מצרים: הוחרמו עותקי עיתון שהעליב את מורסי
אנשי משרד הפנים החרימו עותקים של העיתון "א-דוסתור" בעקבות תלונות של קוראים בגין עלבון לנשיא מורסי. בית משפט בגיזה העניק אור ירוק לצעד החריג
בתלונות ששלחו מספר קוראים למחלקה למאבק בפשעי העיתונות הכתובה במשרד הפנים, הואשמו בכירי העיתון כמי שמשתלחים בנשיא מורסי ומשתמשים בביטויים וכותרות לידיעות בעיתון שאינם עולים בקנה אחד עם מעמדו של מורסי כנשיא המדינה. הם טענו שהם אזרחים החוששים מאי-יציבות ושהביטויים שכתבו בעיתון נגד מורסי צריכים לגרור עונש על-פי חוק.
"העלבון של העיתון לנשיא המדינה הוא בבחינת עלבון לעם המצרי כולו", כתבו המתלוננים. הם דרשו לנקוט צעדים משפטיים נגד ראש מועצת המנהלים של העיתון והעורך שלו. לאחר שהתקבלו התלונות, החליטו הגורמים המשפטיים לזמן את עורך העיתון, איסלאם עפיפי, כדי לחקור אותו ולשמוע את תגובתו לתלונות ומה שהעלו הבדיקות של המחלקה המתמחה בנושא במשרד הפנים.
העיתון המצרי "אל-מסרי אל-יום" דיווח כי מנגנוני הצנזורה במשרד הפנים הגיעו לפנות בוקר לבתי הדפוס וביקשו את המקור של העיתון "א-דוסתור" בעקבות מידע שקיבלו לפיו יש בגיליון תוכן שפוגע בנשיא מצרים. ראש מועצת המנהלים של "בית העריכה של הדפוס וההפצה", חאלד בכיר, האחראי על הדפסת מספר עיתונים מצריים, סירב לתת להם את מבוקשם משום שלא היה להם צו מהפרקליטות, מה שגרם לכך שגיליון העיתון יצא לאור ללא שהוחרם.
לפיכך סיפרו מקורות לעיתון "אל-מסרי אל-יום" כי אנשי משרד הפנים הלכו אל מוכרי העיתונים במרכז קהיר והוציאו את העותקים של העיתון לפני שהופץ לציבור. עורך העיתון, איסלאם עפיפי, אמר כי ראש מועצת המנהלים של העיתון, איש העסקים ריזא אדוארד, ינקוט מספר צעדים משפטיים בעקבות הניסיון להחרים את גיליונות העיתון ובראשם שליחת הודעה בנושא למועצה העליונה של העיתונות במצרים ואיגוד העיתונאים על מנת שאלו "יגנו על העיתון מפני צעדים שרירותיים". הוא גילה שראש מועצת המנהלים של העיתון קיבל איומים בשבועיים האחרונים באמצעות שיחות טלפון ומסרונים בעקבות הקו האופוזיציונרי שנוקט העיתון נגד תנועת האחים המוסלמים ונשיא מצרים.
פסק הדין של בית המשפט בעניין "א-דוסתור" עורר גל תגובות ברשתות החברתיות במצרים. הגולשים ובהם פעילים פוליטיים ראו בהחלטה "חזרה לדיכוי והעריצות", זכר למשטר מובארק, בראייתם. אחרים תיארו אותה כאסון ודרשו להיאבק בצעדים הללו מנסים להפיל את אמצעי התקשורת בכל דרך. היו כאלה שאף טענו שאפילו בתקופת מובארק לא קרה דבר כזה.
Read this article in English