החשמל הסולארי מציל הודים מהפסקות חשמל
עולם שלישי? בזמן שבישראל האנרגיה הסולארית מדשדשת - בהודו היא מצילה את התושבים העניים בכפרים מהשפעות הפסקות החשמל הנרחבות שמכות במדינה
תושבי הכפרים העניים של הודו , מצאו את עצמם לאחרונה במצב טוב יותר מחבריהם ממעמד הביניים, בהתמודדות עם הפסקות החשמל ההמוניות שמכות במדינה. הסיבה: פאנלים סולאריים שהתקינו על גגותיהם, מצילים אותם מהאפלה וממחסור בחשמל.
חצי מהודו בלי חשמל: 200 כורים נלכדו במכרה
כמות מחוסרי החשמל בהודו עומדת כיום על כ-10% מאוכלוסיית העולם. 400 מיליון תושבים לפחות במדינה, לא מקבלים בשגרה חשמל בצורה מסודרת, ולאחרונה הצטרפו אליהם 700 מיליון תושבים נוספים, בעקבות הפסקות החשמל שהחלו להתרחש עקב עונת המונסון הבלתי צפויה השנה.
העונה מאופיינת במחסור בגשם, שהוביל לירידה בהפקת החשמל מהסכרים ההידרו-אלקטריים. יחד עם בעיות באספקת פחם לשריפה, צפון הודו מצאה עצמה עם יכולת ייצור חשמל קטנה מהביקוש. בין החדשות האירוניות שצצו בעקבות זאת היו כורים שנלכדו במכרות פחם, כשהמעלית החשמלית לא פעלה בעקבות הפסקת חשמל שנבעה ממחסור בפחם.
המפתח הוא בכיסוי ההשקעה הראשונית של התקנת הפאנלים. מערכות בסדר גודל קטן שהותקנו מהדרום עד הצפון, כבר דילגו מעל המכשול הזה ומספקות תאורה פשוטה והטענה לטלפונים סלולריים במחיר של 1.8 עד 3.6 דולר לחודש לכל מנורה - מחירים שלרוב מאפשרים למתקינים לכסות על העלויות הראשוניות במשך הזמן.
על פי נתוני חברת Mera Gao Power, שמתקינה פאנלים סולאריים, עלויות הפאנלים, שעומדות על כ-2,500 דולר ל-100 בתים, מוחזרות בתוך כשנה. בנוסף, עלות ההתקנה צפויה עוד לרדת בעתיד הקרוב ולהפוך את התחום למשתלם אף יותר.