דיכטר ערק מקדימה, יתמנה לשר להגנת העורף
ח"כ אבי דיכטר, מבכירי מפלגת האופוזיציה הגדולה ביותר, חוצה את הקווים ועובר לכהן כשר בממשלה. דיכטר נענה להצעת נתניהו וברק, יפרוש מקדימה לבדו ויחליף את מתן וילנאי. הוא יתפטר הבוקר מהכנסת וכבר השבוע יושבע כשר
קנו אותו בג'וב: חבר הכנסת אבי דיכטר, אחד מבכירי מפלגת האופוזיציה הגדולה ביותר, חוצה את הקווים ועובר לכהן כשר בממשלת הליכוד. דיכטר החליט הלילה (יום ג') לפרוש ממפלגת קדימה ומהכנסת על מנת להתמנות לשר להגנת העורף. דיכטר שוחח מוקדם יותר עם שר הביטחון אהוד ברק, שהציע לו את התפקיד, ולאחר מכן נפגש גם עם ראש הממשלה בנימין נתניהו וסיכם עמו על הצטרפותו לממשלה.
עוד בערוץ החדשות:
עליית מחיר הלחם: "חוסר הצדק הולך וגדל"
הבית הלבן: יש עוד זמן לסנקציות על איראן
בימים האחרונים הוזכרו מספר מועמדים לתפקיד דוגמת עוזי דיין (לו הוצע התפקיד אך הוא סירב), דני יתום, צחי הנגבי ורבים נוספים שצוינו כמי שעשויים להתמנות לשר להגנת העורף, בעקבות פרישתו של השר מתן וילנאי. הוא נפרד השבוע מהממשלה בעקבות מינויו לשגריר בבייג'ינג, וצפוי לסיים רשמית את תפקידו בתוך ימים ספורים.
דיכטר, שנענה בחיוב להצעה לבקשת נתניהו, הכין במהלך הלילה מכתב התפטרות מהכנסת ובשעה 10:00 יעביר ליו"ר הכנסת ראובן ריבלין את מכתב ההתפטרות. כבר ביום חמישי הוא יושבע כשר להגנת העורף. הוא פורש מקדימה לבדו וישמש שר במינוי חיצוני, כמו שר המשפטים יעקב נאמן, שאינו חבר באף מפלגה ובאף סיעה. מוקדם יותר הבהירו בסביבתו של דיכטר כי הוא לא יהיה שותף למהלך של פילוג קדימה.
במקומו של דיכטר ייכנס לסיעה אחמד דבאח, מקבלני הקולות הגדולים בקדימה ומראשי המגזר הלא יהודי, שנחשב תומך של היו"ר שאול מופז.
דיכטר על איראן: "יש עוד הרבה מה לעשות"
דיכטר עצמו נחשב מקורב מאוד לאהוד ברק, עוד מימי השירות הצבאי בסיירת מטכ"ל. בהמשך הוא כיהן כראש השב"כ. עמדותיו בנושא האיראני לא ברורות לחלוטין, והוא טרם הביע תמיכה חד משמעית באפשרות של תקיפת מתקני הגרעין. באחרונה דווח כי הוא התנגד בעבר לתקיפת הכור בסוריה, שמיוחסת על פי פרסומים זרים לישראל.
לפני כחודש התייחס דיכטר לאפשרות של פעולה צבאית באיראן ואמר בראיון לרדיו 99 כי "הסיפור הזה הרבה יותר מורכב ממועד הבחירות בארה"ב. ללא ספק הממשל האמריקני הנוכחי עלה מדרגה באופן שבו הוא רואה את האיום האיראני ומטפל בו, אבל השאלה היא האם זו המדרגה האחרונה, או שיש מדרגות נוספות?".
כשנשאל מה יקרה אם העולם לא יעשה כלום, השיב דיכטר: "אני לא חושב
שזו בעיה ישראלית בלבד. ישראל חייבת לבנות יכולות תקיפה ליום פקודה. צריך להיזהר מאוד ממצב שבו יסתבר לנו שאנחנו תחת איום בסדר גודל כזה שאין לנו שום דרך אחרת לפעול אלא תקיפה. עד אז יש עוד הרבה מאוד דברים לעשות, הרבה מאוד שלבים לעבור. מאחר שזו לא בעיה ישראלית, לא כדאי לאמץ אותה כבעיה ישראלית".
בהתבטאות פומבית אחרת באותו הנושא, בחודש נובמבר אשתקד, אמר דיכטר בראיון ל"רדיו ללא הפסקה" כי אין לזלזל בפעולה צבאית שתדחה פיתוח נשק גרעיני איראני: "איראן מפתחת נשק גרעיני שלם, והוויכוח הוא רק לגבי כמה זמן ייקח עד שזה יבשיל - שנה או כמה שנים. הסנקציות יכולות לדחות ולא לבטל את האיום הגרעיני. אפילו אופציה צבאית יכולה רק לדחות, ואני לא מציע לזלזל בדחייה של תוכנית נשק גרעינית. ראינו מה קרה בזמנו בעיראק. גם אז אמרו שזה ידחה בכמה שנים, ואנחנו יודעים איך זה הסתיים".
Read this article in English