שתף קטע נבחר

 

שנה לפיגוע: "כביש 12 הפך לדרך רפאים"

שנה אחרי מתקפת הטרור הקטלנית סמוך לאילת, קטע הדרך ליד גבול מצרים נשאר שומם ורק נהגים בודדים נוסעים בו במהירות. "זה בגלל הפחד", הודה אחד מהם. אחר סיפר: "אשתי התחננה שלא אסע מכאן"

הדי הפיצוצים שנשמעו לפני יומיים באילת קטעו את חגיגות הקיץ בעיר והחזירו את תחושת הבהלה שאפפה את תושבי העיר לפני שנה, ב-18 באוגוסט, יום הפיגוע הרצחני בכביש 12 המוביל לעיר, שקטע את חייהם של שישה ישראלים והביא למותם של לוחם גולני, סמ"ר משה נפתלי ולוחם הימ"מ פסקל אברהמי ז"ל.  

 

מכוניות בודדות ביום. כביש 12 (צילום:  מאיר אוחיון) (צילום:  מאיר אוחיון)
מכוניות בודדות ביום. כביש 12(צילום: מאיר אוחיון)

 

כביש הערבה בדרך לאילת היה עמוס בשנה האחרונה. הפקקים שמטרידים את הנהגים בדרכם לעיר הנופש זרים במעט לתושבי הדרום. בימי ראשון וחמישי, במיוחד בחודשי הקיץ בהם העיר עמוסה לעייפה, מורגש העומס בכניסה לאילת: מאות מכוניות עומדות בתור בתוך ובדוחק.

 

עומס התנועה לא מקרי. הפיגוע הרצחני שאירע לפני שנה בכביש שמוביל מאילת למצפה רמון, השאיר חותם על תושבי העיר הדרומית ועל אלו שבדרך לבילוי בחופי ים סוף. "הדרך הפכה עבור האילתים לכביש רפאים", אומר תושב העיר, "מרבית התושבים שנהגו לנסוע בו למצפה או צפונה יותר לבאר שבע ותל אביב, חוששים לנוע בציר היום. גם התיירים מעדיפים לא לקחת סיכון מיותר".   

 

יום הפיגוע בדרך לאילת. עברה שנה והכביש ריק (צילום: יוסי בן) (צילום: יוסי בן)
יום הפיגוע בדרך לאילת. עברה שנה והכביש ריק(צילום: יוסי בן)

 

קשה למצוא תזכורת ליום הנורא על הכביש שהיה סגור לאורך זמן. מכוניות בודדות חולפות על פנינו במהירות מטורפת. "זה בגלל הפחד", מסביר בחיוך יוסי אהרוני, תושב רמת גן, שהגיע לחופשה באילת. הוא לא היחיד שחושש לנסוע בכביש הזה.

 

"האמת, לא הייתי שלם עם זה שאני נוסע בכביש הזה", אמר השבוע משה מזרחי מתל אביב, כאשר האט את רכבו בסמוך למחסום נטפים, "אמרו לי שהוא מסוכן ושלא כדאי, אבל בכל זאת החלטתי מכיוון שכביש הערבה עמוס במכוניות ומשאיות, ורציתי להגיע כמה שיותר מהר לאילת".

 

צה"ל השקיע כוחות ואמצעים לעיבוי הגבול (צילום: יאיר שגיא) (צילום: יאיר שגיא)
צה"ל השקיע כוחות ואמצעים לעיבוי הגבול(צילום: יאיר שגיא)

 

נוסעים דרך כביש הערבה. נופשים באילת. (צילום: מאיר אוחיון) (צילום: מאיר אוחיון)
נוסעים דרך כביש הערבה. נופשים באילת.(צילום: מאיר אוחיון)

 

אדם אחר, שסירב להזדהות בשמו, סיפר כי אשתו התחננה בפניו שהוא לא ייסע דרך הכביש הזה. "היא בעצמה לא יודעת שנסעתי צפונה מהכביש הזה, אני פשוט לא רוצה שהיא תדאג". לשאלה, האם הוא לא חושש לנסוע בציר זה ענה: "מפחיד, אבל רציתי לעבור קצת לטייל באזור מצפה רמון, והנסיעה דרך הכביש הזה קצרה הרבה יותר".

 

כביש הדמים נפתח לתנועה מחדש בחודש פברואר האחרון. בצה"ל עסקו בשנה

האחרונה בעיבוי ביצור הגבול. מעבר לגדר האימתנית, שמתנשאת לגבהים עד 8 מטרים, צה"ל פרס מוצבים רבים חדשים לאורך הגבול, חלקם מאוישים וחלקם מוצבי הונאה, וכן תגבר את כוחות הבט"ש ביחידות מובחרות. אלו עוסקים בעיקר במארבים לתפיסת חוליות מבריחי אמל"ח וסמים.

 

לא מעט מתושבי אילת שרוצים לקצר את הדרך חזרה מתל אביב נוסעים דרך מצפה רמון ולפני הקטע המסוכן, יורדים בצומת קטורה לכיוון כביש הערבה. "כך אנחנו מדלגים על הקטע המסוכן וגם נהנים. הכביש הזה יותר מהיר, יש פחות משאיות ואוטובוסים ולא משעמם", הסבירה תושבת אילת, שירי כהן. "גם בכיוון ההפוך, אני מתחילה בכביש הערבה ובצומת קטורה נוסעת לכיוון מצפה רמון, כמובן בגלל שאני חוששת. לפני הפיגוע נסענו רק דרך כביש 12".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הגדר באילת. האם תמנע את הפיגוע הבא?
צילום: מאיר אוחיון
היו גראדים? ליל חיפושים באילת. אשתקד
צילום: מאיר אוחיון
מומלצים