תמונת פנורמה 360 מעלות ממאדים
התמונות מכוכב הלכת האדום ממשיכות להגיע לכדור הארץ לאחרר נחיתת "סקרנות", וכעת ניתן לצפות בתמונה פנורמית מקיפה, מאחת הנקדות שבהן עצר רכב החלל
תמונה פנורמית שעלתה לרשת, מפאשרת לשוטט מהמחשב באזור הנחיתה של רכב החלל "סקרנות" על מאדים, ולצפות בתמונות מהכוכב ב-360 מעלות, מנקודת המבט של רכב החלל.
התמונה הפנורמית נתפרה ביוזמות פרטיות ולא דווקא של נאסא, משלל התמונות של "סקרנות" שנשלחו לכדור הארץ בשבוע האחרון מאז הנחיתה. הקליקו על העכבר והזיזו אותו, ושחקו עם הגלגלת בשביל לשוטט בתמונה.
רכב החלל "סקרנות" נחת לפני 9 ימים על מאדים במבצע מורכב, ולאחר מסע של שמונה חודשים ו-560 מיליון קילומטרים. חלק קריטי בזמן הנחיתה כונה 7 דקות האימה, שכן בגלל המרחק העצום והפער בין שידור הפקודות ותגובת כלי הנחיתה, בגלל חציית האטמוספרה המורכבת ובגלל הההאטה מ-22,000 קמ"ש לעצירה מוחלטת - היה זה תהליך נחיתה שבו דברים רבים היו יכולים להשתבש. למחשב המותקן על רכב החלל של נאסא אין יכולות חישוב אדירות ולא זיכרון עצום. אפילו המכשיר הסלולרי שלכם יותר חכם. מצד שני, הוא לא יכול לעמוד בקרינה קוסמית.
המשימה של סקרנות, שיפעל לפחות במשך שנתים על הכוכב, קרויה MSL: המעבדה המדעית של המאדים. מטרתה היא לחקור במקום את קרקע המאדים, כאשר הבדיקות המעבדתיות עצמן ייערכו במעבדה על קרקע המאדים, ובראש ובראשונה – למצוא עדויות להתכנות חיים על פני המאדים. עד כה, נמצאו עדויות לקיום מים נוזליים על פני המאדים בעבר במידה כזו או אחרת, אולם כיום נעלמו המים מפני המאדים והם כנראה מצויים במצב קפוא מתחת לפני הקרקע. הימצאותם של מים, גם בעבר, עשויה לתמוך ביצירת חיים פרימיטיביים על המאדים. גם אטמוספירה עשירה בפחמן דו-חמצני עשויה לתמוך בקיום צורות חיים מסוימות על פני המאדים ואת המענה לתשובות אלה, בין היתר, עשויה לתת לנו המעבדה המשוכללת ביותר שנחתה על פני כוכב הלכת האדום.