הבורסה ננעלה בעליות: פרטנר איבדה 4.1%
מדד ת"א 25 עלה ב-1.25%, מדד ת"א 100 עלה ל-0.92%, מדד בלוטק עלה ב-0.54%, מדד נדל"ן ב-0.12% ומדד הבנקים קפץ ב-3.33%. מחזור המסחר - 679 מיליון שקל בלבד
המסחר בבורסה בתל אביב מתנהל היום (ג') בעליות שערים בציפייה לצעדים חדשים מצד מנהיגי גוש היורו לטיפול במשבר החובות. מחזור המסחר - 679 מיליון שקל.
מדדי מניות
מדד תל-אביב 25 עלה ב-1.25% ל-1,118.73 נקודות, מדד תל-אביב 100 עלה ב-0.92% ל-993.20 נקודות, מדד בלוטק 50 עלה ב-0.54% ל-336.37 נקודות, מדד נדל"ן ירד ב-0.12% ל-236.04 נקודות ומדד הבנקים קפץ ב-3.33%.
שוק האג"ח
ירידות חדות נרשמו באגרות החוב של החברות אם של פרטנר, סאני וסקיילקס, לאחר ביטול מכירת החברה להאצ'יסון. אג"ח סקיילקס מהסדרות א'-ד' ירדו ב-15% ונסחרות בתשואה של 120%-130%. אג"ח סאני מהסדרות א' ו-ד' צללו ב-40% ונסחרות בתשואה של מעל ל-300%.
ברקע המסחר
שיחת היום בבורסה בתל-אביב היא ביטול העסקה לרכישת סקיילקס (ובשרשור את השליטה בפרטנר). אמש באישון לילה פרסמה סקיילקס הודעה לפי האצ'יסון הסינית החליטה לבטל את העסקה לרכישת השליטה בסקיילקס בין היתר עקב מצג שווא של סאני, אך למרות זאת לא ציינה סקיילקס מהו אותו מצג שווא. מניית פרטנר איבדה 4.1%.
בשעות הבוקר אתמול פרסם השבועון הגרמני "דר שפיגל" כי הבנק המרכזי האירופי מתכנן להעניק בחודש הבא רשת ביטחון לאיגרות החוב הממשלתיות של המדינות הבעייתיות בגוש היורו, בעיקר איטליה וספרד, שתבטיח להן מחירי מינימום באמצעות רכישות גדולות בעת הצורך.
פרסום הידיעה גרם מיד לירידה במרווחי התשואות שבין איגרות החוב של ממשלות איטליה וספרד לבין אלה של ממשלת גרמניה, אבל אז הגיעה התגובה הגרמנית. "התוכנית ההיפותטית של ה־ECB תהיה מאוד בעייתית", הצהיר דוברו של שר האוצר הגרמני וולפגנג שויבלה. גם הבנק המרכזי של גרמניה פרסם הודעה משלו, שבה הוא שב ומצהיר על התנגדותו לרכישות של איגרות חוב ממשלתיות, "שיכולות לגרום לסיכונים רציניים ליציבות". אבל העובדה החשובה ביותר בכל הסיפור היא שהבנק המרכזי האירופי עצמו, שלא כדרכו במקרים.
מניות במרכז
רוני בירון, אנליסט הבנקים של UBS שפירסם סקירה לקראת דוחות הבנקים לרבעון השני ממליץ על מניות מזרחי-טפחות ודיסקונט כמומלצות ביותר להשקעה. על לאומי ופועלים הוא כותב שיש להם מקום לירידה נמוך לעומת הסיכונים שכן מרבית הסיכונים כבר מתומחרים כך שלאומי נסחר במכפיל הון של 0.56 ואילו הפועלים במכפיל הון של 0.65.
גזית גלוב הנמצאת בשליטת חיים כצמן ובניהולו של רוני סופר דיווחה הבוקר על תוצאותיה לרבעון השני של השנה והציגה שיפור כמעט בכל הפרמטרים. הרווח מהשכרת נכסים והפעלתם בנטרול פחת והפחתות (NOI) הסתכם ב-865 מיליון שקל, בהשוואה ל-NOI של 780 מיליון שקל ברבעון השני של 2011.
כלל ביטוח מקבוצת אי.די.בי שבשליטת נוחי דנקנר דיווחה על תוצאותיה לרבעון השני של השנה על רקע מכירת גארד האמריקאית לחברת בת של ברקשייר האת'אווי - עסקה עליה דיווחה החברה לפני יומיים. ברבעון השני של השנה רשמה כלל ביטוח הפסד כולל של 126 מיליון שקל, לעומת הפסד של 30 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.
הטענות שעולות חדשות לבקרים מצד חנויות אופנה ושוכרים בקניונים בדבר העלאה משמעותית של דמי השכירות מקבלת היום ביטוי מוחשי מאוד בדוחות הכספיים של חברת הנדל"ן מליסרון. הרבעון השני היה הרבעון הראשון בו אוחדו לראשונה באופן מלא תוצאותיה של חברת הנדל"ן בריטיש ישראל שאת רכישתה השלימה החברה ב-27 במרץ 2012.
הרווח הנקי של קרן הריט סלע קפיטל גדל ל-6.6 מיליון שקל - עליה של 32% לעומת הרבעון המקביל. בששת החודשים הראשונים של השנה קפץ הרווח הנקי של הרן ב-77.5% והסתכם ב-14.2 מיליון שקל.
אורמת הודיעה אמש כי החברה בת שלה, אורמת טכנולוגיות קיבלה אישור להפעלת תחנת הכוח מקיגנס הילס בנבדה בהספק של 30 מגוואט.
שבועות אחדים לפני פרסום תוצאות הניסוי הקובע במוצר ה-StemEx שפיתחה גמידה סל בשיתוף עם טבע לטיפול בלוקמיה ולימפומה, מינהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) החליט להתנער מהפרוטוקול הקליני המקורי ולהעלות את רף הדרישות מהמוצר.
אתמול דיווחו בעלות השליטה בגמידה סל, כלל תעשיות ביוטכנולוגיה (כת"ב) ואלביט מדיקל, כי ה־FDA סבור שלאור ההתקדמות הקלינית שחלה בשנים האחרונות בתחום, על גמידה סל לעדכן את קבוצת הביקורת של הניסוי הקליני שלב 3 שהיא עורכת.
"המשא ומתן הזה נמשך כמו מסטיק", כך תיאר אתמול עו"ד גיא גיסין מנציגות מחזיקי אג"ח כ"ה של דלק נדל"ן, את המו"מ בין כל הצדדים שנמשך כבר שנה שלמה, מבלי שהושגו הסכמות.
אתמול התקיימו האסיפות המקדימות של שלוש סדרות האג"ח (סדרות ד', ה' וכ"ה), שעסקו בהצעת הסדר החוב, שמונח כעת על השולחן ומגלם לבעלי האג"ח תספורת של כ-70%. אלא שגם הפעם קיבלו המשקיעים עדכון כי ישנה אפשרות שהסדר החוב ישונה פעם נוספת, וזאת לאחר שחברי נציגויות סדרות ד' ו־ה' התקשו להגיע להסכמות מול נציגיו של יצחק תשובה, עידן וולס ועו"ד אמיר ברטוב.