שתף קטע נבחר
 

מחקר מוכיח: אמירת שקרים פוגעת בבריאות שלך

אתם משקרים באופן תכוף? זה עלול לפגוע לכם בבריאות. מחקר אמריקני מגלה כי אנשים שמשקרים פחות, מתלוננים פחות על בעיות רפואיות ומדווחים על שיפור ביחסים החברתיים

האמת יפה לבריאות: מחקר שנערך על ידי חוקרים מאוניברסיטת נוטרדאם באינידיאנה שבארצות הברית מגלה כי ככל שמשקרים פחות, הבריאות הגופנית והנפשית משתפרת כאחד.

 

במחקר, שהוצג בכנס האיגוד האמריקני לפסיכולוגיה, השתתפו 110 נבדקים בגילאי 71-18. במשך עשרה שבועות עבר כל משתתף בדיקת פוליגרף ומילא שאלוני בריאות על מצבו.

 

טיפוסים שכדאי להיזהר מהם:

 

החוקרים הורו למחצית מהמשתתפים להימנע מלספר שקרים מכל סיבה שהיא במהלך תקופת המחקר. במקום זאת, היה עליהם לומר את האמת או להימנע מלהשיב על שאלות שהתשובה להן שקרית. המחצית השנייה של הנבדקים לא קיבלה כל הנחיות, והייתה רשאית לומר כל דבר שהוא, כולל שקרים.

 

מנתוני המחקר עולה כי משתתפי הקבוצה שקיבלה הנחיה להימנע משקרים סיפרו שלושה שקרים פחות מאשר בשבוע רגיל. בהתאם, משתתפי אותה קבוצה התלוננו פחות על מצבם הרפואי, ודיווחו כי חוו ארבע תלונות גופניות פחות מהרגיל, כמו כאבי גרון וכאבי ראש.

 

כלל הנראה ההימנעות מאמירת שקר הקלה גם את מצבם הנפשי: ככל ששיקרו פחות כך דיווחו הנבדקים על פחות תחושת מתח או עצבות.

 

בנוסף על השיפור בתחושה הגופנית והנפשית, דיווחו הנבדקים כי בתקופה שבה לא שיקרו יחסיהם החברתיים השתפרו, והאינטראקציה עם הסובבים הייתה "חלקה יותר".

 

לאור הממצאים, לא נותר לחוקרים אלא לקבוע כי שקרים משפיעים על מצבו הבריאותי של האדם. 

 

מחקרים קודמים גילו כי בני אדם משקרים בממוצע יותר מעשר פעמים ביממה. מחקר שנערך בשנה שעברה בבריטניה מצא כי 80% מהאנשים מודים שאמצעי הטכנולוגיה מאפשרים להם לשקר ביתר קלות, בעיקר "שקרים קטנים" המובעים באמצעות מסרונים ודואר אלקטרוני.

 

יותר ממחצית הנסקרים הסבירו כי האמצעי הטכנולוגי גרם להם להרגיש פחות אשמים לגבי השקר מאשר היו חשים אילו סיפרו אותו פנים אל פנים.

 


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
משתתפים שלא שיקרו דיווחו פחות על כאבי ראש וכאבי גרון
צילום:shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים