העליון: המדינה תוכל לעיין בתיקי "קפטן ג'ורג'"
בהחלטה שקיבל בית המשפט, הוא התיר למדינה לזמן את מפקדו של קפטן ג'ורג' ולעיין בתיקו האישי במסגרת ההגנה בתביעה אזרחית שהגיש חוקרו של מוסטפא דיראני. בכך הפך החלטה שקיבל בית המשפט המחוזי
קפטן ג'ורג' נגד מדינת ישראל, המאבק נמשך והפעם ידו על התחתונה. בית המשפט העליון הפך היום (ג') החלטה שהתקבלה לפני חודשים אחדים בבית המשפט המחוזי בתל-אביב וקבע כי המדינה יכולה לעיין בתיקו האישי במשטרה. שופטי העליון קבעו כי המדינה פעלה כחוק במסגרת ניסיונותיה להגן על עצמה בתיק תביעת הנזיקין שהגיש נגדה.
עוד בערוץ החדשות של ynet:
חוקרו של מוסטפה דיראני דרש בשעתו לאסור על המשטרה לזמן את מפקדו הנוכחי במשטרה ולאסור על המדינה לעיין בתיקו האישי. שופטת בית המשפט המחוזי בתל-אביב קבעה בשעתו כי "הפרקליטות יזמה פעולה כוחנית ופסולה וניצלה את זכויותיה כריבון". עורכי דינו טענו כי פניית הפרקליטות למפקד מחוז ירושלים במשטרה, מפקדו הנוכחי של ג'ורג', בבקשה לקבל מידע עליו מבלי לבקש אישור לכך מבית המשפט פסולה וכי יש לבטל את המהלך בטענה שהמדינה עשתה שימוש לרעה בסמכותה כריבון. פרקליטיו טענו שהפנייה למפקדו הנוכחי נועדה להתנכל לו ואולי גם
להעביר לו מסר.
השופטת קבעה כי יש לבטל פגישה שאמורה הייתה להתקיים בין מפקדו של ג'ורג' לנציגי המדינה ואף ציינה כי "המדינה אינה רשאית לקבל בשום פנים ואופן כל תיעוד כלשהו המתייחס לתובע לרבות תיקים אישיים וכל תיעוד אחר אלא לאחר הגשת בקשה לבית המשפט וקבלת החלטה". בהחלטה נוספת שקיבל המחוזי במהלך חודש יולי נקבע סופית כי נציגי הפרקליטות לא יוכלו לעיין בחומרים מתיקו במשטרה, בנימוק שחומרים מתקופת שירותו במשרד הביטחון הם דבר אחד, ותיקיו מעבודתו הנוכחית במשטרה הם עניין אחר.
המדינה פנתה לבית המשפט העליון, והיום קיבל השופט צבי זילברטל את הערעור וקבע כי המדינה נהגה כשורה ו"לא נפל כל פגם בפניית הפרקליטות למפקדו הנוכחי" של ג'ורג' בבקשה לקבל את תיקיו האישיים במשטרה. עוד קבע השופט כי המדינה לא צריכה את אישור בית המשפט על מנת להשתמש "במידע ובמסמכים המצויים בידי אחת מרשויותיה כדי להתגונן בפני תביעה אזרחית". השופט ציין גם כי המידע רלוונטי לנוכח טענותיו של קפטן ג'ורג' בכתב התביעה כי תפקודו נפגע, "מכאן שגם לא ייגרם גם עיוות דין אם הפרקליטות תיחשף למידע זה, שנראה כי ממילא היה נחשף במהלך ההתדיינות".
קפטן ג'ורג', שהיה חוקרו הראשי של המחבל מוסטפה דיראני והואשם כי היה אחראי להתעללות בו ולמעשי אונס, הגיש תביעת נזיקין נגד מדינת ישראל ומשרד הביטחון, שבה דרש פיצוי בסך 5.5 מיליון שקלים בטענה שמפקדיו היו אחראים. דיראני, בכיר חיזבאללה, נחטף לישראל במבצע שנערך בשנת 1994 כ"קלף מיקוח", במטרה לאסוף מידע על מיקומו של הנווט השבוי רון ארד. הוא שוחרר במסגרת עסקת חילופי השבויים בשנת 2004, שבה הוחזרו לישראל החטוף אלחנן טננבוים וגופות שלושה חיילים.
הוא הזכיר כי בעקבות תלונתו של דיראני נפתחה נגדו חקירה בפרקליטות הצבאית ובסופה הוחלט לא להאשימו. למרות זאת, הוא הודח מהצבא, וכאשר ניסה לטהר את שמו, פנה לבג"ץ בדרישה שיורה לחשוף את קלטות החקירה. "46 קלטות הועברו, אך הקלטת הכי חשובה הוסתרה במשך שנים, ונחשפה רק לאחרונה בדרך לא דרך ובה רואים את מפקד היחידה שחוקר ומאיים על דיראני".