תודה על החימום
בלונדון מתכוננים במרץ למשחקים הפראלימפים, ותשדיר הקידום שלהם אומר תודה לאולימפיאדה שחיממה את הקרקע עבורם. 25 ספורטאים ייצגו את ישראל במשחקים
כ-4200 ספורטאים בעלי מוגבלויות מ-160 מדינות, ייטלו חלק במשחקים הפראלימפים (אולימפיאדת הנכים) שיחלו ב- 29.8.2012, ויתקיימו באותם מיתקנים ששימשו את התחרויות באולימפיאדת לונדון, שהסתיימה לפני שבוע.
במודעות ותשדירי פרסומת לקידום המשחקים הפראלימפים המתפרסמים בימים אלה באנגליה, נאמר בהומור, "תודה למשחקים האולימפים שהייתם החימום למשחקים הפראלימפים, שהם המנה העיקרית".
ממידע שהגיע מהוועד האולימפי הבינילאומי, עולה כי הביקוש לכרטיסים למשחקים הפראלימפים עצום. על פי פרסומים שונים, אוהדי ספורט רבים שלא הצליחו להשיג כרטיסים למשחקים שהסתיימו, מבקשים לחוות את האולימפיאדה דרך המשחקים הפראלימפים.
בריטניה היא מולדת המשחקים הפראלימפים שהחלו בשנת 1948 (אז התקיימו המשחקים האולימפים בלונדון בפעם ה-2 בהיסטוריה), במדשאות של בית חולים סטוק מנדוויל באלסברי שבדרום אנגליה. בתחילה נקראו המשחקים משחקי סטוק מנדוויל, וב-1960 הם אוחדו עם המשחקים האולימפים ונערכים אחת לארבע שנים תחת ה"משחקים הפראלימפים".
את המשחקים יזם סר לודוויג גוטמן ז"ל, נוירולוג יהודי יליד גרמניה, שטיפל בפצועים ממלחמת העולם השנייה שנפגעו בעמוד השדרה. במהלך הטיפול הגיע גוטמן למסקנה כי לשלב את המטופלים בתחרויות ספורט, מסייע לשיקומם. על פועלו זה קיבל גוטמן את התואר סר.
ב-15 השנים האחרונות אנו עדים לתהליך מואץ של התמקצעות בספורט הנכים העולמי. יותר ויותר מדינות משקיעות משאבים רבים בקידום אנשים עם מוגבלויות, משוות תקציבים לאלו של הספורטאים האולימפים, ואף נותנות לעיתים עדיפות לנכים. בהתאם להשקעה ההישגים בענפים השונים עלו, וגם החשיפה התקשורתית גדלה.
לספורטאים הישראלים צפויה תחרות קשה בכל אחד מהענפים. למרות ההישגים הנאים בעבר, המשימה הופכת קשה יותר ויותר בחלק מהענפים. הקהל הישראלי שהיה רגיל בשנות ה-70 וה-80 כי המשלחת הפראלימפית חוזרת עם שלל של עשרות מדליות, יצטרך להתרגל למציאות אחרת בעקבות התהליך שהתחרש בספורט הנכים בעולם.
את ישראל ייצגו במשחקים 25 ספורטאים, מתוכם שבע נשים שיתחרו בתשעה ענפי ספורט: אופניים, חתירה, טניס, טניס שולחן, מרתון לעיוורים, קליעה, רכיבה, שחייה, שייט. במשלחת משולבים ספורטאים ותיקים שכבר זכו במדליות אולימפיות, יחד עם ספורטאים צעירים, שזו להם האולימפיאדה הראשונה.
הספורטאים הישראלים נדרשו לעמוד בקריטריונים הישגיים גבוהים של הוועד האולימפי הישראלי, בנוסף לקריטריונים הבינלאומיים.
מנכ"ל הוועד הפראלימפי, ד"ר רון בולוטין, מקווה כי ההכנה המקצועית וההשקעה האדירה של הספורטאים, המאמנים והצוות המקצועי, בצירוף המשאבים שגדלו, יישאו פרי ברגע האמת. בולוטין מאמין כל ספורטאי יגיע למיצוי יכולתו באולימפיאדה, ומדינת ישראל תזכה לייצוג מכובד.
להלן שמות הספורטאים שייצגו את ישראל בלונדון והישגיהם הבולטים בשנה האחרונה:
מרוץ אופני יד
קובי ליאון: זכה במדלית כסף וארד בשני מקצים שונים אליפות עולם בדנמרק.
נתי גרובר: מקום 7 באליפות העולם.
פסקל ברקוביץ: רביעית בתחרות הסבב האירופי בצרפת.
חתירה
מורן סמואל: מדליית ארד באליפות העולם שהתקיימה בסלובניה.
ראובן מגנג'י ואולגה סקולוב: מקום שביעי באליפות העולם.
טניס בכיסאות גלגלים
שרגא ויינברג, נועם גרשוני בועז קרמר: שלל הישגים בתחרויות בינלאומיות, ובכללם אליפות העולם .
טניס שולחן
שי סיידה ולירן גבע: הישגים באליפויות בסלובניה וקוריאה.
קליעה
דורון שזירי: מדלית ארד באליפות העולם בזאגרב. מדלית כסף בגביע העולם בספרד.
דורון שזירי נבחר לצעוד עם דגל ישראל בטקס הפתיחה.
שיט
דרור כהן, בני וקסלר וארנון אפרתי. יתחרו בדגם הסונאר: השלושה זכו במקום ראשון באליפות העולם בשייט שנערכה בווימות' שבאנגליה.
שמעון בן יעקב והגר זהבי. ישתתפו בתחרויות הזוגות בדגם סקאד 18: מקום השמיני באליפות העולם אשר נערכה בבריטניה.
שחיה
יצחק ממיסטבלוב, איאד שלבי, יואב וילנסקי, ענבל גנפול שוורץ, ענבל פזרו ואראל הלוי: קבעו את הקריטריון להשתתפות במשחקים, לאחר שחזרו עם 3 מדליות זהב ו-4 מכסף, מאליפות העולם שהתקיימה בברלין.
רכיבה
יונתן דרסלר: מקום שישי באליפות העולם בארה"ב.
מרתון
גדי ירקוני: קבע את הקריטריון להשתתפות במרוץ המרתון לעוורים.