סטודנטים לא באו להפגין: "תחושת הפאן נעלמה"
גורם בהנהגת הסטודנטים ניסה להסביר מדוע הגיעו מעטים להפגנות אתמול, וטען כי "חלקם לא מקבל את הקו הפוליטי שמובילה ההתאחדות". גורם אחר התייחס לדברי שמולי והוסיף: "ברגע שההתקפות הן אישיות נגד נתניהו, הקונצנזוס נעלם"
דלילות המשתתפים באירועי המחאה אמש (שבת) העלתה בין השאר את השאלה לאן נעלמו המוני הסטודנטים שסחפו בקיץ שעבר את המחאה החברתית, ויצרו תחושה שנולד דור חדש של צעירים שדורשים צדק חברתי. גורם בהנהגת הסטודנטים הסביר: "התחושה היא שהשנה איבדנו את הסטודנטים. חלקם הגדול לא מקבל את הקו הפוליטי שמובילה ההתאחדות ורואה בהתקפות הבוטות על ראש הממשלה פעילות לא לגיטימית".
לדבריו, "בקיץ שעבר כל עוד כולם דיברו בסיסמאות של צדק חברתי, היה קונצנזוס בנושא, אבל ברגע שההתקפות הן אישיות נגד נתניהו, הקונצנזוס נעלם". לאחרונה אף הוקמה קבוצה בפייסבוק המונה כאלף סטודנטים, שטוענים כי ההתאחדות איבדה את הלגיטימציה שלה לדבר בשמם.
אתמול קרא יו"ר התאחדות הסטודנטים, איציק שמולי, לראש הממשלה בנימין נתניהו: "קינג ביבי קוראים לך, ואנחנו בעיקר מחפשים קברניט ומנהיג". הוא הוסיף: "אנחנו חייבים להאמין שקברניט הספינה יודע לאן הולכים, אדוני ראש הממשלה, לאן הולכים?".
גורם אחר בקרב הסטודנטים הוסיף כי כמעט בכל הפגנה השנה מונפים דגלים של מפלגות כמו העבודה, מרצ וחד"ש, ורבים מהסטודנטים לא מזדהים איתן.
לירן פוליצר, יו"ר אגודת הסטודנטים באוניברסיטת בר אילן, הוסיף: "מפלגות מסוימות החלו להפגין השנה בולטות יתר באירועי המחאה. סטודנטים רבים לא מתחברים לזה, זה פוגע באותנטיות של ההפגנה".
גורם אחר בהנהגת הסטודנטים ציין כי "ככלל, סטודנטים זה עם שמתעייף מהר ורוצה תוצאות מיידיות. התחושה היא שיש מיאוס מההפגנות והרגשה שבלאו הכי הן לא משפיעות על מקבלי ההחלטות". לדבריו, "עדיין יש גרעין חזק מאוד של אלפי סטודנטים שרוצים להשפיע ולשנות את סדר היום הציבורי, אבל כאשר מדברים על 300 אלף סטודנטים, הגרעין הזה נראה כמו טיפה בים".
גורם נוסף בקרב הסטודנטים ציין כי בשנה שעברה הייתה מעין "תחושה של קרנבל", כשהמפגינים באו להפגנות גם בשביל להשמיע קול מחאה, אבל בעיקר בשביל להיות חלק מהחוויה של מאות אלפים שעומדים יחד ברחובות ומוציאים קיטור על הממשלה.
"השנה ההפגנות הן קטנות ותחושת הפאן נעלמה", אמר.
מהתאחדות הסטודנטים הארצית נמסר בתגובה: "התאחדות הסטודנטים אינה מתייחסת לשמועות ומעשיות שמפיצים אנשים אינטרסנטים המסתתרים מאחורי המילה 'גורמים'. התאחדות הסטודנטים בחרה בפעילות אמיתית בשטח ומקדמת פעילות חברתית שאינה מזוהה פוליטית. כל ההחלטות מתקבלות ויתקבלו גם בעתיד באופן דמוקרטי על ידי הנשיאות".