ניו-יורק רוצה להיות ירוקה: זה לא כל כך הולך לה
התוכנית השאפתנית להפוך את ניו-יורק לירוקה יותר השיגה רק חלק מהיעדים. מצד אחד - מסלולי אופניים נסללו, חצי מיליון עצים נשתלו והזיהום שיוצרים בניינים מצטמצם בהדרגה. מצד שני - קוצצו תקציבים שהוקצו לשיפור הרכבת התחתית, תחזוקת פארקים ובניית תשתית ידידותית לסביבה
בליבה של ניו-יורק , בין הרעש וההמולה בטיימס סקוור, יש תזכורת עצובה לתוכנית השאפתנית של ראש העיר, מייקל בלומברג , להפוך את העיר לירוקה יותר: שלט חוצות המופעל על חשמל סולארי. הכיתוב נכון, אבל רחוק מההצהרות הירוקות של העירייה - כך לפי כתבה שפורסמה באתר ABC News, שהשוותה בין הצהרות לבין המציאות בשטח.
עוד בכלכלה ירוקה :
- אולימפיאדת לונדון: הישג ירוק או החמצה?
- פייסבוק חושפת לראשונה כמה זיהום היא יוצרת
- מי צריך בית מלון? חופשה בדירה ירוקה בחו"ל
התוכנית השאפתנית של ניו-יורק, הנקראת PlaNYC, שאפה להפחית את דריסת הרגל הפחמנית של העיר. בלומברג הכריז עליה ביום כדור הארץ שנערך בשנת 2007, ומאז החלו לפעול בעיר כבר 127 יוזמות, ובהן אוטובוסים ומוניות שהפכו היברידיות; מאות קילומטרים של מסלולי אופניים שנסללו; יותר מדרכות להולכי רגל נבנו; חצי מיליון עצים נשתלו; וגגות נצבעו בלבן כדי לשפר את ניצול האנרגיה שלהן.
התוכנית גם פצחה ביוזמה שאפתנית לשיפוץ ירוק של הבניינים בעיר, לרבות האמפייר סטייט בילדינג. כמו כן, אחת ההצלחות שנזקפו לזכותה היא התמודדות עם פיח - יוזמה שבוצעה בשיתוף עם גורמים מענף הנדל"ן, לאחר שהתגלה כי הבניינים בעיר מייצרים יותר זיהום מכלי הרכב. עד כה, 300 בניינים השלימו את השדרוג הרצוי, 1,000 נמצאים בתהליך ו-6,000 בניינים צפויים להשלים אותו עד 2015.
לא הכל ירוק
ראש העיר מקווה שהתוכנית תצליח להפוך את ניו-יורק לעיר המרכזית בעלת האוויר הנקי ביותר ביבשת. עם זאת, מתברר כי השינויים היו יכולים להיות הרבה יותר משמעותיים וכי יעדים רבים לא יושגו, בעיקר היעד של הפחתת 30% מפליטת גזי החממה עד 2030.
יוזמות נוספות שגובשו במסגרת התוכנית ירדו לטמיון, בהן הכוונה להשית מס "פקקים" של 8 דולר על כלי רכב שנכנסים למנהטן במהלך שעות השיא. בנוסף, התקציבים שהוקצו לשיפור הרכבת התחתית, תחזוקת פארקים ובניית תשתית ידידותית לסביבה - קוצצו במידה ניכרת.
לכל זה מצטרפת עמדת ארה"ב בנושא הסביבה, שכן היעדר מדיניות אנרגיה כלל-ארצית פוגעת במאמצים שעושות הערים במדינה להפוך לירוקות. למרות שזו המדינה המובילה בתחום הטכנולוגיות לייצור אנרגיה נקייה, היא סירבה לחתום על אמנת קיוטו להפחתת הפליטות, מסרבת לתמחר את פליטת הפחמן שלה ונכשלה בחקיקה לטווח ארוך באשר להשקעות באנרגיה מתחדשת.