שתף קטע נבחר

 

"שיחות טלפון בין בורגס ללבנון לפני הפיגוע"

חקירת מתקפת הטרור בבולגריה לא הובילה עד כה לתוצאות, אך גורם בממשלת ישראל מסר ל"ניו יורק טיימס" שישראל יירטה שיחות טלפון רבות בין בורגס ללבנון לפני הפיגוע. גורם מודיעיני בכיר בגרמניה הטיל ספק בכך שמדובר בפיגוע של חיזבאללה

בחודשיים שלפני הפיגוע בבולגריה נקלטו שיחות טלפון מרובות בין בורגס לבין לבנון, והכמות עלתה באופן ניכר בשלושת הימים שלפני הפיגוע בחודש שעבר בעיירת הקיט, שבו נרצחו חמישה ישראלים. כך עולה הבוקר (יום ה') מדברים של גורם בכיר בממשלת ישראל ל"ניו יורק טיימס".

 

הפיגוע בבורגס - הכתבות האחרונות ב-ynet:

ערב ביקור פרס ביוון: "חשש מפיגוע כמו בבורגס"

בולגריה: הפצצה בפיגוע בבורגס הורכבה במדינה

פורסמה תמונת המחבל שרצח ישראלים בבורגס

 

למרות הדברים הללו, בירושלים סירבו לחשוף עוד פרטים על המידע שמחזיקים בגופי המודיעין השונים, הקושר את חיזבאללה ואת איראן לפיגוע בנמל התעופה המקומי בבורגס. "אנחנו מכירים את המקורות בלבנון, אך לא את זהותם של הדוברים בצד השני בבולגריה. הם לא צריכים לדעת שאנחנו יודעים את המספרים בלבנון", סיפר הגורם.

 

הדברים חושפים את תמונת המצב של חקירת פעולת הטרור, שעדיין לא נרשמה בה התקדמות משמעותית. הבולגרים טרם הצליחו לזהות את המחבל שנהרג בפיגוע או את שותפיו למעשה. כמו כן, החוקרים המקומיים מהססים להפנות אצבע מאשימה כלפי הארגון השיעי, שכן באיחוד האירופי הוא לא נחשב לארגון טרור. גורם מודיעיני בכיר בגרמניה הסביר: "אנו סקפטיים שמדובר בפעולה של חיזבאללה כארגון, ולא למשל הפעלה איראנית של פעילים בודדים עם רמת השתייכות לא ברורה לחיזבאללה".

 

לפי הדיווח ב"ניו יורק טיימס", חקירת מתקפת הטרור מספקת עדות נוספת למשחקי "החתול והעכבר" שמנהלות ישראל ואיראן בזירה הבינלאומית, באופן המזכיר לאנשי הביון את ימי המלחמה הקרה ואת המאבקים בין CIA ל-KGB. במתקפת הטרור נגד המטרות הישראליות בחודשים האחרונים אין בהכרח עלילה מסודרת ומטרה סופית, כך לדעת מומחים במערב.

 

לטענתם, מדובר במרדפים שהמטרה שלהם יכולה להשתמע לכמה פנים. "הם רוצים מספיק עמימות כך שלא תוכל לזהות ב-100% שהם עשו זאת. זרע הספק מקשה על ישראל או על ארצות הברית להגיב", אמר אנדרו אקסום, חוקר ב"מרכז לביטחון אמריקני חדש" בוושינגטון.

 

הוא תומך את דבריו בכך שלאחר הפיצוץ בבולגריה, גם איראן וגם חיזבאללה הכחישו כל קשר, כמעט באותה המהירות שבה ראש הממשלה בנימין נתניהו הפנה לעברן אצבע מאשימה. גורמים בבולגריה ובארצות הברית תמכו בהערכה הישראלית, אבל לא עשו כן באופן רשמי. הסיבה לכך היא שיש מיעוט של ראיות חותכות המראות כיצד הפיגוע קשור לניסיונות לפגוע בישראלים בתקופה האחרונה.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
זמן קצר לאחר מתקפת הטרור
צילום: תמיר כהנא
מומלצים