עוד בבנגקוק - הנקודה היהודית
הנוכחות היהודית בבנגקוק ובתאילנד בכלל היא חדשה יחסית, ונועדה במרביתה לשרת את המטיילים הישראלים. איפה תוכלו למצוא את בית חב"ד, וכיצד מסתדרים עם סוגיות כשרות?
מאז 1954 תאילנד מקיימת יחסים דיפלומטיים מלאים עם מדינת ישראל. בין שתי המדינות שוררים יחסים טובים, בין השאר בזכות תנועת התיירות הגדולה מישראל לתאילנד, והודות להפעלת קו טיסות ישיר של "אל על" מאז 1994.
מדי שנה פוקדים את תאילנד כ-100 אלף תיירים ישראלים, אשר מוצאים את "הקשר היהודי" בעיקר במרכזי חב"ד השונים הפזורים ברחבי המדינה (בבנגקוק, בצ'יאנג מאי, בפוקט ובקו סמוי). מרכזים אלו מהווים את עיקר הקהילה היהודית במדינה, המונה כ-600 איש.
ארוחה כשרה תמצאו במסעדות הבשריות של חב"ד, שלה סניפים בבנגקוק, בצ'יאנג מאי, בקו סמוי ובפוקט. בסניף צ'יאנג מאי תוכלו להצטייד בערכת מזון כשר לטיולים של שלושה ימים, המכילה תפריט מגוון. חנויות המזון של חב"ד מציעות קפה, שימורים, חמוצים, ממרחים ואפילו מנה חמה, וברשתות דוגמת 7 Eleven יש מוצרים משומרים ואחרים. פרטים נוספים ניתן לקבל באתר האינטרנט של חב"ד.
באיים התיירותיים, כמו קו פנגן, פועלות מסעדות ישראליות. אחד המקומות המוכרים ביותר הוא "הבית הישראלי" שנמצא בחוף האד רין (Moo 6 Haad Rin) ליד תחנת המוניות והמשטרה. בקו סמוי יש אפילו וילת נופש יוקרתית (באן וואן Baan Van), המיועדת לשומרי כשרות ושבת.
"ועד הכשרות" של חב"ד ממליץ למעוניינים להימנע ממוצרי חלב וממוצרי נסטלה מתוצרת תאילנד, להביא בחשבון שרטבים רבים מכילים פירות ים, ולכן יש לוודא מראש מה מכילה המנה שהזמנתם, ולהרבות באכילת דגים (לאחר שטיפה ובישול) ופירות.
בכל מקרה, סביר שלא תזכו להפתעות בנוגע לבשר המוגש לכם. חרקים, לטאות, חזירים וכלבים נחשבים בתאילנד למעדן, כך שקטן הסיכוי כי ימכרו לכם נחש המתחפש למנת עוף.
פרטים נוספים על טיול בבנגקוק באתר שיחור .