שתף קטע נבחר
 

"תוספת המס לא משמעותית למעמד הביניים"

מנכ"ל האוצר, דורון כהן, דחה את הצעת יו"ר ועדת הכספים, משה גפני, להעלות את מס החברות ב-1%, כחלופה להעלאת מס ההכנסה: "צעד שיפגע בעסקים במשק". לדברי כהן, עד שכר של 15,000 שקל, התוספת למס תהיה מקסימום 11 שקל

מנכ"ל האוצר, דורון כהן, דחה הבוקר (א') את הצעת יו"ר ועדת הכספים, ח"כ משה גפני (יהדות התורה), להעלות את מס החברות ב-1%.  גפני העלה את הצעתו כתחליף לכוונה להעלות את מס ההכנסה ב-1% מ-2013, על הכנסות מעל 8,800 שקל. במקביל, קרא גפני להעלות את רף תוספת המס החל מהמדרגה של 15,000 שקל.

 

 

גפני העלה את הצעתו בשבוע שעבר, בישיבה מיוחדת של ועדת הכספים בנושא גזירות המס, שיעלו מחר (ב') להצבעה בקריאה ראשונה במושב פגרה מיוחד של מליאת הכנסת. לקראת ההצבעה מחר במליאה, ועדת השרים לחקיקה אישרה את הצעת החוק בנושא גזירות המס.

 

כהן טען בתגובה שהעלאת מס החברות, לאחר שכבר בוטל מתווה הפחתות המס, הוא צעד שיפגע בעסקים במשק. במקביל, העריך כהן, תוספת מס ההכנסה המוצעת החל משנת 2013 אינה משמעותית למדרגות המס של שכבות הביניים.

 

כהן ציין כי עד להכנסה של 10,000 שקל לא תהיה כלל תוספת מס, ומסכום זה עד 15,000 שקל התוספת תהיה בפועל רק 11 שקל. מעל 15,000 שקל תוספת המס תהיה רק 61 שקל, מעל 40 אלף שקל התוספת תהיה 300 שקל ומעל 100 אלף שקל – כ-1,000 שקל בלבד. הוא הדגיש כי לבעלי הכנסה עם ילדים תוספת המס נמוכה יותר.

 

בישיבה נודע, כי האוצר הציע פיצוי להעלאת המס ב-1% לבעלי הכנסות מ-8,800 ל-14,200 שקל כך שהעדכון הבא של מדרגות המס יכלול את העלאת המס הזאת. לפיכך, בעלי הכנסות של עד 10,000 שקל ייהנו מהפחתה של כ-30 שקל בסכום המס הקיים. בעלי הכנסות שבין 10,000 שקל ל-14,200 ייהנו מהפחתה של כ-21 שקלים.

 

כהן הוסיך, כי ההכנסה הצפויה מתוספת המס היא כ-1.4 מיליארד שקל. "חבל לוותר על זה ולהעלות במקום את מס החברות", אמר מנכ"ל האוצר.

 

רואי החשבון: להקטין המס על דיבידנדים

נציג לשכת רואי החשבון, רו"ח עופר מנירב, אמר כי מה שנשיג בהעלאת מס הכנסה לא יניב הכנסה נוספת. "ניסיון השנים האחרונות הוכיח את ההיפך, לפיו גביית המס גדלה דווקא כשהורדנו את המסים. העלאת שיעורי המס גם לא תעזור למחאה החברתית ולא תקל על מציאת מקומות עבודה אלא תביא לגידול באבטלה ולעלייה באינפלציה", אמר מנירב.

 

לדבריו, אין בכלל צורך בהעלאת מסים כי יש מקורות חלופיים. "הצענו להקטין את המס על דיבידנדים של חברות בבעלות ישראלית הרשומות בחו"ל, אם הם יובאו לארץ. שיעור המס יהיה פחות מ-30%, מה שמרתיע היום מהבאת הכסף לארץ, ומרווחים אלה ניתן יהיה לגבות מס של 10 מיליארד שקל", אמר מנירב.

 

חברי הוועדה תקפו את האוצר. ח"כ פאינה קירשנבאום (ישראל ביתנו) טענה שהאוצר לא מציג מדיניות ברורה ובעצם לא יודעים מה יהיה הגירעון בשנה הבאה. ח"כ אבישי ברוורמן (עבודה) טען שהתנהלות האוצר כושלת. ח"כ שלמה מולה (קדימה) טען שהצעת הנתונים היא אחיזת עיניים מאחר שהאוצר פוסח על הכסף הגדול מהחברות העשירות. רק מרכז הקואליציה ח"כ ציון פיניאן (ליכוד) טען שלא מדובר בגזירות שלא ניתן לעמוד בהן במצב החירום הגיאו-פוליטי הנוכחי.

 

גפני: לא אעביר את מס היסף

גפני הודיע כי לא יעביר בוועדה את מס היסף בשיעור 2% על הכנסות מעל 67,000 בחודש אם האוצר לא יסכים לחלופה שהציע להוסיף מדרגות מס לבעלי הכנסות גבוהות, מעל 50,000 שקל ומעל 75,000 שקל ולהחריג מחישוב ההכנסה כספי פיצויים, פנסיה וקופות גמל.

 

גפני חזר וטען כי הצעת האוצר עלולה לפגוע קשות קבוצות משכבות הביניים שקבלו הכנסה חד פעמים כגון פורשים מעבודתם שקבלו פיצויים ויחויבו במס יסף נוסף על המס הרגיל שחל עליהם או בבנים שמכרו דירה שנייה כדי לממן מעבר לבית אבות.

 

סמנכ"ל רשות המסים, ערן יעקב, התנגד בטענה שהצעת האוצר לא מובנת ומס היסף "חל רק על רווחים ולא על הקרן (בקופות גמל וקרנות פנסיה) או במכירת דירה - רק אם היא לא פטורה ממס שבח". גפני לא קיבל את ההסבר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים