מהברון עד 200 אלף תושבים: ראשל"צ חוגגת 130
סיפורה של העיר הרביעית בגודלה בישראל יוצג הערב במופע חגיגי. מבית הספר העברי הראשון, היקב העתיק ועד להתפתחות תעשייתית. בעירייה מבטיחים שנה של אירועים
"שם ישנן עלמות המגישות כוסות מלאות יין אדום אדום". במופע גרנדיוזי ייפתחו הערב חגיגות לציון 130 שנים להיווסדה של העיר ראשון לציון. סדרת אירועים, שיימשכו במהלך השנה, יציינו את התפתחות העיר ממושבה לעיר של למעלה מ- 200,00 תושבים. הערב ייפתחו החגיגות באופן רשמי באמפי-פארק בעיר. באירוע ייקחו חלק למעלה מ-1,000 משתתפים, בהם זמרים, להקות ריקוד, מקהלות, מתעמלים ותזמורות.
באירוע יוצגו תחנות ותמונות מתולדות העיר, שיגוללו את ההיסטוריה של ראשון: סיפורים על מייסדי העיר, על בית הספר העברי הראשון "חביב" וכן סיפורה של המושבה החקלאית שהפכה ברבות השנים לעיר הרביעית בגודלה בישראל כיום. בין היתר, יוקדשו החגיגות למחווה למפעל התעשייה המודרני הראשון בישראל - היקב העירוני הראשון בארץ, שעדיין פעיל ומספק שכר משמח מימיי הברון ועד היום. בעירייה מבטיחים מופע "עתיר אורות ואמצעי מולטימדיה".
"כעיר אשר אבותיה עיצבו את הרוח הישראלית, אנו רואים מחויבות עמוקה לקדש ערכים של ראשוניות, של השפה העברית והחינוך", אמר ראש העיר, דב צור, "אנחנו רוצים לחבר את כל תושבי העיר לנכסי צאן הברזל של מדינת ישראל שנוסדו כאן בראשון לציון".
העירייה העמידה סכום של כ-20 מליון שקלים לכלל החגיגות שצפויות השנה. בפועל
מעריכים כי ההוצאות יהיו מעט נמוכות יותר. הסכום הגדול עורר ביקורת בקרב האופוזיציה העירונית שמחתה על גודל הסכום. יפעת מאירוביץ יפת, חברת מועצת העיר הסבירה: "יום ההולדת של עירי מהול בעצב על חוסר הגיון בחלוקת משאבים עירוניים וכספי ציבור כך".
בעירייה, מנגד, מסבירים שב-2011 היה להם עודף תקציבי של 23 מליוני שקלים, שהפחיתו בשנים האחרונות את הארנונה לתושבים. "אנו סבורים שהנחלת ערכים לא פחות חשובה מכל פעילות עירונית ומתן אפשרות להינות מתרבות איכותית ללא תשלום היא הצדק החברתי האמיתי", הם אומרים.