את אחמדינג'אד בכפכפים, כבר ראיתם?
נשיא איראן, מנהיגת העולם השיעי, הגיע לוועידה בסעודיה, מנהיגת הסונים. במחווה של רצון טוב הוא הושב ממש ליד המלך עבדאללה. המסר: כולנו מוסלמים
עבדאללה מלך סעודיה ישב היום (ד') ליד נשיא איראן, מחמוד אחמדינג'אד. לו היה מדובר בכל אדם אחר, אי אפשר היה לכנות זאת "חדשות", אבל כשמדובר בראש המדינה הנחשבת למנהיגת העולם המוסלמי הסוני ובנשיא המדינה הנחשבת למנהיגת העולם השיעי, והשואפת להגמוניה אזורית גם על חשבון סעודיה, לכול ברור כי מדובר במחווה של רצון טוב מצד המלך הסעודי.
עוד חדשות מהעולם :
- 7,400 קמ"ש: המטוס המהיר בעולם שוגר הלילה
- צפו: זה מה שקורה כשכל הזיקוקים מתלקחים יחד
- "הפצצה" לא נפלה: "F**K" במילון מרים-וובסטר
- הונגריה: פוליטיקאי אנטישמי גילה שהוא יהודי
המעמד הלא שגרתי הזדמן במהלך כינוס הוועידה האיסלאמית במכה, שאמורה להחליט היום על השעיית חברותה של סוריה בארגון. שרי החוץ של 57 המדינות החברות בוועידה האיסלאמית כבר סיכמו על השעיית דמשק בשל הדיכוי האכזרי של ההתקוממות העממית מצד בשאר אסד, וכעת זקוק המהלך לתמיכה של שני שלישים מהחברות בארגון. טהרן, שאותה מייצג אחמדינג'אד בוועידה, מתנגדת נחרצות למהלך.
סעודיה הסונית ואיראן השיעית נאבקות זו בזו בניסיון להשיג השפעה אזורית בשנים האחרונות, ושולחות את ידן לעימותים סקטוריאליים ברחבי המזרח התיכון. על-ידי כך שנתן לנשיא איראן מקום בולט כל כך בוועידת הפסגה, המשודרת בטלוויזיה הסעודית, עשה עבדאללה מלך סעודיה מה שפרשנים מתארים כמחווה חשובה. "היה זה מסר לאיראן, ואני מניח שגם לעם הסעודי, שכולנו מוסלמים ושעלינו לעבוד יחד ולשכוח מחילוקי הדעות בינינו", אמר עבדאללה א-שמארי, פרשן פוליטי סעודי.
אחמדינג'אד, שלבש חליפה כהה וחולצה ללא עניבה, ישב משמאל למלך סעודיה. השניים נראו משוחחים ומדי פעם גם צוחקים יחד. כשהמנהיגים הגיעו לחדר הכניסה, המלך עבדאללה התרומם כדי לברך את אחמדינג'אד. כשזה ישב לצד המלך, מצדו השני ישב אמיר קטאר, התומך גם הוא במורדים בסוריה.
פרשנים אמרו כי הוועידה עשויה להפוך לעימות בין איראן לבין המדינות הסוניות בהנהגת סעודיה, על רקע תמיכתה של טהרן באסד. "אני חושב שהמלך עבדאללה מנסה לומר לאחמדינג'אד שלא משנה מה סעודיה רוצה לעשות בנוגע לסוריה, זה לא מכוון נגד איראן", אמר חאלד אל-דחיל, סעודי איש מדעי המדינה.
בשנים האחרונות האשימה ריאד את טהרן גם בגיבור ההתקוממות העממית של הרוב השיעי בבחריין, מדינה הנשלטת על-ידי
מיעוט סוני, ובקרב המיעוט השיעי בסעודיה עצמה. טהרן מכחישה כי היא אחראית לתסיסה, ומאשימה את המדינות הסוניות בדיכוי ההתקוממות השיעית.
לפי פרשנים, ההחלטה להושיב את אחמדינג'אד ליד המלך עבדאללה נועדה לשכך את המתיחות בין סונים לשיעים במזרח התיכון. "המלך עבדאללה אמר בעצם לשיעים: לא ניסינו להתעלם מכם. והוא מראה לסונים שהנה אחמדינג'אד והוא מוסלמי גם כן. הוא לא שונה מאתנו", אמר שמארי.