מועצת תל אביב קבעה: בלי ערבית בסמל העיר
חבר המועצה אחמד משהראוי ביקש להוסיף לסמל העיר העברית הראשונה כיתוב בשפה הערבית. המועצה דחתה את הבקשה. חולדאי: "יש בעיר רוב יהודי, 90% מול 4% ערבים. זו התנגחות פוליטית". משהראוי: "מתעלמים מהאוכלוסייה הערבית"
העיר תל-אביב מתיימרת לשמש כמודל לדו-קיום בין יהודים לערבים, אולם בכל הנוגע לסמלה של העיר נראה כי מרבית נבחרי הציבור שלה מעדיפים שהוא לא יכלול כיתוב בשפה הערבית. מועצת העיר דחתה הערב (יום ב') הצעה לסדר שקראה לדון בשינוי סמל העיר, כך שיכלול כיתוב בערבית בנוסף לכיתובים בעברית ובאנגלית.
עוד בערוץ החדשות של ynet:
האחים המוסלמים: המוסד אשם, לבחון ההסכם
הגזירות אושרו: "נתניהו רוקן את הקופה"
אישום: התחזה לאשה - ואנס נערה בת 17
את ההצעה הגיש חבר המועצה אחמד משהראוי (מרצ), תושב יפו, שאף הציג במהלך הדיון את התוספת בשפה הערבית. משהראוי אמר כי "לאורך כל התחנות בדרך (בשינוי סמלה של העיר, ג"מ) יש רק התעלמות אחת, מן האוכלוסייה הערבית ומהשפה הערבית. היחסים בעיר בין העמים לא מושלמים, אבל עברנו דרך ארוכה. בסך הכול אנחנו כערבים ניוצג בשורה אחת קטנה, שלא תיגע בסמל המקורי. אל חשש, תל-אביב תמשיך להיות העיר העברית הראשונה".
חבר המועצה יואב גולדרינג (עיר לכולנו), שהעלה את הנושא כבר ב-2009, הביע תמיכה בשינוי. לדבריו, "השפה הערבית היא לא רק שפתם של תושבי יפו וסטודנטים שגרים בעיר. גם הרמב"ם כתב בה ורבים מוותיקי העיר דיברו בה בארצות מוצאם. זה יכול היה להיות מסר מאחד שמעיד על כבוד הדדי ודו-קיום".
ראש העיר רון חולדאי הביע התנגדות נחרצת. "אין בהצעה בפועל דבר מלבד רצונו של המציע לקבל כותרת ולהתנגח פוליטית", אמר חולדאי. "בעיר רוב מוחלט של תושבים יהודים, למעלה מ-90 אחוזים מול ארבעה אחוזים של בני הקהילה הערבית. אין כל היגיון או סיבה להוסיף את הכיתוב. באף מקום בארץ ובעולם זה לא נעשה בנתונים דומים".
חולדאי הוסיף כי "הלוגו נועד כדי שיכירו אותו בעולם. אתם מחממים כדי לתת לציבור הערבי ביפו הרגשה רעה. כשיש מצוקה, אני הראשון שמתגייס לטפל בהם". גם חבר המועצה בנימין בביוף (ש"ס) התנגד. לדבריו, "הצבעתי נגד וזה לא משנה דעתי האישית. סיעת ש"ס יש לה את רבניה, הם ביקשו לא להצביע עם האופוזיציה בשלב הזה".
Read this article in English