המכשול האחרון הוסר: בי"ח אשדוד יוצא לדרך
בג"ץ דחה עתירה נגד הפעלת שירותי רפואה פרטיים בבית החולים שייבנה בדרום. ראש העיר: ההחלטה עושה צדק עם תושבי אשדוד, הכמהים לבית חולים זה שנות דור
המכשול האחרון הוסר, ול-212 אלף תושבי אשדוד יהיה סוף-סוף בית חולים ליד הבית: בג"ץ דחה היום (ד') עתירה שהגישו האגודה לזכויות האזרח ורופאים לזכויות אדם ומרכז אדווה נגד ההיתר שניתן לאסותא להפעיל שירותי בריאות רפואיים פרטיים (שר"פ) בבית החולים שייבנה באשדוד. העותרים הביעו צער על ההחלטה וטענו כי היא מהווה היתר לאפליה בין החולים.
כתבות נוספות בערוץ החדשות:
המורדים בסוריה: "מטוס קרב הפציץ, 80 נהרגו"
זעם בתוניס: רצה חשפה בטן, שחיין שתה ברמדאן
חשופים בעורף: בתי הספר והגנים מוכנים?
נשיא בית המשפט העליון אשר גרוניס והשופטים יורם דנציגר ואורי שהם אישרו בפסיקתם את מה שנקבע במכרז שנערך לפני כארבע שנים וחצי. במכרז נקבע כי בבית החולים הציבורי באשדוד יינתנו גם שירותי רפואה פרטיים במסלול של בחירת רופא בתשלום, בהיקף של עד 25 אחוז מסך הפעילות הכולל בבית החולים.
העותרים טענו כי הפעלת מערך של שר"פ בבית החולים באשדוד עלולה להוביל לפגיעה בזכויות חוקתיות של אלה שמצבם הכלכלי אינו מאפשר זאת. דבר זה יגרום, לטענתם, לתחושת אפליה, השפלה ופגיעה בכבודם של אלה שלא יכולים לרכוש את אותם שירותים.
בהחלטתם כתבו השופטים: "בטיעוניה הצביעה אסותא על יתרונות רבים לטובת ציבור החולים והרופאים, הצפויים בעקבות הפעלת מערך השר"פ בבית החולים אשדוד. מנגד, מעלים העותרים טענות בנוגע להשלכות הקשות שתהיינה להפעלת שר"פ בבית החולים באשדוד.
"דומני, כי באיזון הכולל בין הטיעונים בנושא זה, מן הראוי לייחס משקל משמעותי לשורת המגבלות ואמצעי הפיקוח שנקבעו בנוהל שנכלל בנספח ההפעלה של המכרז בקשר עם מערך השר"פ בבית החולים באשדוד".
רפואה פרטית, אבל עם הגבלות
השופטים ציינו עוד את המגבלות, לפיהן רופא יוכל לספק שירותים פרטיים רק בימים ובשעות שבהם הוא אינו מועסק במסגרת משרתו הרגילה. כמו כן, לא יינתנו שירותי רפואה פרטיים בכל הנוגע לרפואה דחופה, לא תינתן כל קדימות בקביעת תורים לטיפולים, לבדיקות או לניתוחים במסגרת השר"פ ולא תהיה כל הפרדה בין חולים במסגרת שר"פ לבין חולים "רגילים". עוד קבע בג"ץ כי העותרים יחויבו בהוצאות המשפט בסך של 45 אלף שקל.
הארגונים העותרים הביעו צער על דחיית העתירה וחשש מפני השלכותיה על הרפואה הציבורית בישראל. לדבריהם, "קיומו של שר"פ בבית חולים ציבורי משמעו היתר לאפליה בשירותי בריאות ציבוריים בין החולים שישלמו לבין כל האחרים, וכל זה בתוך מוסד שנועד לשרת את כלל הציבור".
מנגד, ראש העיר אשדוד יחיאל לסרי, מראשי המאבק להקמת בית החולים, אמר כי "החלטת בג"ץ עושה צדק עם תושבי אשדוד הכמהים לבניית בית חולים בעיר זה שנות דור ועם זכותם לשירותי רפואה דחופה מצילת חיים. מצער מאוד שזכות בסיסית זו לא עמדה לנגד עיני האגודה לזכויות האזרח".
בניית בית החולים מתוכננת להסתיים בעוד כחמש שנים והוא אמור לתת מענה לתושבי הדרום שנאלצים להסתפק כיום בבתי החולים ברזילי שבאשקלון, קפלן שברחובות וסורוקה שבבאר שבע. העלות הכוללת של הפרויקט מוערכת ב-700 מיליון שקל. חברת אסותא השקיעה עד כה 90 מיליון שקל, סכום שרובו יושב לה על ידי המדינה עם השלמת הבנייה.