שתף קטע נבחר

 

ישראל לא שם: למי יש הכי הרבה מדליות לנפש?

תשכחו מקרב המעצמות סין-ארה"ב: יש מי שחושבים שמדליה אחת לקפריסין, מדינה של 830 אלף איש, שווה יותר מ-65 מדליות של 1.3 מיליארד סינים. בטבלת המדליות לנפש גרנדה ראשונה, ניו-זילנד סגנית - ואיפה הייתה שמה אותנו קורזיץ?

סין וארצות הברית עדיין נאבקות ראש בראש בצמרת טבלת המדליות של אולימפיאדת לונדון 2012, אבל כשמדובר בשתיים מהמדינות הגדולות בעולם, הנהנות ממשאבים אנושיים וכלכליים בלתי מוגבלים כמעט במרוץ אל התהילה, אין זו הפתעה גדולה.

 

לונדון 2012 - העמוד האולימפי של ynet

וזו טבלת המדליות האמיתית

 

מנגד אפשר למצוא באולימפיאדה שורה של מדינות קטנות, שאם משווים את הישגיהן במשחקים למשאבים העומדים לרשותן, ראויות לכבוד לא פחות גדול - ואולי אף יותר. בדיוק לשם כך יש מי שטורחים לחשב את טבלת המדליות האולימפית בהתאם ליחס שבין מספר המדליות שבהן זכתה כל מדינה למספר התושבים בה. טבלה שכזו מתחזק האתר http://www.medalspercapita.com. את ישראל אל תחפשו שם - אחרי שיוט המדליות המאכזב של לי קורזיץ נותרנו בלי מדליות, וכנראה גם נסיים את האולימפיאדה מחוץ לרשימה, לראשונה מאז 1988.

 

קיראני ג'יימס מגרנדה, שהביא את ארצו למקום הראשון בטבלה (צילום: MCT) (צילום: MCT)
קיראני ג'יימס מגרנדה, שהביא את ארצו למקום הראשון בטבלה(צילום: MCT)

 

אם בוחנים את טבלת המדליות האלטרנטיבית הזו, ארה"ב וסין נמצאות הרחק-הרחק מאחור. במקום הראשון ניצבת גרנדה, מדינת אי בים הקריבי, שתושביה - פחות מ-111 אלף במספר, יכולים להתגאות במדליית הזהב שהביא לה אתמול האצן קיראני ג'יימס במרוץ ל-400 מטרים בלונדון.

 

אחרי גרנדה אפשר למצוא את ניו-זילנד, מדינה בת 4,432,620 תושבים שגרפה כבר 9 מדליות בלונדון (מדליה אחת לכל 492 אלף תושבים), סלובניה (4 מדליות על קצת יותר משני מיליון תושבים), ג'מייקה (4 מדליות עבור 2,700,000 איש) ודנמרק (8 מדליות לכ-5,600,000 איש).

 

אל המקום השישי השתחלה אתמול שכנתנו קפריסין שזכתה במדליית כסף היסטורית בשיט, מדליה שהביאה שמחה גדולה ל-830 אלף התושבים. סוגרות את העשירייה הראשונה: אוסטרליה (24 מדליות לכ-23 מיליון איש), בלארוס (8 מדליות לכ-9.5 מיליון איש), הולנד (14 מדליות לכ-16.7 מיליון איש) והונגריה (8 מדליות לקרוב ל-10 מיליון איש).

 

לי קורזיץ אחרי ההפסד הדרמטי בלונדון. היינו בתחתית, בכל מקרה (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
לי קורזיץ אחרי ההפסד הדרמטי בלונדון. היינו בתחתית, בכל מקרה(צילום: אורן אהרוני)

 

אגב, למי שהתאכזב לגלות שהיריבה הצבאית והמדינית הגדולה ביותר של ישראל, איראן, זכתה כבר ב-4 מדליות, צפויה נחמה בדירוג האלטרנטיבי הזה: האיראנים נמצאים רק במקום ה-57 נכון להערב, כיוון שאוכלוסיית המדינה מונה יותר מ-76 מיליון בני אדם (מדליה אחת לכל 19 מיליון איש לערך). גם הודו יכולה לחוש מבוכה: מדינה עם כ-1.2 מיליארד בני אדם

הצליחה לעלות על הפודיום בלונדון רק שלוש פעמים עד כה.

 

אם לי קורזיץ הייתה מצליחה להגשים את התקווה הישראלית האחרונה בלונדון ולהביא לנו מדליה בודדה מהאולימפיאדה הזו, גם היא לא הייתה מציבה אותנו בצמרת, בלשון המעטה. בישראל, צריך לזכור, חיים כבר כמעט 8 מיליון איש, ומדליה מלונדון הייתה מציבה אותה נכון לעכשיו במקום ה-53 בטבלה האלטרנטיבית.

 

אם מחשבים את יבול המדליות לפי התוצר הלאומי הגולמי של כל מדינה, גרנדה ניצבת במקום הראשון, ואחריה מולדובה, ג'מייקה, מונגוליה וצפון-קוריאה.

 

אגב, בטבלת כל הזמנים של מדליות לנפש, פינלנד ראשונה עם 300 מדליות ל-5.4 מיליון נפש, קרי - מדליה אחת לכל 18 אלף איש. אחריה בחמישייה הפותחת: שבדיה, הונגריה, דנמרק ונורבגיה. ארה"ב במקום ה-37 מכיוון שיותר מ-2,300 מדליות שצברה מתחלקות ל-313 מיליון איש, סין על יותר מ-450 מדליותיה רק במקום ה-100. ולמי שאוהב לחזור על האמירה "מדינה קטנה, מעט מדליות", גם בטבלה הזו מדורגת ישראל רק במקום ה-77, עם 7 מדליות - אחת לכל קצת יותר ממיליון איש. אולי בריו 2016 נשפר את המאזן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: gettyimages
אוסיין בולט מג'מייקה. מקום טוב בצמרת
צילום: gettyimages
מומלצים