עימותים בשבדיה בשל כינוס "תנועה נגד הג'יהאד"
בכינוס ראשון מסוגו בשטוקהולם שילבו ידיים מנהיגי תנועות הפועלות נגד הגירת מוסלמים לאירופה, או כפי שהן מגדירות זאת: "נגד הג'יהאד". מפגיני שמאל התאספו מולם ויידו בקבוקים, עשרה נעצרו, שוטרים נפצעו
יותר מ-100 בני אדם השתתפו אמש (שבת) בהפגנה בשטוקהולם, בירת שבדיה, של ארגוני ימין קיצוני מאירופה ומארה"ב המבקשים ליצור תנועה "נגד הג'יהאד". ההפגנה גרמה לכך שלמקום הגיע מספר גדול בהרבה של מפגיני שמאל, ובמקום פרצו עימותים בין המשטרה לבין המפגינים האלה.
עוד חדשות מהעולם :
- איראן: לישראל פה גדול, אך היא פוחדת לתקוף
- לונדון: מלחמת קוריאה הגיעה לשולחן הפינג-פונג
- קנדה: אם גילתה שתינוקה מוצע למכירה ברשת
- אובמה חגג יום הולדת: "אולי האחרון שלי כנשיא"
מפגיני השמאל צעקו ונשפו בוובוזלות כדי להפריע לנאומי המנהיגים האנטי-איסלאמיים, אולם בהמשך החלו גם להשליך בקבוקים ולהדליק זיקוקים, וניסו לפרוץ את טבעת האבטחה המשטרתית. שני שוטרים נפצעו, ועשרה פעילים נעצרו. בהמשך שב הסדר.
הפגנת הימין אורגנה על-ידי ארגונים כמו "הליגה האנגלית להגנה", שארגנה כבר שורה של אירועים דומים, שהאחרון שבהם היה הפגנה בדנמרק במרס האחרון. "הליגה האנגלית להגנה" זכתה לתשומת לב בינלאומית בעקבות מעשיו המחרידים של המחבל הנורבגי אנדרס ברינג בריוויק, שרצח ביולי אשתקד 77 בני אדם, רובם המוחץ בני נוער, על רקע תמיכתם לדבריו בהגירה של לא-נורבגים לארצו. הארגון עצמו הכחיש כל קשר לבריוויק.
במדינות אירופה גברה התמיכה בתנועות פופוליסטיות ולאומיות הפועלות נגד ההגירה אל היבשת, ובשבדיה תנועה נגד ההגירה אף זכתה לראשונה במושבים בפרלמנט בשנת 2010. עם זאת, ניסיונות עבר של ארגוני ימין קיצוני באירופה לשלב
כוחות נכשלו על רקע חילוקי דעות בנוגע לאידיאולוגיה ולהנהגה.
מתיו גודווין, מומחה לארגוני ימין קיצוני מיליטנטיים בבריטניה מטעם אוניברסיטת נוטינגהאם, אומר כי האירוע בשטוקהולם היה בעל חשיבות אסטרטגית למרות הנוכחות הדלה בו. "המשתתפים הם דמויות די משמעותיות בתנועה האנטי-ג'יהאדית. האירוע מסמל את הקשרים המתחזקים בין הארגונים האנטי-ג'יהאדיסטיים והאנטי-מוסלמיים באירופה ובארה"ב", הסביר.
סטיבן לנון, שהקים את "הליגה האנגלית להגנה" לפני שלוש שנים ומכנה עצמו גם "טומי רובינסון", אמר כי הכינוס נועד לאפשר שיתוף משאבים ותיאום אסטרטגיות. "הכינוס עסק בשיתוף פעולה בינינו בכל אופן שבו אנחנו יכולים לשתף פעולה ב-12 החודשים
הבאים כדי להאיר את האמת, את האמת על האיסלאם", אמר לסוכנות הידיעות רויטרס.
פמלה גלר, מנהיגת הארגונים "עצרו את האיסלאמיזציה של המדינות" ו"עצרו את האיסלאמיזציה של אמריקה", אמרה כי התנועה מתכננת לקיים ועידה נוספת בניו-יורק ב-11 בספטמבר, יום השנה למתקפת הטרור הגדולה בהיסטוריה שהוציא לפועל אל-קאעידה נגד ארה"ב. "חשוב מאוד שהתנועה הופכת לגלובלית, כיוון שמה שאנחנו נאבקים בו הוא אידיאולוגיה גלובלית", טענה.
Read this article in English