אזכרה ללי זיתוני: "עזבת אותנו מהר מדי"
מאות בני משפחה וחברים עלו לקברה של הצעירה שנהרגה בתאונת "פגע וברח" לפני כשנה. חברתה: "הדורסים עדיין חופשיים. כחברה עלינו לדרוש שהם יועמדו לדין, ועד שזה לא יקרה המאבק יימשך"
בקיבוץ נווה אור שבעמק הירדן השתתפו הערב (יום ה') מאות בני משפחה, חברים ומכרים בטקס האזכרה במלאת 11 חודשים למותה של לי זיתוני, בת 25, בתאונה. "אנחנו עובדים כל כך קשה לרצות אותך ולחיות לפי המסר שהשארת לנו, שהחיים צריכים להימשך, אז תסלחי לנו שאנחנו עדיין בוכים ושקשה לנו", אמרה אמה קייט מעל המצבה.
זיתוני נדרסה בתל אביב בספטמבר 2011 בשעת בוקר, בעת שחצתה את הכביש במעבר חצייה. דורסיה, יהודים אזרחי צרפת, ברחו מהמקום, נמלטו לצרפת ועדיין לא הועמדו לדין.
מאבק לעשיית צדק - דיווחים נוספים בחדשות ynet:
יום הבסטיליה ביפו: כתובת 'צדק בשביל לי זיתוני'
אחרי כמעט שנה: חקירה נגד דורסי לי זיתוני בצרפת
הורי לי זיתוני הגישו תלונה נגד דורסיה בצרפת
אמה של לי תיארה מעל למצבה את הקשיים שליוו אותה מאז מותה: "אני מצפה שמישהו, שאת תנענעי אותי, תעירי אותי מחלום הבלהות שאני נמצאת בו. שתגידי לי שזה היה רק חלום. אבל כנראה שעשית את מה שנועדת לעשות על פני האדמה. העשרת אותנו ובירכת אותנו ב-25 השנים שהיית איתנו". קייט הוסיפה: "במחשבה אני רוצה לשחרר את נשמתך אבל הלב עדיין נתלה בך, מלאך כחול עיניים. תסלחי לאמא שלך שרוצה אותך עוד קצת, עזבת מהר מדי".
בתום האזכרה הניחו המשתתפים צדפים על מצבתה של לי, שעליה נחרטו המילים באנגלית: לחלום, להאמין, להשיג. אדווה ישראל, חברתה של לי, אמרה לאחר הטקס כי רבים מהבאים התאחדו במהלך המאבק להסגרתם של הדורסים לישראל או לפחות העמדתם לדין בצרפת. "הדורסים עדיין מסתובבים חופשיים, הגורמים הרשמיים הממלכתיים עדיין לא עשו את שלהם, וזה עלול לקרות שוב. אנחנו כחברה צריכים לדרוש שהפושעים האלה יעמדו לדין ועד שזה לא יקרה המאבק יימשך".
בן זוגה של לי, רועי פלד, אמר ל-ynet כי בחודש שעבר הגישו בני משפחתה של לי תביעה אזרחית נגד הדורסים, והשופטת במחוז שבו הגישו את התביעה העבירה את הדיון לידי שופטת חוקרת בפריז עצמה. "השופטת החוקרת הורתה על תחילת החקירה ועל איסוף חומרי החקירה והראיות נגד שני החשודים. לצערנו החומרים האלה עדיין נמצאים בישראל, בפרקליטות ובמשטרה ועדיין לא הועברו. הם מתרצים את זה בכך שהחומר עדיין לא תורגם". פלד סיפר כי הנספח המשטרתי של צרפת בישראל אמר שביכולתם לתרגם את זה בעצמם, "ובינתיים הפושעים האלה מסתובבים חופשי. אחד בפריז, אחד בריביירה הצרפתית".
במהלך השנה מאז נדרסה לי פעלו חבריה שהקימו עמותה בשם "צדק בשביל לי" מול שגרירות צרפת בישראל ובאירועים רבים בהם השתתפו נציגים צרפתיים בישראל ונציגים ישראלים באירועים בפריז, בקריאה להסגיר את הדורסים או להעמידם לדין בצרפת.