אילת חויבה לשלב את ילדי הזרים עם הישראלים
עיריית אילת ביקשה להפנות 15 ילדי מבקשי מקלט למסגרת נפרדת מחוץ לעיר בטענה ששילובם יביא ל"הרס מערכת החינוך". בית המשפט קבע שהבקשה בלתי חוקית: "מחובתנו לזכור ולא לשכוח את דבר היותנו פליטים בגולה"
דין אילת כדין תל-אביב: עיריית אילת תצטרך להיערך לשילובם של ילדי הזרים מבקשי המקלט בעיר במסגרות החינוך הקיימות בעיר. כך נקבע היום (א') בתום דיון שהתקיים בבית המשפט המחוזי בבאר שבע בעתירה שהגישו ארגוני הסיוע לעובדים זרים.
עוד בערוץ החדשות של ynet:
נשר: גבר רצח את אשתו, פצע את בנה - והתאבד
התשלום למרכז הקליטה זינק, לעולים נותקו המים
חשודים ב"זובור": היכינו גם מפקדים, זה מקובל
ארגוני הסיוע עתרו לבית המשפט בשם 15 הילדים שעיריית אילת סירבה לרשום אותם לבתי ספר בעיר. העירייה הפנתה אותם למסגרת נפרדת, שמוגדרת כמסגרת חינוך לילדי מבקשי מקלט ופועלת בקיבוץ אילות.
העירייה טענה עוד כי לעותרים אין זכות בדין לקבלת שירותי חינוך שכן הם שוהים בלתי-חוקיים שהסתננו לשטח ישראל. בית המשפט קבע כי קיומה של מסגרת חינוך נפרדת לילדים היא בלתי-חוקית ובלתי סבירה, ועל העירייה לקבל את בקשתם להשתלב במסגרות החינוך בעיר כבר עתה.
העותרים יוצגו על ידי מוקד סיוע לעובדים זרים, הקליניקה לזכויות פליטים באוניברסיטת תל אביב, א.ס.ף - ארגון סיוע לפליטים ומבקשי מקלט, והקליניקה לזכויות מהגרים במרכז האקדמי למשפט ועסקים.
"החשש של ההורים בלתי-מבוסס"
השופטת רחל ברקאי ציינה בהחלטתה כי לא מצאה כל הסבר או מענה מניח את הדעת למדיניות של עיריית אילת, שטענה כי שילובם של הילדים יגרום ל"הרס מערכת החינוך באילת". לדבריה, "הפחד מן הזר הינו פחד מוכר ולכן ניתן להבינו אך לא לקבלו. חששם של הורי הילדים בעיר אילת משילובם של ילדי מבקשי המקלט במסגרות החינוך הרגילות בעיר, הוא בלתי-מבוסס ואינו יכול להוות שיקול מרתיע מפני שילובם של הילדים במסגרות החינוך בעיר".השופטת אף מתחה ביקורת על משרד החינוך, שבמסגרת דו"ח ועדה שעסקה בילדי הפליטים, בחר להתייחס לעמדת ארגון ועד ההורים במסגרת שיקוליו. לדבריה, הדבר מעלה את החשש כי המשרד חשף עצמו לפופוליזם ולא הפעיל שיקול דעת נקי ממשוא פנים.
"לא יהא בהתערותם של 50 ילדים בבתי הספר בעיר כדי למוטט את מסגרות החינוך שפועלות בעיר או לשנות את המרקם הדמוגרפי בעיר, כפי שטענה עיריית אילת", סיכמה השופטת. "מחובתנו לזכור ולא לשכוח את דבר היותנו פליטים בגולה בעבר הלא רחוק, את עובדת היות מדינת ישראל בין המדינות הראשונות שחתמו על אמנת הפליטים, כמי שתקומתה מחיי פליטות ושואה".