שתף קטע נבחר

 

תפוחים מיובשים מורידים הסיכון ללקות בהתקף לב

מחקר אמריקני מצא כי אכילת תפוחים מיובשים בקרב נשים בגיל המעבר מורידה את הסיכון ללקות בהתקף לב. הסיבה: אכילת תפוחים מיובשים מורידה ב-25% את רמות הכולסטרול הכללי והכולסטרול הרע

תפוחים מיובשים יכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול הרע ובהורדת הסיכון ללקות בהתקף לב. כך עולה ממחקר אמריקני שנערך בקרב 160 נשים בגיל המעבר.

 

תפוחים מיובשים נתפסים כחטיף בריאותי, או מרכיב הכרחי בלפתן פירות, אבל מתברר שיש להם תפקיד מהותי בהורדת רמות הכולסטרול בקרב נשים בגיל המעבר.

 

כבר ביקרתם בערוץ כולסטרול שלנו?

 

החוקרים החליטו לבדוק נשים בגיל המעבר, בעיקר בשל היותן בסיכון מוגבר לעלייה ברמות הכולסטרול, ובסיכון ללקות בהתקפי לב. זאת בשל העובדה שגיל המעבר מתאפיין בתנודות חריפות ברמות ההורמונים שמעלות את הסיכון להתקף לב .

 

המחקר שנערך באוניברסיטת פלורידה, בדק 160 נשים בגיל המעבר. הנשים חולקו לשתי קבוצות. הקבוצה הראשונה קיבלה כל יום 75 גר' של תפוחים מיובשים ואילו הקבוצה השנייה קיבלה את אותה כמות של שזיפים מיובשים.

 

המחקר נמשך במשך כשנה אחת, ובמהלכה נאספו מהמשתתפות דגימות דם אחרי 3 חודשים, חצי שנה ושנה.

 

אכילת תפוחים ושזיפים לא השפיעה על הירידה במשקל (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אכילת תפוחים ושזיפים לא השפיעה על הירידה במשקל(צילום: shutterstock)

 

ירידה ברמות הכולסטרול הכללי והרע

במהלך שנת המחקר החוקרים שמו לב לכמה תהליכים שהתרחשו בשתי הקבוצות.

 

  • לאחר 3 חודשים: בנשים שצרכו תפוחים מיובשים, נרשמה ירידה ניכרת ברמת הכולסטרול הכללי (9%) וברמות הכולסטרול הרע (13%) בהשוואה לרמות הכולסטרול ההתחלתיות, איתן נכנסו למחקר.

 

  • לאחר 6 חודשים: בקרב הקבוצה שאכלה תפוחים מיובשים, נרשמה ירידה ברמת הכולסטרול הכללי (13%) וגם ברמת הכולסטרול הרע (24%) בהשוואה לרמות הכולסטרול ההתחלתיות. הירידה הזו נשארה בעינה עד לסוף המחקר.

 

לעומת זאת, נשים שהיו בקבוצת הביקורת - שאכלה שזיפים מיובשים - לא הראו ירידה משמעותית ברמות הכולסטרול. זאת למרות העובדה שרמת הכולסטרול הכללית של הקבוצה הזו ירדה ב-3.5% ורמת הכולסטרול הרע ירדה ב-8% בהשוואה לנתוני הפתיחה.

 

יתרונות תזונתיים בריאים

בנוגע לסוגיית המשקל, בשתי הקבוצות לא נרשמה ירידה במשקל לאחר אכילת הפירות המיובשים. בשתי הקבוצות נרשמה יריד ממוצעת של קילו וחצי.

 

אולם חשוב לדעת כי לתפוחים מיובשים יש כמה יתרונות בריאותיים מובהקים. כך למשל, בכוס אחת של תפוחים מיובשים - 86 גר (קצת יותר מהכמות שהשתמשו בה לצורך המחקר),יש 209 קלוריות, 7 גר' סיבים (30% מהתצרוכת היומית הנדרשת), 11% פוטסיום, 7 ברזל ואפס אחוזי שומן.

 

בנוסף לכך, תפוחים מיובשים הם בעלי מדד גליקמי נמוך מאוד (26), נתון חשוב מאוד, במיוחד לאנשים הסובלים מסוכרת.

  




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מסייעים להורדת רמות הכולסטרול
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים