהבה ביניהם פרחה. אלא שבזמן שהודיעו השניים כי הם ממסדים את הקשר בברית הנישואין, הנהלת הבנק הפצירה באחד מהם להעתיק את מקום עבודתו לסניף אחר.
אולי זאת התקופה, אולי אלו התחומים המשרדיים הלחוצים יחסית, שלא אפשרו לזוגות להמשיך ולאהוב בפלטפורמה בהם הם הכירו - אבל יש גם לא מעט מקומות המפרגנים לעובדים האוהבים.
קבוצת R2M, המחזיקה את המסעדות התל אביביות: קופי בר, בראסרי, הוטל מונטיפיורי ועוד, מתפארת על לא פחות מ-22 זוגות שנוצרו עת הכירו במקום העבודה. חלק אף התחתנו ומגדלים ילדים. מאחר שמדובר במקום עבודה פחות שגרתי ממשרד, מספרים בקבוצה, הדבר זוכה לפרגון מצד הבעלים.
ללכת או לא ללכת על זה?
אז מה בעצם התשובה והאם יש כזאת? כאשר מנהלים את הזוגיות במקום העבודה בחוכמה, וגם בסביבה מפרגנת, לקשר יכולים להיות, כאמור, יתרונות לא מעטים, במיוחד עבור הקשר עצמו. ב-AllJobs אספו את הסיבות הטובות והפחות טובות שיש לקחת בחשבון לפני שעושים את הצעד.
בעד: האהבה מנצחת
הכרות מכל הזויות: קשר במקום העבודה יחשוף בפניכם רבדים נוספים בבן הזוג. אם הוא שתלטן? אם היא פרפקציוניסטית בצורה קיצונית? עבודה משותפת יחד מאפשרת לבני הזוג לבסס קשר יציב על סמך היכרות הדדית קודמת וטובה, ולא רק בשעות הפנאי העליזות. העבודה היא ההזדמנות להכיר באמת את הפרטנר שעומד ועובד איתכם.
אין בעיית מחסור בזמן יחד: מי שבן או בת זוגו עובד יחד איתו לא יכול להשתמש במשפט "אנחנו לא מבלים מספיק ביחד". עבודה יחד, או אפילו עבודה באותו מקום, תספק לכם עוד לא מעט שעות של זמן איכות משותף שבימינו נחשב למצרך נדיר.
ברית עסקית: נכון, שילוב של רומנטיקה ועסקים יכול ליצור חיכוכים וניגודי אינטרסים. אבל קיימים מקרים בהם העבודה עם בן או בת זוג יכולה דווקא לעזור לכם מבחינת העבודה. כך לדוגמא, תוכלו לקבל מהצד השני עזרה, תמיכה ויתרון חברתי.
אהבת אמת צריכה לנצח תמיד: אפשר להגיד שכל הסיבות האחרות, הן בעד והן נגד, מתגמדות מול הסיבה הזו. אם אתם נמנים על הרומנטיקנים שמאמינים שאהבת אמת חשובה יותר מהכל – גם מעבודה – שווה לקחת את הסיכון כדי לזכות בה.
נגד: לא לערבב
לא כל הסיפורים הם עם סוף מוצלח. האמרה "אסור לערבב בין הנאה לעסקים" לא נולדה סתם כך. על כל סיפור אהבה סוחף שצמח במסגרת העבודה קיימים המון סיפורים אחרים שלא צלחו והמעורבים בהם שילמו את המחיר. קשר רגשי שמעורב בתוך העבודה וסביבתה יכול להוביל לסיטואציות לא נעימות שעלולות לפגום בקשר שלכם ואף לגרום לכם להתחרט על כך שנכנסתם אליו מלכתחילה.
והנה הסיבות למה לא להיכנס לזה: קצת חופש זה מזה: לא פלא שנסיעה משותפת לחו"ל היא מבחן גדול לזוגיות. בילוי זוגי משותף של כמעט 24 שעות ביממה יחד עלול ליצור יותר נזק מתועלת. גם בקשר הזוגי ההדוק מכולם צריך זמן אישי שהוא רק שלכם.
ריכולים, ריכולים, ריכולים: בכל מקום עבודה יש את קבוצת "הנשמות הטובות" ובניניו יש לא מעט עם רגישות חברתית מוגברת לסביבה ולריכולים. אם אינכם חסינים מפני כמה צקצוקי לשון, אולי כדאי לוותר על הרעיון.
המוניטין שלכם: למה דווקא היא נבחרה לעבוד איתך על הפרויקט? האם הוא קיבל יותר עזרה רק כי הוא החבר שלך? כשהאהבה מעורבת בעבודה, סביר להניח שסביבתכם תתקשה להפריד בין השניים. קחו בחשבון שהחלטות מקצועיות שתקבלו יוכלו להיתפס באורה של מערכת היחסים שלכם.
התרחיש הגרוע ביותר- פרידה: תארו לכם שאתם עובדים עם בן או בת הזוג שלכם, ואז נפרדים ממנו או ממנה. אם זה לא מספיק גרוע שתצטרכו להמשיך ולראות את האקס שלכם על בסיס יומי, ייתכן וגם תצטרכו לנהל איתו או איתה קשרי עבודה הדוקים ומעיקים. במקרה כזה קיים סיכוי יותר מגדול שהעבודה של שניכם תיפגע.
נראה שתשובה לשאלה הקשה -אין, אבל לפחות צריך לדעת מהם הסיכונים מול הסיכויים. אהבת אמת לא מוצאים כל יום, ועבודה תמיד אפשר להחליף. מצד שני, לא תמיד הסיכון שווה אובדן של עבודה טובה. אולי פשוט רגע לפני שמחליטים שווה לעצור ולדמיין מאזניים: מצד אחד נניח את הבן זוג ומצד שני את העבודה – מי כבד יותר בהחלטה שלכם?