שתף קטע נבחר

העירייה להורי התלמידים: קחו טאבלט, ואז תשלמו

בבת ים מעוניינים להחליף את העטים והמחברות בחטיבות הביניים במחשבי לוח מתקדמים, וההורים צפויים להיות אלו שישלמו את המחיר - כ-2,000 שקל לילד. "אני לא צריך להתנצל שאין לי סכום כזה לקנות לילדה טאבלט", טוען אחד המתנגדים

עיריית בת ים מתגאה בתוכניותיה לשלב טכנולוגיה מתקדמת בלימודים בחטיבות הביניים, אך את החשבון היא מתכוונת לשלוח להורים. זה כשנה שהעירייה מריצה פיילוט שנועד להחליף את העטים והמחברות במכשירי טאבלט, ובאחרונה החלה להיערך להרחבת המיזם. המשמעות הצפויה עבור ההורים: הוצאה כספית בגובה כ-2,000 שקלים.

 

עוד בערוץ החדשות:

אובמה במסר לאסד: נתקוף אם הנשק הכימי יוזז

אחרי 3 ימים: שושן ברבי נעצר במחסן גרוטאות

 

"בישראל יש חינוך חינם ואני לא צריך להתנצל על זה שאין לי סכום כזה כדי לקנות לילדה טאבלט", אמר אתמול (יום ב')בזעם א', הורה לילדה בכיתה ז', שהוזמן לפני כשבוע לכנס מיוחד לקראת הרחבת התוכנית. לדבריו, ההורים הופתעו לגלות כי במקום לדון בחינוך של ילדיהם, הם נקלעו לכינוס של חברות מסחריות שניסו לשכנע אותם לקנות טאבלטים במחירים מופקעים.

 

מחיר הטאבלט הוא 1,700 שקלים והביטוח עולה 300 שקלים נוספים. הפרסומים של העירייה שליוו את הפיילוט, אשר החל בשנה שעברה בחטיבות הביניים, דיברו על שילוב של טכנולוגיה וקדמה בבתי הספר, אולם ההורים לא משתכנעים. תחילה נתקל הפיילוט במכשולים שפגעו באיכות הלמידה וביישום הפרויקט, ועתה המצוקה הכלכלית הגוברת מעודדת עוד התנגדויות למיזם.

 

"לצערנו לא נולדנו עם כפית של זהב בפה", הבהיר הורה נוסף שמחה על העלות הגבוהה של תוכנית הלימודים "המהפכנית" שמציעה העירייה. "אפילו שהטאבלטים הם לא חובה, אף הורה לא יסכים שהילד שלו יישב בודד בכיתה עם מחברות בזמן שכל חבריו משחקים בטאבלטים החדישים".

 

עו"ד אלי יריב, חבר מועצת העיר בת ים, התייצב גם הוא לצד המוחים. "בת ים היא לא רמת אביב ולא רעננה או הרצליה", הוא הדגיש, "ולא ייתכן שהעירייה תכניס את ידה לכיס של ההורים בשביל שתוכל להתפאר בתוכניות לימוד חדישות".

 

מעיריית בת ים נמסר בתגובה: "מכשירי הטאבלט מאפשרים למידה

עצמאית לצד למידה קבוצתית, הרחבת מרחב הלמידה והכלים ללמידה, דיון וירטואלי ומקוון וחיבור לעולם הטכנולוגי שאליו צועד העולם כולו בצעדי ענק. הלמידה השנה תתבצע בפלטפורמת לימוד דיגיטלית חדשנית, תוך שימוש באפליקציות טכנולוגיות מתקדמות המאפשרות למורים ולצוותי החינוך מעקב אישי אחרי כל תלמיד".

 

בהודעה צוין עוד כי "עלות המכשיר עומד על 2,300 שקלים. בסבסוד העירייה מתבקשים ההורים לשלם 1,700 שקלים, הכוללים את המכשיר, התקנת ספרי לימוד, כיסוי ואחריות. כן הקימה העירייה סל סיוע על פי קריטריונים למימון תשלום המכשיר, כך שכל התלמידים ללא יוצא מן הכלל ילמדו במכשירים הטובים ביותר ובאופן שווה".

 

המידע הראשוני התקבל באמצעות האימייל האדום

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גם מחשבים זה כבר פאסה. ארכיון
צילום: עופר עמרם
צילום: shutterstock
"מעקב אישי אחרי כל תלמיד". טאבלט
צילום: shutterstock
מומלצים