שתף קטע נבחר
 
צילום: ירון ברנר, shutterstock

סגול עמוק: פאי שזיפים דל קלוריות

רוני ונציה מביאה הישר מהכפר מתכון עונתי, עשיר בטעם ודל בקלוריות, של פאי שזיפים עסיסי. תענוג אלגנטי שאפשר להגיש לאורחים ולאכול בנחת מבלי לספור קלוריות? בהחלט

פאי כפרי ביתי עם מראה מקסים ושובה לב, גדוש בשזיפים מפוזרים בבלגן ואי סדר מעל הבצק, עם שוליים מקופלים בקיפולים טבעיים וחופשיים. מכינים אותו מהר ובקלות, ללא תבנית ומבלי לדייק יותר מדי. תענוג שכולו 240 קלוריות למנה נדיבה או אפילו פחות, אם מסתפקים בפרוסה דקה.

 

עוד בערוץ האוכל:

 

מהיר הכנה ונראה נפלא - פאי שזיפים (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
מהיר הכנה ונראה נפלא - פאי שזיפים(צילום: ירון ברנר)

 

פאי שזיפים כפרי

המרכיבים (לפאי בן 8 מנות):

 

לבצק:

1/2 1 כוסות (190 גרם) קמח

1/2 כפית אבקת אפייה

2 כפיות (8-10 גרם) סוכר

קורט מלח

75 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

1 ביצה

קליפה מגוררת מ-1/2 לימון

1/2 2 כפיות חלב (3% שומן) קר

 

למלית:

4 כפות (כ-25 גרם) פירורי לחם

2 כפות (12 גרם) אבקת שקדים

4 כפיות (20 גרם) סוכר

1/3 כפית קינמון

1/4 כפית אגוז מוסקט טחון

1/8 כפית פלפל ריחני טחון (אולספייס)

500 גרם שזיפים (בערך 6), מגולענים מחרצנים

15 גרם חמאה מומסת

ביצה טרופה עם 1 כפית מים, להברשה

1/2 1 כפות ריבת משמש מומסת ב-1 כפית מים (לא חובה)

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק: מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה, הסוכר והמלח במעבד מזון. מוסיפים את החמאה, ומעבדים מעט עד לקבלת תערובת פירורים גסים. מוסיפים את הביצה, קליפת הלימון המגוררת והחלב, ומעבדים מעט רק עד שהתערובת מתאחדת לגושים. מעל למשטח מקומח מעצבים לעיגול שטוח, עוטפים ומניחים במקרר לשעה.
  2. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות). מניחים נייר אפייה על משטח עבודה ומקמחים אותו מעט. מניחים את הבצק מעליו ומקמחים גם אותו. מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 30 ס"מ. מעבירים את הנייר עם הבצק לתבנית שטוחה וגדולה.
  3. מכינים את המלית: מערבבים את פירורי הלחם עם אבקת השקדים, מפזרים מעל הבצק ומשאירים שוליים ריקים ברוחב 6 ס"מ מכל הצדדים. מערבבים את הסוכר עם כל התבלינים, ומפזרים 2 כפיות מעל לפירורי הלחם. מניחים את פרוסות השזיפים בחופשיות מעל לתערובת פירורי הלחם, מברישים אותן בחמאה המומסת ומפזרים מעל את תערובת הסוכר שנותרה.
  4. מקפלים את שולי הבצק מעל הפירות, מברישים אותם בביצה הטרופה ואופים כ-25 דקות עד שהבצק זהוב והפירות רכים. מניחים בתבנית על רשת לצינון כמעט מלא ומגישים בעודו חם. אפשר להבריש קצת ריבת משמש חמה מעל הפירות להענקת ברק.

 

לכל המתכונים של רוני ונציה

 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
פאי שזיפי כפרי
צילום: ירון ברנר
מומלצים