שתף קטע נבחר

 

משפחות זרים במעצר אף שעוד לא הוחלט לגרשן

במתקן בנתב"ג מוחזקות משפחות - בהן ילדה בת 6 מחינוך מיוחד - אף שהליך הגירוש שלהן טרם נחתם. משרד הפנים: אין סיבה שבדיקת בקשות לא תיעשה בעת מעצר. פעילים: "מאות משפחות ממתינות, קריטריונים נקבעו לפני שנתיים"

הליך הגירוש עוד לא נחתם, אך בכל זאת נעצרו משפחות ונכלאו: רשות האוכלוסין וההגירה מחזיקה במתקני כליאה כמה משפחות של עובדים זרים שאשרות השהייה שלהן בישראל פגו, אך החלטות בערעורים שהגישו לוועדה ההומניטרית של משרד הפנים עדיין לא התקבלו. כך התברר בעקבות ביקור פתע שערך בסוף השבוע יו"ר ועדת חוץ וביטחון ח"כ רוני בר-און (קדימה) במתקן המשמורת של הרשות בנתב"ג, שבו מוחזקים שוהים בלתי חוקיים לפני הרחקתם מישראל.

 

דיווחי חדשות נוספים ב-ynet:

קנדה: אם גילתה שתינוקה מוצע למכירה ברשת

הפלסטינים מתכוננים לאו"ם: "זה לא דרמטי"

 

למתקנים שבאחריות משרד הפנים והשב"ס לא ניתן להיכנס באופן עצמאי, והדבר נעשה רק בתיאום עם הגורמים הרשמיים. בר-און הגיע למתקן בעקבות מעצר בני משפחתה של ויויאן קמרה בת השש ביום חמישי. קמרה, בת לעובדים זרים שאשרת השהייה שלהם בישראל פגה, סובלת מפיגור שכלי. בביקור התברר כי הילדה ובני משפחתה הועברו למתקן הכליאה סהרונים לאחר ששהו במתקני הרשות בחולון ובנתב"ג, אף שטרם התקבלה תשובה סופית בערעור שהגישו על ההחלטה להרחיקם מישראל.

 

קמרה. בת 6 במתקן המעצר ()
קמרה. בת 6 במתקן המעצר
 

כמי שכיהן בעבר כשר הפנים, מתח בר-און ביקורת חריפה על החלטת רשות ההגירה לעצור את קמרה. לדבריו, "אין צידוק להחזקה ממושכת בתנאי מעצר של ילדה בת 6 מהחינוך המיוחד. ויויאן לא מהווה שום סיכון, דמוגרפי או ביטחוני, מה גם שמשפחתה מצויה בהליכים לקבלת אשרה קבועה. מדובר בנוהל פסול הנובע ממדיניות גירוש והפחדה".

 

בעמותת "ילדים ישראלים", שכמה מפעיליה ליוו את בר-און, טוענים שכמה משפחות נוספות מוחזקות במשמורת למרות בעיות רפואיות שמהן סובלים ילדיהן. "הליכים מסוג זה עלולים להימשך שבועות ואף חודשים ארוכים. לא סביר שילדים ימתינו בכלא זמן כל כך ממושך, במיוחד ילדים שסובלים מבעיות רפואיות שונות, שבעקבותיהן הוגשו הבקשות ההומניטריות מלכתחילה", ציינה רותם אילן, מנכ"לית העמותה שמובילה את המאבק נגד גירוש ילדי העובדים הזרים.

 

בר-און טען כי "מדיניות הגירוש חייבת להיפסק. לא מדובר במסתננים או פושעים. מדובר באנשים שלרוב שהו בארץ באישור ובמשך השנים נוצרו תאים משפחתיים. אסור לתלוש ילדים שנולדו כאן ולזרוק אותם כלאחר יד לתרבויות אחרות, לשפה שאינם מדברים ולמציאות חסרת סיכוי שתקבע את גורלם עוד בטרם יגורשו".

 

ברקע הדברים תקפו בר-און ופעילי "ילדים ישראלים" את משרד הפנים על כך ששנתיים לאחר החלטת הממשלה להענקת מעמד לילדי עובדים זרים על סמך קריטריונים שנקבעו באוגוסט 2010, מאות משפחות עדיין לא קיבלו תשובה כלשהי ביחס לבקשותיהן.

 

מרשות האוכלוסין וההגירה נמסר כי "מדובר במשפחות השוהות בישראל בניגוד לחוק תקופה ארוכה. הן עדיין לא מורחקות ואין שום סיבה שבדיקת בקשותיהן לא תיעשה בעת שהייתן במשמורת". על פי המשרד, מרביתן לא הגישו כלל בקשות ומי שכן הגיש - בקשתו נדחתה, וכעת ממתין רק לתשובה על ערעור. "ככל הידוע לנו, ישנה משפחה אחת בלבד ובה ילדה עם סוגיה רפואית. בניגוד לטענות הארגון, ולא בפעם הראשונה, אין מדובר ב'משפחות'. המשפחה הועברה למתקן המשמורת סהרונים וערעורה על דחיית הבקשה ייבחן בעת שהייתה שם".

 

ברשות מסרו עוד: "אנו משוכנעים כי בר-און התרשם מתנאי המקום ומהיחס האנושי שאותו מקבלות המשפחות". בעניין הבקשות למעמד בהתאם להחלטת הממשלה מסרו ברשות כי מתוך 701 בקשות למעמד, כ-410 משפחות קיבלו תשובות, "רובן הגדול חיוביות", ויתר המשפחות אינן עומדות בקריטריונים אולם הגישו בקשות אשר נבחנות במסגרת ועדת חריגים. "אי לכך, גם במקרה זה האי-דיוק ועיוות העובדות הינם ככל הנראה מכוונים", נמסר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
במתקן הכליאה בנתב"ג
מתקן כליאה בחולון (ארכיון)
צילום: בני דויטש
נפרדים מישראל (ארכיון)
צילום: מוטי קמחי
מומלצים