שתף קטע נבחר

 

קורבן ה"זובור": העונש יעודד אלימות דומה בצבא

סהר מזרחי, החייל שהותקף על ידי חבריו לחטיבת כפיר, נדהם מעסקאות הטיעון שאושרו עם הנאשמים בפרשה ומעונש 58 ימי המחבוש שנגזר עליהם. הוא מסרב לקבל התנצלות: "באזרחות על מקרה כזה היו שולחים אותם לחודשים ארוכים או שנים בכלא"

החייל שהיה קורבן ל"זובור" בחטיבת כפיר לא סולח ולא שוכח: כמה שעות לאחר שבית הדין הצבאי ביפו אישר את עסקאות הטיעון המקלות עם תשעה מעשרת הנאשמים בפרשה, מתקשה החייל המותקף סהר מזרחי להשלים עם העונשים. "אני לא יכול לראות אותם ומקווה שלא אראה אותם בעתיד", אמר אמש (יום ב') החייל לקרוביו.

 

עוד בערוץ החדשות של ynet:

אחרי 3 ימים: שושן ברבי נעצר במחסן גרוטאות

אמו של קורבן הלינץ': "אור ירוק לתקוף ערבים"

חשד: נשק צה"לי לשעבר שימש מחבל בבלגיה

 

תשעת הנאשמים הצהירו בפני בית הדין כי בכוונתם להגיע לחייל המותקף עד יום הכיפורים ולהתנצל בפניו מעומק לבם, אבל הוא מסרב לקבל את ההתנצלות. כתב האישום נגד תשעת התוקפים תוקן, הם הודו בסעיף של תקיפה שגורמת חבלה של ממש וגזר הדין נקבע על 58 ימי מחבוש בפועל, ומתוכם ינוכו להם שבעה ימים של "חנינת חגים". בנוסף, התשעה הורדו לדרגת טוראי.

 

מזרחי עדיין מתאושש מהתקיפה ונמצא בביתו בחופשת מחלה. "אני סובל מסחרחורות וכאבי ראש, מתקשה לעשות את צרכיי ובקושי יורד במדרגות", סיפר החייל המותקף לקרוביו. "כל תנועה כמעט כואבת לי. העונשים שהם קיבלו יעודדו בצבא עוד מקרים כאלה בין ותיקים לצעירים ולמעשה, אלו לא ממש עונשים. באזרחות על מקרה כזה היו נשלחים לחודשים ארוכים אם לא שנים בכלא".

 

"ביקשתי לא לתת אגרוף אבל הם המשיכו". סמוך לבית הדין הצבאי ביפו (ארכיון) (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
"ביקשתי לא לתת אגרוף אבל הם המשיכו". סמוך לבית הדין הצבאי ביפו (ארכיון)(צילום: מוטי קמחי)

 

בעוד שבועיים יתייצב סהר לבדיקה נוספת בבית החולים שתבחן אם יש להאריך את תקופת הגימלים שלו. לקרוביו הוא סיפר על הלילה שבו עבר משפט פז"ם ו"זכה" ל-20 אגרופים בצלעותיו כעונש על כך שנגע ב"מקל הפז"ם": "ביקשתי מכל אחד אישית לא לתת לי אגרוף חזק אבל הם המשיכו. זה היה סיוט". לחיילים צעירים שעלולים להיקלע לסיטואציה דומה הוא ביקש למסור: "תתרחקו מהשטויות האלה ואל תתערבבו עם חיילים כאלה".

 

האם: "התוקפים קיבלו קייטנה, בושה וחרפה" 

תקווה, אמו של סהר, סיפרה כי רצתה להגיע לדיון שהתקיים הבוקר בבית הדין הצבאי, אך נאלצה להישאר בבית ולטפל בבנה. גם האם מתנגדת לקבל את התנצלות התוקפים. לדבריה, "שהם לא יעזו להתקרב לפה, לך תדע מה היה קורה אם סהר לא היה מתעלף למחרת. הדימום היה נמשך והוא יכול היה למות".

 

על עונשם של התוקפים אמרה האם כי "זה לא עונש, הם קיבלו קייטנה, זו בושה וחרפה, ממש ביזיון. התובע (רב-סרן אלון הראל - י"ז) לא שאל מה דעתנו ורק התקשר להגיד שזה העונש שהוא החליט שיקבלו. הם ייצאו לחופשה בחגים והבן שלי ימשיך לשכב בבית מנוטרל. רוצים להוריד לו פרופיל רפואי והוא לא יהיה יותר לוחם. הוא זה שנענש הכי הרבה. בהתחלה אמרו שיטפלו בזה בחומרה, אבל אחרי העונשים האלה, התופעות האלו יימשכו עוד שנים בצבא".

 

"מה שאתה רואה זו היטהרות מחדש". מתוך דף הפייסבוק של אחד הנאשמים ()
"מה שאתה רואה זו היטהרות מחדש". מתוך דף הפייסבוק של אחד הנאשמים

 

שופטת בית הדין הצבאי ציינה בהחלטתה לקבל את הסדר הטיעון כי מעשי הלוחמים "ראויים לכל גינוי וחותרים תחת ערך הרעות והאחווה החייבים לשרור בין לוחמים". עם זאת, השופטת הקדישה מקום נרחב בפסיקתה לנסיבות המקלות לטובת המורשעים. כמו התובע בתיק, גם השופטת ציינה לטובה

את משך תקופתם הארוכה של התוקפים כלוחמים ללא עבר פלילי ואת העובדה שהם שיתפו פעולה עם החוקרים והביעו חרטה מלאה.

 

בתוך כך, אף על פי שבדיקת המשטרה הצבאית החוקרת העלתה כי מדובר היה באירוע בודד, תמונה שהעלה אחד הנאשמים בתחילת חודש מרס לדף הפייסבוק שלו, הציגה שלושה מהנאשמים בפרשה, יחד עם חיילים נוספים, אוחזים בחברם לפלוגה בכוח.

 

לצד התמונה כתב אחד המעורבים: "אל תדאג, מה שאתה רואה פה זה בעצם היטהרות מחדש של חברנו שבשיא טיפשותו רצה לצאת לקצינים, אך אל דאגה! מסיבה כלשהי הוא התחרט". בצה"ל אומרים כי אותו חייל שנתפס באחיזה כלל לא היה אמור לצאת לקורס קצינים וכי באירוע המדובר לא הייתה אלימות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"אל תתערבבו עם חיילים כאלה". שניים מהנאשמים
צילום: מוטי קמחי
התובע רב-סרן אלון הראל
צילום: מוטי קמחי
מומלצים