שתף קטע נבחר

החמישיה הפותחת בברצלונה - אוכל ושתייה

חומרי גלם משובחים הופכים לטאפאס, פאייה, ועוד יצירות מופת קולינריות. ביקור בברצלונה הוא חגיגה של טעמים וסגנונות. רק אל תשכחו לכוון את "השעון הקולינרי" שלכם לזמן מקומי

ברצלונה נחשבת יעד קולינרי מעולה. חופשה בעיר היא הזדמנות מצוינת ליהנות מההיצע העשיר של חומרי גלם מעולים, מסורת בישול ארוכת שנים בסגנון ים תיכוני ושילובים יצירתיים בין פירות ים ודגים, עוף ובשר, ושלל ירקות.

 

הקטלאנים מקדישים לאוכל תשומת לב רבה. ה"שעון הקולינרי" שלהם נראה כך: הסעודה העיקרית היא ארוחת הצהריים, המוגשת בדרך כלל בשעות 16:00-13:00. זו ארוחה חמה המורכבת מכמה מנות ומלווה ביין. ארוחת הערב מוגשת מאוחר, אחרי 21:00 (רבים סועדים רק בסביבות חצות), והיא מורכבת ממרקים, סלטים, גבינות ונקניקים.

 

מסורת קולינרית ספרדית נוספת היא אכילת טאפאס (tapas) - מנות קטנות בצלוחיות או על פרוסת לחם. בעיר פזורים לא פחות מ-4,000 ברים של טאפאס (Tapas bar). ברצלונה היא נקודת מפגש בין סגנונות שונים של המטבח הספרדי – קטלאני, באסקי, גליסיאני, ולנסיאני וקסטיליאני. לצד המטבח המסורתי הפכה ברצלונה למרכז של ניסיונות קולינריים חדשניים.

 

תפריט אופייני נפתח במרקים (sopes), ואחריהם באות המנות הראשונות (Entrants). לאחר מנות הפתיחה מגיע תור הביצים (Ous), הדגים (Peix) והבשר (Carns). סוגי הבשר הם בדרך כלל עוף (Pollastre), בקר (Vadella), חזיר (Porc) ופירות ים (Marisc). אפשר למצוא גם עופות בר, שפנים, ארנבות, חוגלות, חזירי בר ומעדנים נוספים לחובבי הבשר.

 

מעדן נוסף שמככב במטבח הספרדי והקטלאני הוא הפאייה (Paella), תבשיל אורז ופירות ים או בשר או ירקות, או כולם יחד - מבושלים לאיטם בכלי קרמיקה ומתובלים בזעפרן. את הארוחה מומלץ לסיים בקינוח (Postre) הפופולרי ביותר הוא קרמה קטלאנה (Crema catalana), שהוא גרסה מקומית לקרם ברולה.

  

Agua

מה: אוכל קטלאני ובינלאומי, בתוספת אווירה נעימה ובריזה מהים.

כמה: רמת מחיר בינונית.

איפה: על קו המים בפורט אולימפיק; Pg. Marítim 30

לפרטים נוספים: טל' 93-225-1272; אתר אינטרנט

 

Ciutat Comtal

מה: ממסעדות הטאפאס הטובות בברצלונה, כולל האווירה האותנטית.

כמה: רמת מחיר בינונית.

איפה: מרכז העיר; Rambla Catalunya 18

לפרטים נוספים: טל' 93-318-1997

 

מסורת קולינרית ספרדית - אכילת טאפאס (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
מסורת קולינרית ספרדית - אכילת טאפאס(צילום: ירון ברנר)

 

Roig Rubi

מה: מטבח קטאלני מסורתי כהלכתו באווירה אלגנטית ומחויכת.

כמה: רמת מחיר יקרה.

איפה: גראסיה; Seneca 20

לפרטים נוספים: טל': 932-189-222; אתר אינטרנט

 

Amaltea

מה: מסעדה צמחונית משובחת.

כמה: רמת מחיר יקרה.

איפה: אישמפלה;Diputacion 164 .

לפרטים נוספים: טל' 93-454-8613; אתר אינטרנט

 

Kosher club

מה: מסעדה חלבית כשרה למהדרין המתמחה באוכל קטלוני ובינלאומי, בתוספת אווירה רגועה עם מוזיקה יהודית.

כמה: רמת מחיר בינונית.

איפה: סמוך לפלסה קטלוניה, Diputació 294 .

לפרטים נוספים: טל' 93-412-2232; אתר אינטרנט

 

מסעדות נוספות בברצלונה באתר שיחור

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נעים להכיר. פאייה
צילום: Index Open
מומלצים