מושיע כלכלי או מעלים מס. מי אתה מיט רומני?
הבחירות לנשיאות ייערכו עוד שלושה חודשים והציבור האמריקני עדיין לא הצליח לתהות על קנקנו של המועמד הרפובליקני. בינתיים, מי שמוביל בקרב על הנרטיב הוא מטה אובמה ואם רומני רוצה לפרוץ קדימה הוא יצטרך כנראה לאתחל את הקמפיין שלו
מי שיודע מיהו מיט רומני האמיתי, שיקום. הציבור האמריקני מנסה לתהות על קנקנו של המועמד הרפובליקני לנשיאות ובחודש האחרון הוא קיבל שתי גרסאות מנוגדות: הגרסה של מטה רומני ניסתה לתאר את איש העסקים המולטי-מיליונר כמי שיביא לוושינגטון את מגע הקסם והנוסחה המנצחת שלו לשיקום הכלכלה האמריקנית.
- תשדיר: רומני שר על אמריקה ומחביא כסף בחו"ל
עוד חדשות בעולם :
- כשהוא אומר לא, למה הוא מתכוון. 'מר נְייֶט' הרוסי
- נינג'ה צמחוני: חותך פירות בהשלכת קלפים. צפו
- אובמה ואלת הבייסבול: ארדואן דווקא לא נעלב
- מי שתל מכשיר האזנה במשרד מתנגדו של פוטין?
הגרסה של מטה הנשיא ברק אובמה הציגה את רומני כמי שהוביל את חברת "ביין" לרכוש חברות, לפטר את עובדיהן, להעביר את המפעלים האמריקניים למדינות שבהן שכר העבודה נמוך בהרבה ולגרום לאובדן מקומות עבודה. רומני תואר כמי שהוציא את כספיו האישיים לבנקים בשווייץ ולאיי קיימן כדי לנצל את חוקי המס ולחמוק מתשלומי מס כפי שמשלם כל אזרח אמריקני ממוצע.
לפי שעה, המנצח הגדול בקרב בין שתי הגרסאות הוא מטהו של אובמה, שנטל הימור כבד ובזבז חלק גדול מכספי התרומות שקיבל כדי להחדיר למוחות של האמריקנים את הנרטיב שלהם לזהותו האמיתית של רומני. רומני עצמו, בגלל עובדת היותו אדם מאוד סגור ו"קמצן" במידע על עצמו ועל תוכניותיו, שיחק לידי מטה אובמה. המצב הגיע לידי כך שרפובליקנים בכירים הופיעו בתוכניות טלוויזיה ואמרו בפומבי שרומני חייב להתחיל לפרסם את החזרי המס שלו למשך כמה שנים כדי להוריד את הנושא מסדר היום. רומני סירב לעשות כן.
התקשורת עסקה בפאשלות במקום במדיניות החוץ
המועמד הרפובליקני חשב שיציאה למסע בינלאומי בן שבוע ימים לבריטניה, ישראל ופולין, תשנה את הנושא שעל סדר היום ותמצב אותו כמנהיג שמסוגל להתמודד עם סוגיות חוץ. אולם, השאלות של המראיינים על חברת "ביין" ותשלומי מס רדפו אחריו ללונדון, ירושלים וּורשה.
רומני מתח ביקורת על ארגון אולימפיאדת לונדון וספג כותרות ראשיות משפילות בעיתונות הבריטית. בישראל הוא דיבר על העליונות של המוח הכלכלי היהודי על זה הפלסטיני וספג ביקורות על גזענות. כך קרה שבמקום לדבר על מדיניות החוץ של המועמד רומני, עסקה התקשורת האמריקנית בעיקר בפאשלות שלו.
מאז ימיו של פרנקלין דלנו רוזוולט, לא היה קיים תקדים של נשיא אמריקני שנבחר לכהונה נוספת כששיעור האבטלה עומד על יותר מ-7 אחוזים. כיום עומד שיעור האבטלה בארצות הברית על יותר מ-8.2 אחוזים ועתידה של הכלכלה האמריקנית לא נראה מבטיח, אך בכל זאת - רומני לא מצליח לפרוץ קדימה. נראה שבשלב זה אובמה מצליח לקבוע את סדר היום ולנצח בסקרים במדינות המתנדנדות החשובות שעשויות להכריע את המרוץ לנשיאות - פלורידה, אוהיו ופנסילבניה.
רומני חזר הביתה ממסעו הבינלאומי מוכה וחבוט ובסוף השבוע התרבו הרמזים שהוא שוקל ללחוץ על כפתור האיתחול ו"לנער" את הקמפיין שלו לקראת ההודעה על בחירת סגנו, כינוס ועידת המפלגה הרפובליקנית בסוף החודש והעימותים הטלוויזיוניים עם אובמה באוקטובר. רומני יודע שאם לא ימהר להציג לאמריקנים נרטיב משכנע על עצמו, הבוחרים יעדיפו להשאיר את הנשיא המכהן לקדנציה שנייה.
בחזרה לקרב על הנרטיב. מנהיג הרוב הדמוקרטי בסנאט הארי ריד האשים את רומני שהוא לא שילם מסים במשך שנים רבות ולכן אינו ממהר להציג את תשלומי המס שלו. בראיון שהעניק בתחילת השבוע לרשת ABC כינה יו"ר המפלגה הרפובליקנית ריינס פריבוס את ריד "שקרן מלוכלך". ריד הגזים כמובן בדבריו, אבל הנרטיב של המחנה הדמוקרטי נדבק לרומני ותומכיו אומרים בימים האחרונים שהוא צריך למהר ולשלוט בסיפור האישי שלו על ידי הצגת יתר שקיפות אישית ועסקית לפני שיהיה מאוחר מדי.