אין זו אגדה: כל מה ששווה לאכול במרכז הרצליה
במרכז הרצליה מככבים בתי קפה קוקטיים, ביסטרו מפונפן, בר עם שבדיות, שיפודייה תימנית ואפילו שווארמיית-על מומלצת. כתבנו מדווח במסגרת מדור חדש על כל מה ששווה לאכול מתחת לבית ובעיקר - מחוץ לתל אביב
כל הרצלייני יכול לספר לכם על שלל השאלות שהוא נשאל על ידי מי שגר מחוץ לעיר בנוגע לחייו המעושרים. האמת קצת רחוקה מהדימוי הזה, כי הרצליה זה ממש לא רק בריכות פרטיות בפיתוח ומסעדות מפונפנות במגדלי היי טק מפלדה וזכוכית.
עוד בערוץ האוכל:
מאבו חסן ועד הלחם ב-"יונה": מורטן ברטלסן בוחן את מסעדות ישראל
מכינים את השניצל הישראלי המושלם - מדריך
עוף עם אופי: שאול בן אדרת עם מתכוני עוף
פעם הייתה תחושה קצת מביכה במעמד השאלות על הווילה שאין או יש ליד הים. אבל כיום תושבי מרכז העיר הרצליה (המכונֵה בקרב הילידים "הרצליה קיפוח") החלו לפתח גאווה מקומית. נמאס להם להתיפייף ולדפוק הופעות בסגנון "90210" לפני שיוצאים מהבית ולנסוע מערבה, למסעדות והברים שבהרצליה פיתוח.
בהרצליה קיפוח החלו נוהים אחר מקומות שקרובים לבית, שבהם אפשר לשתות בירה בבגדים זרוקים וכפכפים עם חברים מהשכונה, בלי פוזה ויומרנות. ככה זה אמור להיות בקיץ, לא?
החלטתי להתחיל את סדרת הכתבות על אוכל במרכזי ערים בישראל, במקומות ומסעדות ללא יחסי ציבור משומנים ולקוחות מפורסמים, דווקא בעיר המקור שלי. כי למרות הקרבה לתל אביב, כשנפתח במרכז הרצליה מקום חדש, השמועה לא תמיד ממהרת להתפשט. לכן החלטתי שקודם כל אהיה לפה, ללשון וגם לקיבה הבריאה של כל המקומות השווים, הידועים והנסתרים שבעירי.
שווארמת "מפגש השרון" ("ג'מיל") | מרכז העיר
המדד הכי טוב לרמת האוכל בחומוסיות ודוכני שווארמה הוא ללא ספק התור שמשתרך מחוץ למקום. שווארמת "מפגש השרון", שמכונה בז'רגון המקומי "ג'מיל", היא ללא ספק השווארמיה המפורסמת והפופולרית בעיר.
היא סוגרת כמעט יובל של שנות פתיחה ומגישה שווארמת הודו בתיבול עיראקי דומיננטי. המחיר לא זול (39 שקלים) והפיתות, טעימות ככל שיהיו, נעשו קטנות יותר, אבל היי - עם טעם, איכות ותור לא מתווכחים.
בשורה התחתונה: אחת השווארמות הטובות בישראל, לפחות מבחינתנו. עצירת חובה לחובבי הז'אנר.
מפגש השרון. סוקולוב 20, הרצליה, 057-9442551. כשר.
מי קאסה | קיבוץ גליל ים
לא רחוק מקניון שבעת הכוכבים ונתיבי איילון, ממוקם קיבוץ גליל ים, מובלעת קיבוצית במרחק של 5 דקות ממרכז העיר.קצת אחרי הכניסה, בין בתים חד קומתיים ועצי ההדר ולכיוון מגרשי הכדורגל, מבליח בית הקפה מי קאסה, פינת חמד אמיתית שידועה למתי מעט, אפילו בקרב תושבי העיר.
את המקום הקימו לפני 7 שנים ניר ואיזידור שניטמן, אחרי שכבר עבדו במסעדה שכזאת שהייתה ממוקמת בביתם. מכאן גם השם של בית הקפה, שמשמעו "ביתי" בספרדית.
בחלק הפנימי של בית הקפה משובצות תמונות מאורח החיים של חלוצי הקיבוץ ובחצר עומדות ספות מנחמות, שממוקמות לצד מדשאה עם מתקני פלסטיק לילדים.
האוכל פה חביב ולא מתאמץ מדי. בתפריט מככבת ארוחת בוקר כפרית (53 שקלים), שמתעלה בפועל מעל העובדות היבשות שבתפריט וכוללת את כל החשודים המיידים: אומלט, מטבלים, מיץ וקפה.
ההיי לייט הוא ה"קפה ללא תחתית" (39 שקלים), רעיון חמוד ששואב השראה מדיינרים אמריקאים ומתאים למי שרוצה לקיים כאן יום של פגישות או ללמוד למבחנים וכן המיצים הטבעיים שנסחטים במקום, ושמקורם בפירות שנקטפים במטע בקיבוץ.
בשורה התחתונה: הצפון מעולם לא היה קרוב כל כך לבית. מומלץ לארוחת בוקר עם ילדים
מי קאסה. קיבוץ גליל ים. 09-9576721
צארום | שכונת נווה עמל
השמועה על מסעדה משפחתית, ותיקה ותימנית, בנווה עמל גונבה לאוזניי לפני מספר שנים. לרגל הכתבה, יצאתי לבדוק אם היא אכן עומדת בהבטחות ובסיפורים.
נווה עמל היא השכונה המזרחית ביותר של העיר. היא מאופיינת בקהל מסורתי-דתי ממוצא תימני והוקמה בפאתי השכונה ב-1974 על ידי יחיאל צארום, בן השכונה. התפריט מכיל מנוות גריל כשיפודים וכן תבשילים תימניים.
בתפריט 6 מרקים, שמתוכם התבלט מרק הרגל המלא בטעמים וניחוח תבלינים עשירים (40 שקלים) וכן מרק השעועית, הסמיך והפיקנטי (28 שקלים).
מקרב השיפודים, ניסינו את שיפודי הקבב וכבד העוף (20 שקלים כל אחד) שהיו מתובלים למדי. בסוף הארוחה קינחנו בבקלאווה (2 שקלים ליחידה. זול!) .
בשורה התחתונה: חוויה אותנטית-אסלית-תימנית-מזרחית-שורשית-מקומית.
צארום. כצנלסון 25, הרצלייה 09-9558431. כשר
שביבא | שכונת שביב
במזרח הרצליה ישנן שכונות שנחשבות אפילו בקרב הילידים לנועזות עד מסוכנות. שכונת שביב היא הידועה שבהן, והיא מתהדרת עכשיו בבית קפה ראשון, מושקע ומופלא העונה לשם שביבא וממוקם במרכז המסחרי. רביבה וסיליה, גרסת השיכונים? אתם אמרתם.
את שביבא הקימה דניאלה נירפז, שהתמקמה כאן אחרי לימודי בישול בליון אצל השף פול בוקוז והתמחויות אצל השף דיוויד בולו בניו יורק ואצל חיים כהן בימי מסעדת קרן. הלימודים וההכשרה במסעדות הגורמה באים לידי ביטוי במאפים ובקינוחים שהיא מכינה בעצמה ושאפשר גם לקחת הביתה: עוגת פיסטוק חמאתית וירוקה (38 שקלים לעוגה שלמה), פאי תפוחים ודובדבנים, טירמיסו, קופסאות של עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד.
המקום עצמו מקושט באופן קוקטי וחינני, עם הרבה חפצי נוי שמוצעים למכירה. ארוחת הבוקר כאן מפנקת במיוחד ומכילה שפע מזטים משתנים ואת הלחם שאופים במקום (52 שקלים ליחיד, 89 שקלים לארוחה זוגית).
מהתפריט התלהבנו במיוחד מסלט הניסואז הקלאסי שבמקום טונה משומרת מכיל פרוסות של טונה אדומה צרובה ואנשובי ומככב לצד החברים הקבועים: תפוחי אדמה, ביצים קשות, זיתים שחורים ושעועית לוביה (45 שקלים).
עוד במקום: הופעות כל יום שני בחצר הקפה ובכל שישי קבלת שישי קהילתית עם בחור שמנגן ושר.
בשורה התחתונה: שווה להסתכן ולהגיע
שביבא. המרכז המסחרי ברח' רביבים פינת הר סיני. 097716151
נחלת בנימין | מרכז העיר
מאחורי סוקולוב, הרחוב הראשי וההומה של הרצליה, ממוקם ביסטרו בר נחלת בנימין. זהו מקום נעים למדי, שמתמחה במנות ביסטרו מוקפדות באופן מפתיע; בצהריים מוגש תפריט עסקיות משתלם במיוחד (48 שקלים, כולל ראשונה ושתייה) עם מנות כאנטיפסטי, פטה כבד או כרובית בגריל בראשונות ונקניקיות איריות של אלן טלמור על סלט שעועית שחורה או פפרדלה עגבניות ומוצרלה בעיקריות.
ביום שהגענו, כיכבה בתפריט מנת ספיישל עם שם מפוצץ - ריזוטו שרימפס ארטישוק ואוזו (66 שקלים), שהייתה עשירה למדי אך מוצלחת. בתפריט הקבוע למצוא ניתן בין היתר את העוף מסאלה וירקות בחלב קוקוס וקארי וגם סלט סלט תפוחי אדמה עם סלמון מעושן, בצל סגול וויניגרט תפוחים ואיולי שום (34 שקלים), סלט קינואה עשיר (42 שקלים) וקלמרי מוקפץ על במיה, עגבניות שרי ולאבנה (42 שקלים).
בשורה התחתונה: גורמה אמיתי. אחד המקומות הטובים והמוצלחים בעיר
בני בנימין 10, הרצליה. 09-9544927
מק'לארנס | צומת כדורי
את אחד מערבי אמצע השבוע החמים העברתי בבר השכונתי "מק'לארנס" שבצומת כדורי. הפאב נפתח לאחרונה על חורבות המסעדה ההודית הוותיקה אינדירה והיה עמוס למדי, בעיקר בסטודנטים, זרים ומקומיים, מהמרכז הבינתחומי בעיר. במילים אחרות: מי שמחפש לשייף את השבדית השגורה בפיו או לכל הפחות את האנגלית שלו – זה המקום עבורו. מה שכן, גם אני, עם סנדלים וגופייה, השתלבתי בנוף האנושי בקלילות, לפחות מבחינת הלבוש.
התפריט כולל שלל בירות בחבית (אנחנו התלהבנו מנוכחות בירת המנזר הבלגי מרדסו). יש חבית מתחלפת לפי הדרישה ובנגזרת האוכל מוצעים חטיפי נקניקיות עגל, צ'וריסוס או מרגז (24 שקלים) וכן כנפיים בארבע סוגי רטבים שונים. גאוות המקום היא ההמבורגר המקומי שנקצץ ונטחן במקום, ומגיע לצד צ'יפס מזוגזג ופריך.
בשורה התחתונה: באנו בשביל הבירה בלגית, נשארנו בשביל הדוקטורנטית השבדית
בן גוריון 33, הרצליה. 2300021־050.
היכן צריך יניב לבקר בשבוע הבא? טקבקו או כתבו לנו בפייסבוק !