שתף קטע נבחר

 
צילום: מודי קרייטמן

ביום שאחרי: מה יישאר מהפארק האולימפי?

אולם הכדורסל ומתחם הכדורעף יפורקו, עתידו של אצטדיון האתלטיקה בערפל ומבנים נוספים יוסבו לטובת דיור ציבורי. במקביל, בריטניה תחזור למציאות הכלכלית העגומה

ביום ראשון תינעל האולימפיאדה ושבועיים אחר כך יתחילו בלונדון המשחקים הפראלימפיים. כשהכל יגמר, מה ישאר מהפארק האולימפי? לא הרבה.

 

 

השטח האדיר שדומה בגודלו להייד פארק (2.5 קמ"ר) ישאר אמנם פארק, מגדל התצפית שהקים הפסל אניש קאפור יהפוך לאטרקטיה תיירותית, אבל חלק מהמבנים היפים שהופיעו על המרקעים כמעט בכל סלון בעולם, פשוט יפורק וייעלם. רבים מהם נבנו רק לטובת המשחקים, אולם רק שישה יישארו. לשם השוואה, באתונה נותרו 22 מבנים שכיום חלקם הגדול מעלה אבק וצובר עזובה.

 

מגורי הספורטאים יוסבו לדיור עבור אוכלוסיה חלשה (צילום: AP) (צילום: AP)
מגורי הספורטאים יוסבו לדיור עבור אוכלוסיה חלשה(צילום: AP)
 

התהליך יתחיל בספטמבר. המבנה שמשכן את אולם הכדורסל בן 12 אלף המושבים יפורק כמו מגדל לגו. "כדורסל זה לא ספורט פופולרי פה", מסביר הארכיטקט ג'ים פייר שתכנן את המבנה היפהפה, "ולכן אין מה לעשות במבנה קבוע".

 

מסכמים את אולימפיאדת לונדון ב-ynet ספורט:

    

דוכני המזון המהיר, כמו גם המסעדות הענקיות של מקדונלדס, ייעלמו גם הם ואפילו רב הקומות שנשקף על הפארק האולימפי, בניין סוציאלי מיושן שעל הגג שלו ממוקמים עתה האולפנים של ה-BBC ואל ג'זירה, ייהרס לטובת בינוי מודרני למעוטי יכולת.

 

אחת האטרקציות הפופולריות בלונדון. מתחם כדורעף החופים (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
אחת האטרקציות הפופולריות בלונדון. מתחם כדורעף החופים(צילום: gettyimages)
  

הקומפלקס האדיר שמשרת בימים אלה את 20 אלף אנשי התקשורת והצוותים הטכניים ושהוקם בהשקעה של כ-300 מיליון ליש"ט, היה מיועד לשרוד אבל

כעת העירייה הגיעה למסקנה שאין הרבה מה לעשות בו וחושבת על הריסה.

 

גם עתידו של האיצטדיון האולימפי בערפל. מי שישב בו כשירד גשם, נאלץ לפתוח מטריה כיוון ששני שליש מהמושבים חשופים. התכנית המקורית הייתה למכור אותו לאחד ממועדוני הכדורגל באזור, ווסטהאם או טוטנהאם, בהתניה שישקיעו בו את הכסף הדרוש להסבתו לזירת כדורגל. אלא שעכשיו מתברר שזה יעלה לפחות 150 מיליון ליש"ט, שיושקעו בהארכת הגג, שינוי מבנה היציעים וקירובם למשטח הדשא והן בהפרדת מסלול האתלטיקה.

 

האצטדיון האולימפי. בינתיים אין קופצים על המציאה (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
האצטדיון האולימפי. בינתיים אין קופצים על המציאה(צילום: gettyimages)

 

מבנים אחרים ברחבי העיר, כמו זירת כדורעף החופים שהוקמה על רחבת המסדרים מאחורי משרד ראש הממשלה בדאוניג סטריט, יפורקו מהר יותר. שם למעשה יש רק יציעים ולא מבנה סגור.

 

הפיתרון למשבר הדיור

בצד הפארק האולימפי ממוקם הכפר בו משתכנים כרגע חברי המשלחות. 11 הבניינים שנראים במקובץ כמו שיכון סתמי, יישארו על תילם, הדירות יעוצבו מחדש כדי להתאימן למשפחות וליחידים ורובן יימכרו במחירי השוק. בסה"כ יוצעו שם 2,818 דירות עם תכנית להקים באזור בתוך חמש שנים עוד מספר שכונות שיאכלסו 8,000 משפחות נוספות. כמה תעלה דירה? החל מרבע מיליון ליש"ט ל-3 חדרים עם נוף למה שיישאר מהפארק האולימפי.

 

גם הם יקחו חלק בחגיגות הנעילה. הנסיך ויליאם וקייט מידלטון (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
גם הם יקחו חלק בחגיגות הנעילה. הנסיך ויליאם וקייט מידלטון(צילום: gettyimages)
 

חלק מהדירות מיועד למיעוטי יכולת והתקווה היא כי המודרניות והמורשת שתשאיר האולימפיאדה תשנה את פני הרובעים, שבתחומם הוקמו הפארק והכפר האולימפיים. האזור הזה במזרח לונדון נחשב לאזור מצוקה.

 

אפילו במרכז הקניות הענקי שהוקם בצמוד לפארק, ווסטפילד, הסוחרים לפעמים חוששים לעורם. כמה שבועות לפני האולימפיאדה התפתח במקום קרב בין כנופיות שבסיומו נדקר אחד מחברי הכנופיות למוות, בין חנויות מותגים כמו גוצ'י לחנויות אלקטרוניקה. סוחרים מתלוננים למשל שפרחחים זורקים בקבוקים מקומות גבוהות במבנה, סתם בשביל הכיף.

 

ביום ראשון החגיגה מסתיימת (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
ביום ראשון החגיגה מסתיימת(צילום: gettyimages)

 

הקזינו הגדול בבריטניה, שממוקם בקומת הגג, ימשיך לפעול ובסה"כ מדובר באחת מההצלחות המסחריות הכי גדולות בבריטניה בשנים האחרונות עם יותר מ-400 חנויות ורחוב פנימי שמציע בילויים, בעיקר מסעדות, 24 שעות ביממה.

 

פרנסי העיר חוששים שכל האזור שיישאר מצוחצח גם אחרי המשחקים לא יהפוך לנזם זהב באף חזיר. בסה"כ כל מי שגר סביב הפארק, סובל בשכונת מצוקה וגם מעבר על חשבון השירותים הסוציאליים לדירות יוקרה בבניינים בהם מנמנמים עתה הספורטאים, לא יפתור את כל הבעיות.

 

בול כבר יש לו. בקרוב אימרו: סר בראדלי וויגינס (צילום: מודי קרייטמן) (צילום: מודי קרייטמן)
בול כבר יש לו. בקרוב אימרו: סר בראדלי וויגינס(צילום: מודי קרייטמן)

 

תירוץ למסיבה

אבל לפני שמתחילים לפרק, לבריטים תהיה הזדמנות לחגוג. ב-10 בספטמבר יעלו זוכי המדליות על אוטובוסים דו קומתיים שגגם יוסר ויעברו בשיירה ארוכה ברחובותיה הראשיים של לונדון, ממזרח בקו כמעט ישר, דרך כיכר טרפלגר עד הסיום מתחת לחלון של המלכה בארמון בקינגהאם.

 

יותר ממיליון בריטים צפויים להריע לספורטאים במה שתהיה נשיקת הפרידה

מהאולימפיאדה לפני שבריטניה חוזרת וצונחת למציאות המשבר הכלכלי החמור ב-100 השנים האחרונות. איך אומר ראש העיר בוריס ג'ונסון? "אם חיפשנו אי פעם תירוץ למסיבה, אז זה בדיוק זה".

 

אפילו הנסיך ויליאם וזוגתו קייט מידלטון משנים תוכניות כדי להשתתף בחגיגה. הם אמורים להמריא ב-10 בספטמבר לביקור רשמי במזרח הרחוק, אבל לרגל האירוע, הם משנים עתה את התוכניות כדי להשתתף בקרנבל המדליות. גם המלכה כבר עסוקה ביום שאחרי, פותחת פנקס מלכותי ומסמנת את רשימת המיועדים לתארי אבירות. בין השמות הבטוחים גם מלך מסלול האופניים והטור דה פראנס בראדלי וויגינס, שייכרע ברך ויהפוך לאביר. סר בראדלי מארק וויגינס בשבילכם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים