שתף קטע נבחר
 

אני המפוטר שאתם אוהבים לשנוא

הם יכולים להיות השכן או הדוד שלך, הם לא קיבלו רישיון להונות ועבדו בחברה גדולה ומכובדת. הם מפוטרי הסלולר, האנשים שכל חטאם היה לפרנס את משפחתם. אני אחד מהם

חום יולי אוגוסט השנה לא היה יכול להיות כבד יותר עבור מפוטרי ענף הסלולר. אנשים בעלי משפחות ממעמד הביניים, שנלחמים בכוח לשרוד ולהשאיר את הראש מעל המים של עול החובות ויוקר המחיה, מצאו את עצמם ביום קיץ בהיר וחם נאלצים להתמודד עם המשפט הבנלי "עקב צמצומים, הריני להודיעך על הפסקת עבודתך בחברה". משפט אחד ממצה שאומר הכול.

 

מדובר לא רק במוקדנים שבקו החזית שאותם עם ישראל אהב לשנוא, אלא גם בכאלו שסיימו כבר תואר אחד או שניים, כאלה שמשרתים במילואים כבר יותר מעשור ושתרמו לקופת משלם המסים סכומים לא מעטים. אנשים עם ניסיון תעסוקתי מכובד, בעלי משפחות עם ילדים, לא ממש הסטיגמה הרווחת על עובד הסלולר הסטודנט. הרפורמה שביצע שר התקשורת, מר כחלון, אכן הצליחה לזעזע את שוק הסלולר. שחקניות חדשות נכנסו לשוק והמחירים התחילו לרדת, עד שביום בהיר אחד חל המפנה האמיתי עם כניסתן של גולן טלקום והוט מובייל והמחירים צנחו לרמות מחיר שהיו קיימות בחלומות הוורודים של אזרחי ישראל.

 

עוד בערוץ הדעות של ynet:

ביבי, ברק ועדשות המגע לתרנגולים / שמואל חרל"פ

חתרן נשאר חתרן / שאול רוזנפלד

 

עם מהפכת המחירים נטרפו הקלפים, וכך החלו להישמע קולות פסימיים במסדרונות החברות: "לא נוכל להחזיק כזו כמות של עובדים לאורך זמן", "אין הצדקה כלכלית לאלפי עובדים כשיש רק שתי תוכניות על המדף", והשמועות על גלי הפיטורים הקרובים החלו לתפוס תאוצה. לאן שלא הסתכלת יכולת לראות ולשמוע את ההתלחששויות של העובדים במסדרונות על מה יהיה ומי בסופו של דבר ייפגע מהמצב.

 

הכותרות בעיתונות מדברות על הערכות של בין 5,000 ל-10,000 עובדים, הטוקבקים שמתחת חוגגים כמיטב המסורת הישראלית התרבותית: "המובטלים הם רמאים ברישיון שהונו אותנו ללא רחם שנים", "אני מוכן לקנות את דירת המפוטר מכונס הנכסים", "עובד סלולר לשעבר לא יתקבל אצלי לעבודה". אין ספק שיותר משזה לא נעים להיות מפוטר, זה לא נעים להיות מפוטר מאחת מחברות הסלולר שאיבדה את הקרדיט ארוך השנים שנתנו לה מיליוני לקוחותיה, ורפרוף קצר בטוקבקים רק מחזק את התחושה.

 

טוקבקיסט יקר - האנשים שפוטרו יכולים להיות השכן, בן הדוד או קרוב משפחה שלך שאת הדירה שלו אתה מאחל לרכוש מכונס הנכסים. אנחנו שבט לא גדול, ייתכן שתכיר אחד מ-10,000 שאולי ימצא עצמו בחוץ עוד בגל הקרוב של הפיטורים. האנשים שפוטרו לא קיבלו רישיון להונות ולא למדו באוניברסיטה תואר שני בהונאה. הם עבדו בחברת סלולר מכובדת וגדולה במטרה להביא פרנסה הביתה. אלו אנשים שלמדו ועבדו במגוון תחומים: הנדסה, לוגיסטיקה ותפעול, ציוד קצה, שיווק ומכירות, משאבי אנוש ועוד.

 

חייבים לפטר לפני החג? 

אפשר לדון על מדיניות חברות הסלולר ביחס לתמחור התוכניות והמכשירים או מנגנוני החיוב/זיכוי שהיו כל כך נפוצים רק לפני כמה חודשים, אך מעל לבמה זו אני אפריך את הטענה שכל מה שחברות הסלולר רצו לעשות זה רק לעשוק את הלקוחות. מעולם לא נחשפתי למדיניות שמבקשת לעשוק את הלקוח או לפגוע בו בזדון. יתרה מכך, במקרי שירות שונים ראיתי איך הנציג המטפל ומנהליו נרתמים באופן מלא כדי להקל על הלקוח בסבך הביורוקרטי שאליו נקלע ולהוציאו מרוצה. קצת לפני חגי תשרי, כשאנחנו מתכנסים כדי לבוא חשבון עם עצמנו על דברים שעשינו טוב או כאלו שקצת פחות, ראוי שננשום עמוק לפני שאנחנו מטילים רפש או שמים סטיגמה על אנשים שכל "חטאם" הוא שעבדו בחברת סלולר כדי לפרנס את משפחתם.

 

ומילה קטנה נוספת על הדרך: לחברות הסלולר שהרוויחו במשך שנים מיליוני שקלים ועדיין מרוויחות כל רבעון, ראוי שיסתכלו על עצמן ויחשבו אם היה אפשר למנוע פיטורים המוניים של בעלי משפחות בתקופה כזו של סוף הקיץ ולפני החגים כשחברות נמצאות "בהדממה" ואינן מגייסות עובדים.

 

לשר התקשורת מר כחלון שהעניק לנו את האפשרות לחיסכון כספי משמעותי כל חודש בסל התקשורת, ראוי שיבחן אם המהלך לא היה פזיז מדי, ואם האמרה המפורסמת שלו "המפוטרים ייקלטו בחברות הסלולר החדשות" לא הייתה רק כדי לצאת ידי חובה, כי הרי החברות החדשות נשארות רזות ולא קולטות עובדים. לעובדי הסלולר המפוטרים ולאלו שימצאו עצמם מפוטרים בעוד זמן קצר אני מאחל פיטורים קלים ומציאת פרנסה מהירה, תקחו לכם את הזמן להכיר מחדש את הילדים והמשפחה ולבלות זמן איכות ביחד.

  

הכותב עבד בעשר השנים האחרונות בתעשיית הסלולר, אחד מאלפי מפוטרי הסלולר ומחפשי העבודה.

 

גולשים מוזמנים להציע טורים במייל הבא: opinions@y-i.co.il

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מכללת מנטור
הקלפים נטרפו. דודי פופוביץ
צילום: מכללת מנטור
הוביל לחיסכון ולפיטורי אלפים. השר משה כחלון
צילום: אבי חיון
מומלצים