שתף קטע נבחר

עוד שנה בכלא לצבי סטרוק, שהתעלל בפלסטיני

צבי סטרוק, שהורשע בהתעללות בנער כפות, ירצה עונש מאסר של שנתיים וחצי - לאחר שבית המשפט העליון קיבל את ערעור המדינה. סטרוק, שהורשע גם שבעט בגדי שזה עתה נולד וגרם למותו, טען כי המשטרה מנעה ממנו לתת אליבי ראוי

עוד שנה בכלא: צבי סטרוק, שהורשע בחטיפה ובהתעללות בנער פלסטיני בן 15 בעודו כפות, ירצה מאסר בפועל במשך שנתיים וחצי - לאחר שבית המשפט העליון קיבל היום (ב') את ערעור המדינה על עונשו והוסיף שנה לעונש שגזר עליו בית המשפט המחוזי בירושלים.

 

עוד בחדשות:

תמונת מחזור לשרים בממשלת רבין: מי נעדר?

תקציב החינוך עלה, עדיין חסר כסף: 'מנגנון מסואב'

האיום מתגבר, אבל מי יפתח לכם את המקלט?

 

סטרוק, בן 29 משילה, ערער על העונש בבית המשפט העליון וטען בין היתר כי הרשעתו הגיעה אחרי שרשרת של טעויות משפטיות, התעלמות מראיות שפעלו לטובתו ומנגד פירוש מפליל לראיות אחרות. לטענתו, בסופו של דבר הוא הורשע במעשה שלא עשה. הוא הוסיף כי ישנן ראיות רבות שסותרות זו את זו, כיוון שהמשטרה הטעתה אותו בכך שלא סיפרה לו על הזמן שבו התרחש המקרה ומנעה ממנו לספק אליבי ראוי. בנוסף הוא טען כי מסדר הזיהוי שנערך לנער נעשה עם תמונות בניגוד לנוהל, וכי כל הליך הזיהוי שלו בזירה שגוי.

 

צבי סטרוק בדיון קודם בבית המשפט (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
צבי סטרוק בדיון קודם בבית המשפט(צילום: גיל יוחנן)

 

מנגד טענה המדינה בפני בית המשפט העליון כי הרשעתו של סטרוק מבוססת, וכי העונש אינו הולם את המעשים האכזריים כשהמעשה נעשה על רקע אידיאולוגי, וכן את רמת הענישה הנהוגה.

 

"אי דיוקים קטנים"

שופטי בית המשפט העליון אורי שהם, סלים ג'ובראן ויורם דנציגר קבעו כי אין מקום להתערבות בממצאים שאליהם הגיע בית המשפט המחוזי, וכי קביעותיו מעוגנות בחומר הראיות. השופטים קבעו כי האי דיוקים בעדויות הפלסטינים הם קטנים ומתקבלים, נוכח כך שהעידו שנתיים וחצי אחרי המקרה. לגבי פגמים בהליכי חקירה, קבעו השופטים כי לגבי רוב הטענות "לא נמצא ממש", וכי לגבי אחרות אין בהן עוצמה בשביל להביא לביטול ההרשעה.

 

באשר לעונש קבעו השופטים כי גם אם סטרוק הוא "דמות חיובית לסביבתו", אין בכך "כדי להקהות" מחומרת מעשיו, בעבירות של חטיפה ואלימות קשה כלפי קטינים. מנגד, קיבל בית המשפט את ערעור המדינה על חומרת העונש וקבע כי העונש אינו הולם את המעשים, "את מסוכנותו ואת הצורך בהרתעת הרבים מהישנותם של מעשים כגון זה".

 

כמו כן קיבלו השופטים את טענות המדינה על כך שהעונש אינו עומד ברף הענישה הנהוג. השופט שהם קבע כי אף שאין לסטרוק עבר פלילי, "יש לזכור כי העבירה שעניינה גרימת חבלה בנסיבות מחמירות אינה עומדת לבדה, אליה מצטרפות שלוש עבירות של תקיפה, עבירה של היזק לבעל חיים, ועבירה של חטיפה לשם חבלה חמורה, אשר העונש המרבי שקבע לה המחוקק עומד על 20 שנות מאסר".

 

האירוע התרחש ביולי 2007, אז חטף והיכה סטרוק - יחד עם אדם נוסף - את הנער הפלסטיני. לאחר מכן, לקחו השניים את הנער לשדה פתוח. שם המשיכו להכותו, הפשיטו אותו מבגדיו ואז השליכו אותו כשפניו מכוסות וידיו כפותות. הוא נותר כבול במשך שעות, ורק

 לאחר שהשתחרר, הצליח להגיע לכביש סמוך ומשם אספו אותו עוברי אורח חזרה לכפרו. הוא אושפז בבית חולים בשכם ואובחן כסובל מחבורות וחתכים בכל חלקי גופו. בנוסף על אותו האירוע, הורשע סטרוק כי במקרה אחר הוא סטר לאותו נער בפניו ובעט בגדי שזה עתה נולד והיה עמו במקום, מכות שגרמו למותו של בעל החיים.

 

סטרוק הוא בנה של פעילת הימין אורית סטרוק, יו"ר הארגון לזכויות אדם ביש"ע ומראשי היישוב היהודי בחברון. סטרוק האם אמרה בתגובה להחלטת בית המשפט העליון: "בשונה מבית המשפט, שהעדיף להאמין לעדים הערבים, אנחנו מאמינים ובטוחים בחפותו של צביקי, כואבים את הצלחתם של מבקשי רעתו, ונשתדל לסייע לו לעמוד בגזר הדין הקשה שהוטל עליו".

 

Read this article in English

 

 

בהכנת הידיעה השתתף איתמר פליישמן
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צבי סטרוק. ערער גם הוא על העונש
צילום: גיל יוחנן
אורית סטרוק. בטוחים בחפותו של צבי
צילום: דודי ועקנין
מומלצים