לכבוד האולימפיאדה: 6 סיבות לצאת עם ספורטאי
היא אומנם לא תפסול אתכם אם אינכם עוסקים בספורט, אך אנשים ספורטיביים אטרקטיביים יותר בעיניה. אלינור פרארה עם כל הסיבות לצאת עם אנשים בעלי גישה ספורטיבית לחיים
על מסך הטלוויזיה בפאב הקבוע שלנו שוחים אלופים אולימפיים. ידידי ערן (שם בדוי) ואני מרותקים למשחקים. תוך כדי בהייה משותפת במסך, ערן מספר לי על חוויותיו מעולם הדייטינג. "אתמול שוחחתי עם מישהי באתר היכרויות. בהתחלה היא נראתה נחמדה, אבל בסופו של דבר החלטתי לא ללכת על זה".
עוד בנושא:
המאצ'ו הישראלי: יותר בשר, פחות מזון בריאות
נגעלת מבעלך? ניתן לכפות עליו גירושים
יותר עמוק, יותר כחול: יוגה כסקס על חושי
כשאני מתעניינת בסיבה, הוא עונה לי: "אין לה שום תחביב. נראה ששום דבר לא מעניין אותה. והכי גרוע, היא לא עושה ספורט! זה משהו שהוא בשבילי טרן אוף רציני".
"אני יכולה להבין שאשה שאין לה שום תחומי עניין לא אטרקטיבית בעיניך, אבל לפסול מישהי בגלל שהיא לא עושה ספורט? זאת לא בררנות יתר?", אני שואלת והוא ממהר להשיב: "ממש לא. חשוב לי מאוד שהבחורה שאצא איתה תעסוק באיזושהי פעילות ספורטיבית. קודם כל, בחורות שעושות ספורט באופן קבוע נראות טוב יותר, והן בדרך כלל גם נחמדות יותר כי הן מוציאות אגרסיות בזמן האימון, ולא עליי", הוא אומר.
אני חייבת להודות: אני מאוד אוהבת ספורט, הן כעיסוק בשעות הפנאי והן כצפייה בתחרויות. וכמו ידידי, בהיכרויות רומנטיות גם אני מעדיפה אנשים ספורטיביים.
אמנם אני לא פוסלת אדם רק בגלל שאינו עוסק או מתעניין בספורט, אבל לרוב, אנשים ספורטיביים אטרקטיביים יותר בעיניי. ולא, לא רק בגלל הקוביות בבטן.
1. העשרת הזמן הזוגי
האפשרות לעסוק בתחביב ביחד מעשיר את הזמן הזוגי. ריצה או רכיבה זוגית בפארק, אימון זוגי במכון כושר, עיסוק משותף בספורט אתגרי ואפילו שיעור יוגה או פילאטיס שעושים ביחד – כל אלה נרשמים בזיכרון שלנו כחוויה משותפת נעימה ומעשירה. אין כמו שחרור אנדורפינים ליצירת אווירה טובה וכיפית.
עם זאת, חשוב כמובן להשאיר את האווירה הספורטיבית במקומה הנעים, ולא להפוך את הספורטיביות לתחרותיות יתר שעלולה להכשיל את הזוגיות. מוטב גם להימנע מהעברת ביקורת שאינה בונה. תמיכה, עידוד ופרגון לצד השני ייזכרו היטב וישפיעו לטובה על היחסים שלנו, בעיקר אם נדע להעתיק התנהגויות כאלו למערכת היחסים עצמה.
2. תחביב משותף מאחד את החברות
גם צפייה משותפת באירועים ספורטיביים תורמת ליחסים: במקום להתווכח על הערוץ בטלוויזיה או להתלונן על חוסר תשומת לב מהפרטנר שלנו בזמן תחרויות, אפשר לבלות זמן איכות בצפייה זוגית ומהנה.
3. אופי ספורטיבי מעיד על מבנה האישיות
לדעתי, בנוסף לעיסוק המשותף, אנשים שעוסקים בספורט (באופן מקצועי או כתחביב רציני וקבוע) הם אנשים בעלי תכונות אופי חיוביות ומושכות: לרוב, אנשים ספורטיביים הם אנשים בעלי שליטה עצמית גבוהה, יכולת להציב מטרות ולהשיג אותן. הם אנשים שיש להם מוטיבציה להשקיע ולעבוד קשה בשביל הישגים, שאיפות פרפקציוניסטיות ויכולת התמדה.
אלו אנשים שאינם חוששים מאתגרים ויודעים לקבל גם כישלונות. ספורטיביות דורשת את היכולת לקבל ביקורת בונה, ואנשים שעוסקים בספורט באופן קבוע (בעיקר בספורט קבוצתי) הם לרוב אנשים חברותיים, בעלי ביטחון עצמי, כושר מנהיגות ואופי דומיננטי. כל התכונות הללו גורמות לאנשים ספורטיביים להיות נעימים ומושכים יותר בשל אישיותם.
תכונות אלו, המתפתחות בעקבות העיסוק בספורט, הן כלי לאדם להתקדם ולהצליח, לא רק בספורט אלא בכל תחומי החיים: בלימודים, בקריירה וכמובן - גם בזוגיות. אלו תכונות שגורמות לאדם להיות מישהו שנעים במחיצתו, מישהו שמעניק כוח והשראה.
ברור שלא אצל כל אחד שעוסק בספורט התכונות האלו קיימות, וההפך: תכונות אלו קיימות גם אצל אנשים שלא עוסקים בספורט. עם זאת, אצל רוב האנשים הספורטיביים שאני הכרתי באופן אישי – היו התכונות האלו או לפחות חלקן.
4. ספורטיביות כהעצמה עצמית
וכמובן, גם העניין הבריאותי הופך אנשים ספורטיביים לאטרקטיביים יותר: פשוט נעים יותר להיות בזוגיות עם מישהו ששומר על הגוף שלו ועל הבריאות שלו. הרגלי אכילה נכונים, עיסוק ספורטיבי שמפתח את הגוף והנשמה ומודעות עצמית, הם דברים חשובים שכולנו היינו רוצים שיהיו לנו. שהייה במחצית אדם שיש לו הרגלי חיים נכונים תשפיע עלינו לטובה ותעצים אותנו.
5. גוף בריא מושך הרבה יותר
וישנו גם העניין האסתטי. בואו נודה בזה: גוף שרירי וחטוב מקרין בריאות, והוא יפה יותר מגוף שמן-רופס או רזה-אנורקטי. זו לא תהיה הגזמה לומר שרובנו היינו מעדיפות בן זוג עם גוף כמו של אלכס שטילוב, ואני די בטוחה שרוב הגברים היו רוצים מישהי עם גוף כמו של הופ סולו אצלם במיטה.
נכון שבמציאות לרוב האנשים אין גוף מושלם ורובנו נעים אי שם סביב הממוצע, אך השאיפה היא לא להתאמן עד שנהיה בעלי מימדי גוף מושלמים, והשאיפה להיות בזוגיות עם אדם בעל גוף אלוהי היא לא ריאלית. הרצון להשתפר ולחיות טוב יותר, והשקעת המאמץ והעבודה על מנת להשיג זאת – הם הדברים החשובים באמת.
6. הכול חוץ מתבוסתנות
לפני כמה שנים הכרתי גבר שבמבט ראשון נראה כאדם נחמד, אך ככל שההכרות איתו העמיקה כך גיליתי שהגישה שלו לחיים שונה במהותה מהגישה שלי. הוא לא היה מרוצה מאיך שהוא נראה אבל הבעיה העיקרית הייתה שהוא התעצל לעשות משהו בקשר לזה. יתרה מזאת, בכל פעם שאמרתי לו שאני יוצאת לג'וגינג או שחזרתי מאימון – הוא היה מעקם את האף ורוטן: "בשביל מה את צריכה את זה, את מספיק רזה".
כשהצעתי לו להצטרף אליי הוא היה מתרץ את הסירוב במשפטים כמו: "יש לי מבנה רחב, במילא לא אהיה רזה אף פעם", תוך 'תקיעת' משולש פיצה נוסף. כאשר המלצתי לו על תפריט בריא יותר הוא כעס וטען שאני מנסה לשנות אותו. הוא היה רוטן בכל פעם שהביט במראה ונכנס לדיכאון בכל פעם שמישהו העיר לו שהוא העלה במשקל.
חוסר הביטחון שלו הלך וגבר והאכילה שלו הפכה להיות אכילה רגשית. עם הזמן הרגשתי שאני נגררת אחריו, כאילו הוא הדביק אותי באנרגיה השלילית שלו. בסופו של דבר, הקשר הזה נגמר.
"זה בגלל הכרס שלי", הוא התגונן בטון כועס. אבל האמת היא שלא הכרס הייתה הבעיה, אלא הגישה לחיים: התבוסתנות, המרירות, אי-לקיחת האחריות וחוסר האהבה העצמית שלו.
כי מה שחשוב זה לא רק איך אנחנו נראים, אלא כמה אנחנו אוהבים את עצמנו ומה אנחנו מוכנים לעשות כדי לחיות טוב יותר עם עצמנו וכפועל יוצא - עם הסביבה שלנו.
מה שחשוב זה לא העיסוק בספורט, אלא הגישה הספורטיבית והבריאה לחיים, והיא גם זאת שמשפיעה, בין היתר, על הזוגיות שלנו – לטוב או לרע.
תגובות לכתבה ניתן לכתוב לנו בפייסבוק של ערוץ יחסים