שתף קטע נבחר
 

איך לשמוע מוזיקה באנדרואיד?

הסמארטפונים גרמו לנו להשאיר את נגני ה-MP3 בבית יחד עם הדיסקים והתקליטים. קבלו 5 המלצות לנגני מוזיקה לטלפון האנדרואיד שלכם

פורט ה-MP3  מאפשר לנו להשחיל אלפי יצירות של האמנים האהובים עלינו לחריץ קטנטן בתוך הסמארטפון שלנו בין אם הוא אייפון, אנדרואיד או כל מכשיר אחר. ואכן, הרוב המוחלט של האנשים בחר להשאיר את תקליטי הויניל, הדיסקים ואפילו את נגני ה-MP3 בעבר ולאמץ את השמע הדיגיטלי בלב שלם. כעת, כל שנותר לאנושות הוא לבחור את הנגן שישחזר באוזניהם את קולו הרך והענוג של ג'סטין ביבר. הנגן שמגיע מובנה בטלפון האנדרואיד שלכם לא תמיד נוח. הנה כמה אפשרויות לנגנים אחרים.

 

עוד ב-HWzone

 

Music Player Pro – מקצוען

עם שם אסטרטגי כזה, Music player pro יהיה ככל הנראה הראשון שתתקלו בו במסע החיפושים אחר נגן בחנות האפליקציות של אנדרואיד - וטוב שכך. הנגן מציע חידושים מקוריים, תכונות שימושיות וממשק נהדר.

 

 

ממשק הנגן מזכיר את ממשק התפריטים של Windows Phone. פסיפס אריחים גדולים אשר מציגים תמונות אלבומים ותצלומי אמנים מרהיבים. ניתן לדפדף בספריית המוסיקה תוך שימוש בשלוש ממשקים שונים.הראשונה מביניהם מציגה את עטיפות האלבומים, בתצורה של שני אלבומים לרוחב המסך. בחירת כל אלבום פותחת רשימה של כל היצירות באלבום על רקע שחור-לבן של התמונה. בהגדרות הנגן ניתן לקבוע שבחירה באלבום תתחיל לנגן את כל השירים בו - אפשרות שאמנם פרקטית פחות אך מוסיפה רבות לתחושת ה- Jukebox של הממשק.

 

הממשק השני בו ניתן לעיין בספריית המוסיקה דרך לשונית האמנים בה מופיעים כלל האמנים בתמונותיהם על גבי אותו פסיפס תמונות, ומגיעות ככל הנראה מ-last.fm. תכונה זו של הנגן לא רק מרהיבה באיכות התצלומים, אלא גם שימושית ביותר, בכך שהיא מאפשרת להכיר לראשונה את פניהם של אמנים אחדים שהאזנתם ליצירותיהם אך אף פעם לא ראיתם איך הם נראים.

 

הממשק השלישי שבאמצעותו ניתן לסדר את קבצי השמע שלכם, הוא לפי ז'אנר המוסיקה אליה הם משתייכים. לכל ז'אנר יש תמונה מעניינת, והפונקציה תעזור לחלקנו לענות בפעם הבאה כשמישהי תשאל איזה מוסיקה אנו שומעים.

 

יצירות בודדות, רשימות ניגון ותיקיות הן אפשרויות מיון המוסיקה השכיחות במרבית נגני המדיה וכמובן גם הן קיימות גם ב- Music Player Pro. הנגן מציע להשתמש בשתי מערכות ניקוד ליצירות: מערכת ניקוד עצמאית של הנגן או מערכת ניקוד של Windows Media Player או Winamp. הנגן מגיע עם ערכת נושא אחת מוצלחת, שמדמה מערכת שמע עם תאורת מקשים ירוקה. בחנות האפליקציות ניתן למצוא יותר מתריסר ערכות נושא איכותיות נוספות להורדה בחינם.

 

 

אחרי הפעלה ראשונית של הנגן ועד לכיבוי המכשיר, מופיעים כפתורי שליטה מהירה, שם היצירה, האמן, האלבום ותמונה של עטיפת האלבום בווילון ההתראות של אנדרואיד. מלבד שורת השליטה בווילון ההתראות, ישנם חמישה ווידג'טים בגדלים שונים להפעלת הנגן מאחד עמודי הבית.

 

האקווילייזר של הנגן פחות מאכזב מזה הקיים בנגן המובנה באנדרויד. הוא מציע 5 תחומי תדרים להתאמה אישית ו-24 תבניות מוצלחות (Preset). בחנות האפליקציות ניתן למצוא Plugin חינמי, המציע אקווילייזר בן 10 תחומים ואפקטים כגון מעבר חלק בין שירים (Crossfade ו- Gapless).

 

בהגדרות הנגן ניתן לקבוע תגובות ללחיצות כפולות ומשולשות על הכפתור שעל גבי האוזניות לתפעול הנגן מבלי לשלוף את הסמארטפון מהכיס. פונקציה שימושית מאוד, במיוחד אם גודל המסך שלכם גדול מספיק כדי להפוך את הוצאת הטלפון מהכיס למשימה בלתי אפשרית 8 (במיוחד אם שמתם סקיני).

 

כמו כן, ישנה אפשרות להגדיר הפעלת נגינה בחיבור אוזניות למכשיר והפסקתה בעת ניתוקן. אופציה מעניינת נוספת שמציע הנגן היא להפוך את סמארטפון שלכם ל- Walkman W910i עם העברת שירים בעזרת ניעור אלים של הטלפון ושימוש בחיישן התאוצה. עם זאת, נראה שהמפתחים התבלבלו או מנסים להוביל מהפכה במוסכמות הגלובליות לגבי מהו גדול ומהו קטן, משום שככל שהערך על בורר הרגישות קטן יותר כך הרגישות גדולה יותר וההפך.

 

פיצ'ר אחרון שתפס את עינינו הוא האפשרות לבצע Scrobbling עם last.fm. בכך למעשה מתאפשרת שליחת מידע על המוסיקה שלכם ל-last.fm בכדי להעשיר את התאמת המוסיקה שהשירות מציע לכם.

 

דרך אגב – לאלה שלא מתפשרים על איכות - הנגן תומך בפורמט FLAC גם ללא התקנת חבילת עיבוד השמע האופציונלית.

 

להורדה >>

 

 

 

Doubletwist – אין מתנות בחינם

לו הנגן הזה היה מוצע רק בתשלום הוא היה פשוט נגן סביר, דל פונקציות ובעל עיצוב נאה. במקום זאת, ניתן להוריד את הנגן בחינם, רק כדי לגלות שאפילו הפונקציות הבסיסיות ביותר לא זמינות עד אשר תחלצו את ארנקכם מהכיס האחורי ותוציאו את כרטיס האשראי שלכם.

 

 

הנגן יודע להציע גם עטיפות לאלבומים שלכם, אך בשונה מכל הנגנים הוא מוריד רק שלוש עטיפות. כדי להנות מתמונות שאר האלבומים שלכם, תצטרכו לשלם 5 דולרים אמריקניים, ירוקים ומרופטים. את תמונות העטיפות הוא מוריד מ-Gracenote ובשלושת האלבומים, להם ניסה הנגן להתאים עטיפות, הוא לא צלח במיוחד והוריד את תמונות אלבומי המצעד- NOW. גם האיקווליזר אינו זמין ללא תשלום, בסך 19 וחצי שקלים.

 

ב-39 שקלים תקבלו את עטיפות האלבומים, האיקווליזר, אפשרות להאזין לפודקסטים ואת התכונה המיוחדת של doubletwist ה-Airsync, שלמעשה מאפשר לסנכרן את המוסיקה שלכם במחשב ובסמארטפון דרך Wi-Fi בדומה ל- iTunes במכשירי התפוח. בזמן ניגון מופיע בווילון ההתראות שם היצירה אך אין כפתורי שליטה בנגן.

 

Scrobbling ל-last.fm קיים גם בנגן זה, ושליטה בנגן באמצעות הכפתור על האוזניות היא אופציה שקיימת ב- doubletwist אך לא ניתן להגדיר תגובות ללחיצה כפולה או משולשת. חבילת ה- Pro ב-39 ש"ח מביאה עמה שתי אפשרויות בשם Airtwist ו-,Airplay שהן למעשה מאפשרות סנכרון ספריית המוסיקה שלכם עם Xbox ו-PS3. גם נגן זה תומך ב-FLAC.

 

להורדה >>

  

Cubed – קוביה לא מרובעת בכלל

בעוד שמרבית הנגנים מנסים בממשקיהם לחקות פאנלים של מערכות שמע ממשיות או את ממשק ה-iPod בצורה כזו או אחרת, Cubed הוא נגן בשלב Beta אשר מציע ממשק מקורי ומופשט וגם מנסה לחקות את ממשק ה-iPod. ממשק ה-cubed הוא קובייה תלת ממדית שעל כל פן שלה מופיעה תמונת אלבום, והניווט בין היצירות נעשה על ידי סיבוב הקובייה לכל הכיוונים. ניתן לקבוע את סיבוב הקובייה לדיפדוף בין האלבומים או בין האמנים שלכם, כאשר סדר הופעתם על הקובייה הוא לפי האלפבית האנגלי.

 

 

היותו של הנגן בשלבי הפיתוח ניכרת בוודאות: בהגדרות הנגן, ניתן לקבוע אפקטים לתמונות על גבי הקובייה. אחד מהאפקטים נקרא ,Earthquake והוא מורח לחלוטין את התמונות עד כדי שלא ניתן לזהות מהן דבר. אפקט אחר, ה-Half tone נטען במשך זמן ארוך ממה שהיינו מוכנים לחכות כדי לראות מה הוא בכלל עושה.

 

האיקוויליזר מציע כיוונון של ארבעה תחומי תדרים ולא כולל תבניות (Presets). כיוונון השמע בעזרתו לא מביא לתוצאות מספקות ובהגברת התחומים חסר מנגנון סף שימנע עיוות. מלבד הניווט בעזרת הקובייה ניתן לקבוע ניווט פסיפס אלבומים בדומה לזה שבנגן Music Player Pro, רשימה רגילה ללא תמונות בגופן נאה וגדול או גלילה לצדדים עם אפקט תלת מימד (לא מקורי ודומה מאוד לזה של ה-iPod ב-landscape).

 

כמו ב-doubletwist, קיימת אפשרות שליטה בעזרת כפתור האוזניות, אך אין אפשרות להשתמש בלחיצות מרובות לביצוע פעולות מסוימות. cubed מציע גם שליטה ממסך הנעילה, אך גם הוא לא הסכים לפעול על מעטפת ה-Touchwiz.

 

כמו כן, ניתן לקבוע אילו תיקיות הנגן יסרוק בחיפוש מוסיקה, בעוד ברירת המחדל היא כלל הספריות של המכשיר. cubed גם הוא תומך ב-scrobbling עם last.fm, וגם הוא יודע לנגן קבצי FLAC, למרות שעם הגדרות השמע הדלות – זה לא מומלץ.

 

להורדה >>

 

PowerAmp – התשובה לאודיופילים

מרבית המושגים הנגמרים בסיומת "פיליה" נחשבים בעיני הזולת כטורדנות במקרה הטוב. אודיופיליה היא לא דבר מגונה, היא בסך-הכל מילה המתארת חיבה ורגישות מיוחדת לאיכות שמע. אודיופילים אמיתיים כנראה ולא יבחרו בסמארטפון שלהם כנגן המוזיקה הראשי שלהם, אך אם מכשיר האנדרואיד שלהם הוא היחיד שזמין באותו רגע - PowerAmp הוא הסיכוי הטוב ביותר שלהם לסיפוק אודיופילי. 

 

 

 

ה- DSP (Digital Sound Processing) היא תוכנת עיבוד השמע העצמאית של PowerAmp. בשונה מהנגנים האחרים (מלבד Music Player Pro), הנגן לא עושה שימוש במנגנון פענוח השמע הדיגיטלי המובנה של אנדרואיד. התוצאה היא שבעוד מרבית הנגנים שונים זה מזה בממשק ובתכונותיהם, וזהים לחלוטין באיכות השמע שהם מציעים - PowerAmp מציע איכות שמע אחרת וטובה יותר.

 

הנגן מציע אקוויליזר בן 10 תחומים עם 16 תבניות (Presets) מוצלחות ועם האפשרות ליצור תבניות נוספות, גם כאלה שמתאימות את הסאונד למקור השמע (רמקולים, אוזניות), לשיר בודד, אלבום, תיקיה או רשימת ניגון מסוימת.

 

האיקווליזר מכיל כפתור בשם Limit שמגביל את ההגברה ולא מאפשר עיוות, וקיימים גם אפקטים כמו Gapless ו-Crossfade עם אפשרויות התאמה רבות. ישנן הגדרות המאפשרות מעבר נוח וחלק בין ניגון מוסיקה לשיחה נכנסת או התראות (מישהו כתב לי על הקיר?). בניתוק האוזניות - מתבצעת השהייה אוטומטית, ובחיבורן הניגון ממשיך. זוהי אופציה שממומלץ לבטל, אחרת בכל פעם שתרצו להשתמש באוזניות לטובת שימוש שלא קשור לשמיעת מוסיקה בנגן, תחויבו לגשת לממשק ולכבות את הניגון.

 

 

הנגן מוריד עטיפות אלבום מדויקות והן מוצגות על מרבית שטח הממשק. ניתן להגדיר עדיפות לעטיפות הקיימות ב-metadata של הקובץ או לאלה המורדות מהרשת. ניווט בין היצירות ושיטוט בתיקיות וברשימות הניגון מתבצע באמצעות כפתורים וירטואלים או באמצעות דפדוף עטיפות האלבום.

 

דפדוף לצדדים מנווט בין היצירות באלבום המסוים ודפדוף מעלה ומטה מעביר בין אלבומים ורשימות ניגון. הנגן מגיע עם 4 ערכות נושא שונות וישנם ערכות נושא נוספות ממפתחים חיצוניים. ערכות צד שלישי יעלו לכם דולר אחד, אך יהפכו את ממשקו של PowerAmp לאסתטי והמושקע ביותר מבין הנגנים.

 

אופציה מיוחדת שמלווה את האופי המקצועי של הנגן היא הצגת רוחב הפס, תדר ההקלטה והפורמט של הפסקול המתנגן בתחתית חלון הממשק. כמו במרבית הנגנים ניתן לקבוע אילו תיקיות יסרוק הנגן בחיפוש אחר קבצי מוסיקה, וגם כאן ניתן להגדיר תפעול מלא בעזרת כפתור האוזניות.

 

הווידג'ט על מסך הנעילה גדול ומכיל את כלל הכפתורים ואת אפשרות הניווט באמצעות דפדוף. ישנם 4 ווידג'טים בגדלים שונים לשולחן העבודה, והם מגיעים בערכות נושא שונות וישנה אפילו אפשרות לשנות את המראה שלהם בצורה ידנית.

 

אם מילות השיר זמינות - הנגן תומך בהצגת מילים לשיר, וגם הוא תומך ב-Scrobbling עם last.fm . למקרה ששאלתם את עצמכם - ניגון קבצי FLAC, בשילוב עם כיוונון איקווליזר מוצלח ואוזניות מכובדות לא יאכזב את האודיופיל המצוי.

 

להורדה >>

 

Winamp – מצליפים בתחת של הלאמה

"Winamp, זה באמת מצליף בתחת של הלאמה!". זה הסלוגן המוכר והאהוב של Winamp, ואותו תשמעו גם בפעם הראשונה שתפעילו את האפליקציה.

 

התכונה המיוחדת של winamp היא התוכן המקוון שהוא מציע. אפשרות ה-Shoutcast העפילה לאפליקציה מאחותה הגדולה על המחשב האישי, והיא מאפשרת להאזין לתחנות רדיו אינטרנטיות באיכות מספקת, ובתפעול פשוט ונוח. אפשרות מקוונת נוספת היא Freemusic, המציעה להאזין לאלבומים שלמים של אמנים אשר מתירים להנות מיצירותיהם בחינם.

 

 

עם חיבור Wi-Fi או דור שלישי, ניתן להנות ממגוון רחב מאוד של מוסיקה מקורית ולגלות אמנים חדשים מצוינים. בממשק הנגן הרגיל ישנו כפתור info שימושי, שמעביר אתכם לעמוד מידע של AOL לגבי האמן, שם ניתן למצוא תמונות של האמן, סרטונים שלו ב-YouTube, את רשימת השירים באלבום לו אתם מאזינים, את הדיסקוגרפיה שלו וכו'.

 

ישנה אפשרות לעיין במוסיקה שלכם בסינון לפי אמנים, אלבומים, יצירות בודדות, רשימות נגינה וז'אנרים. בדומה ל-doubletwist, ישנה גם אפשרות סנכרון עם תוכנת המחשב דרך Wi-Fi. הנגן לא מוריד עטיפות לאלבומים מהרשת, ומשתמש רק באלו הקיימות בקובץ השיר, ואם תמונת אלבום אינה זמינה - מוצגת תמונה של לאמה.

 

בזמן ניגון, על ווילון ההתראות של אנדרואיד תפויע שורה המציגה מידע לגבי השיר המתנגן, אך אין כפתורים לשליטה על הנגן. קיים ווידג'ט על מסך הנעילה, והוא מציע את אפשרויות השליטה הבסיסיות. בגרסה החינמית אין גישה לאיקוויליזר, ויש לשלם 5 דולר כדי להשתמש בו.

 

האיקוויליזר המובנה מכיל 10 תחומים, וישנן אפשרויות למעבר חלק בין השירים. כמו כן, יש אפשרות שליטה מכפתור האוזניות, אך ללא תמיכה בלחיצות מרובות. גם נגן זה תומך בניגון קבצי FLAC. השימוש בנגן משאיר רושם סולידי ואיכותי והוא בהחלט בין הנגנים הטובים ביותר.

 

להורדה >>

  

בשורה התחתונה

בין אם איכות השמע היא מה שמלהיב אתכם במוסיקה שלכם ובין אם זה ממשק עשיר ומרהיב, נגן המוסיקה המובנה באנדרויד לא הולך לדגדג לכם בשום מקום. עם הכרזות טריות על מכשירים כמו ה- Sony Walkman Z שטומע בתוכו שבב אדיו יעודי בשם- S-Master MX של סוני, ועל כך שמכשירי Samsung עתידיים יכללו את שבב האודיו WM-1811 של חברת ,Wolfson שיחליף את השבב של Yamaha, צפוי שיפור משמעותי באיכות השמע בנגני הסמארטפונים שלנו.

 

עד אז, לרשותנו שלל נגנים מצוינים שישפרו משמעותית את חווית המוסיקה שאנו צורכים בבית, בעבודה, בדרכים, או בכל מקום בו הסמארטפון שלנו נמצא.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים