שחתה עם עדשות מגע בעיניה ונותרה כמעט עיוורת
בת 28 מבריטניה נכנסה לשחייה קצרה בבריכה כשהיא מרכיבה עדשות מגע, ויצאה עם נזק חמור לקרניות העיניים שהצריך ניתוחים וטיפולים לאורך כמעט חצי שנה. מומחים: "השילוב של עדשות מגע ומים הוא מסוכן. לא מומלץ אפילו להתקלח איתן"
תושבת בריטניה בת 28, לא חשבה ששחייה בבריכה תשאיר אותה עיוורת בעינה השמאלית. לדברי מומחים, המקרה של ג'ני הרסט, הוא אחד מני רבים של אנשים השוחים עם עדשות מגע בעיניהם וסובלים מכך.
לדברי המומחים, מה שגרם לעיוורון בעינה היא פרזיט בשם acanthamoeba keratitis שנגרם על ידי אמבה - טפיל שנמצא באדמה, במים ובמי הים. הם מסבירים כי הטפיל משגשג ברווח בין העין לעדשה, וגדל בעצם לתוך גלגל העין.
עוד כתבות בנושא בריאות העין ב-ynet:
- חדש בישראל: ניתוח קטרקט המתקן גם ראייה
הרסט טענה כי בעת ששחתה בבריכת המלון, הרגישה שנכנסו לה מים לעין אבל לא ייחסה לכך חשיבות. "שלושה ימים אחר כך שמתי לב שהעין השמאלית הפכה להיות רגישה לאור ומגרדת. היא הייתה אדומה מאוד. ביום שלאחר מכן, הרגשתי כאב עז מפלח את העין, וכמעט לא ראיתי דבר".
נזק חמור לקרנית העין
בעקבות הכאבים היא הגיעה לבית החולים ושם לאחר טיפולים רבים, בין השאר, שכללו גם גירוד השכבה החיצונית של הקרנית, ושהייה במקומות כמעט חשוכים לגמרי במשך שישה חודשים, היא סבלה מכאבים, לא יכלה לעבוד ונאלצה לחזור חזרה לבית הוריה.
מומחים בריטים טוענים כי מדובר בתופעה ידועה למדי. "בגלל ריבוי האנשים שמעדיפים להרכיב עדשות מגיע באופן קבוע במקום משקפיים, אנחנו רואים את התופעה הזו מתרחשת יותר ויותר. לדבריהם, חשוב לפנות לעזרה רפואית מיד עם הופעת הסימנים הראשונים, כמו אודם ותחושת צריבה בעין. "אם ממתינים כמה ימים, יכול להיגרם נזק בלתי הפיך לקרנית העין".
ד"ר ויקטוריה וישנבסקיה- דאי, מנהלת שירות גידולי עיניים ומחלות אוטואימוניות של העיניים, המרכז הרפואי שיבא מסבירה כי אכן מדובר בפרזיט מסוכן מאוד שיכול לגרום לעכירות קשה בעין. "אנחנו ממליצים שלא רק לא לשחות עם עדשות מגע, אלא אפילו לא להתקלח. זה יכול לגרום לבעיות קשות".